George Thorogood & The Destroyers in Paradiso op 13 juli

George Thorogood  The Destroyers spelen zaterdag 13 juli a.s. in Paradiso met in het voorprogramma The Juke Joints.
Thorogood_Jagger

“……..op een gegeven moment gebeurde er iets merkwaardigs. Er sprong een klein mannetje het podium op dat mee begon te zingen.Door de zaal ging eerst een golfje van verwondering: ‘Wat doet dat ventje op het podium?’Daarna volgde een schok: ‘Dat lijkt Mick Jagger wel.’ En toen het ventje zijn mond open deed veranderde de schok in een collectieve extase: ‘DAT IS MICK JAGGER!!!!’…..” (Plaats van handeling: Paard van Troje, Den Haag; Datum 3 juni 1982). En Jagger zong vervolgens Around and Around en Let It Rock/Back in the USA met George Thorogood & The Destroyers op het haagse poppodium. Thorogood was eén van de bands die tijdens de Stones-tournee in 1982 als support optraden. Na dit legendarische moment is Thorogood niet meer weg te denken uit de hoofden van veel blues- en rock & roll fans.

thoro

Eind 60-er jaren speelde Thorogood -niet onverdienstelijk- als tweede honkman bij een semi-professioneel honkbalteam in Delaware. Maar -nadat hij John Hammond zag spelen in 1970- besloot hij het leven van een sportman te verruilen voor dat van muzikant. Het duurde tot 1977 totdat hij doorbrak met het album ‘George Thorogood & The Destroyers’ op en sindsdien zijn zanger en band niet meer uit elkaar gegaan, maken ze plaat na plaat en zijn ze bijna altijd op tournee. In de jaren tachtig en negentig maakte Thorogood zijn bekendste nummers. Vooral het nummer ‘Bad To The Bone’ werd wereldwijd een hit. In 2004 bracht de band een ‘greatest hits’-album uit dat door het magazine Billboard verkozen werd tot Bluesalbum van het jaar 2004. In 2012 vierde de bluesrockband George Thorogood & The Destroyers hun vijfendertigjarig bestaan. George Thorogood & The Destroyers staat echter nog het meest bekend om de energieke concerten waarin het indrukwekkende slide-gitaarspel van George Thorogood alle ruimte krijgt.

En op zaterdag 13 juli a.s. is het dan weer zover: George Thorogood & The Destroyers spelen in Paradiso met in het voorprogramma de Zeeuwse Juke Joints. De zaal is open om 19.00 uur, het voorprogramma begint dan om 19.30 en Thorogood start om 20.30 uur. ENTREE 30,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.).  Klik hier om tickets te kopen

 

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: