Siegal Electric Band on Tour – a preview !!

2

SiegalElectric

De Siegal Electric tour is in volle gang. Afgelopen week begonnen in het Belgische Peer, toen naar het koude noorden, maar in de warme schoot van Den Bosch, W2. Vervolgens was De Kelder in Amersfoort aan de beurt. En vanavond spelen de heren in Porgy & Bess in Terneuzen om morgenavond de tour in Nederland te besluiten in de Qbus van Leiden. De tour gaat dan door via Antwerpen en Parijs (Bleus sur Seine) naar Engeland. De razende reporters van The Blues Alone?, Nicolette Johns en José Gallois volgen de tour voor u op de voet!! En nu al horen wij enthousiaste geluiden. Een voorproefje daarvan konden wij allemaal horen tijdens de radioshow van Mijke’s Middagshow op radio 6. (En bekijk ook dit filmpje)

Ian Siegal is al jaren een graag geziene gast in de muzikale clubscene in Nederland. Ook menig festival heeft hij al meteen bezoekje vereerd. Al in 2007 trad hij -samen met Matt Schofield- in het North Sea Jazz Festival op. Tijdens het Amersfoortse Highlands Festival in 2011 hadden we zelfs het genoegen deze britse authentieke  blues-/soul/-rock/-americana-muzikant aan een interview te onderwerpen.

The Rythm Chiefs maken al van jongs af aan de Nederlandse podia onveilig met een swingende mix van blues, rock ‘n roll en rock-a-billy. Ook zij kennen inmiddels de meeste clubs en festivals van binnen en buiten. Maar eén van hun hoogtepunten was wellicht wel om in het voorprogramma van Jeff Beck in Vredenburg te mogen optreden.

Siegal en ‘Da Chiefs’ zijn geen onbekenden voor elkaar, getuige deze opname uit 2010 in Dordrecht. Maar ons muzikale hart gaat toch uit naar het -bijna legendarische- concert van Siegal in De Boerderij in 2008, waar Ian Siegal samen met Wesley van Werkhoven (van toen nog- Big Blind) en Dusty Ciggaar de sterren van de hemel speelden. En dat zelfde muziekplezier is nu weer terug te vinden in de Siegal Electric Band. Probeer de laatste twee concerten in Terneuzen en Leiden niet te missen!!

 image

siegalw2

2 Responses

 1. Keimpe

  Probeer de concerten in Terneuzen en Leiden niet te missen is jullie credo. Nou, dat hebben we gedaan! En geweten ook!! Ik wil niet op de recensie van TBA? vooruitlopen maar gisteravond in Qbus Leiden een op en top in topvorm verkerende en zeer ontspannen spelende Ian Siegal gezien met een al even sublieme Rhythm Chiefs gezien. Het was zeer afwisselend optreden waarbij Siegal ook nummers van the Rhythm Chiefs zong. Was genieten dus volgende keer weer!!

  • Arjan

   Hey Keimpe,
   leuk dat je er was en dat je genoten hebt. Blijf deze site checken voor het verslag van de hele tour !! 🙂