The Black Crowes sluiten minitournee Nederland af in Paradiso

Op maandag 1 juli a.s. spelen the Black Crowes hun laatste nederlandse concert van de “Lay down with number thirteen” -tournee in Paradiso !!! AANVANG 20.30 UUR
ZAAL OPEN 19.00 UUR
[EDIT: VERSLAG KUN JE HIER LEZEN:   Black Crowes brengt Paradiso 3 avonden tot het kookpunt   !!!]
Al twee dampende en bruisende optredens in Paradiso hebben ze achter de rug, en -afgelopen zaterdag- een geweldig optreden voor 60.000 fans in het Goffertpark als opwarmer voor de geweldenaar Bruce Springsteen. En afgelopen zondag zouden ze hun Nederlandse avontuur afsluiten in Popcentrum 013 in TIlburg, ware het niet dat een van de bandleden door ziekte werd geveld. Veel Tilburgse fans waren hierdoor teleurgesteld. Maar de “Lay down with number thirteen” -tournee gaat door naar respectievelijk Belgie, Frankrijk, Spanje en de UK. Maar voordat ze daarna Italie onveilig gaan maken komen de Crowes nog een keer naar Nederland: de twee Paradiso concerten van vorige week waren zo snel uitverkocht dat er nog een extra concert op 1 juli20081220_Black_Crowes_Fillmore_125 is aangeplakt.  En daarmee sluiten  The Black Crowes, een van ’s werelds beste ambachtelijke rockbands, een korte minitournee van vier optredens in Nederland af, met wat ongetwijfeld een spetterende show gaat worden!
De band rond de broers Chris en Rich Robinson is stevig gegrond in de Amerikaanse blues. Daarin zit echter altijd meer dan   genoeg ruimte voor vintage rock zoals vroeger gemaakt door The Rolling Stones en The Allman Brothers Band.  Typerend is dan ook dat de Crowes in hun amerikaanse tournee samen optrekken met de Tedeschi Trucks Band.
Met ‘Shake Your Money Maker’ zet The Black Crowes zich begin jaren negentig meteen op de kaart. Single ‘Jealous Again’ wordt een bescheiden hit, maar Otis Redding-cover ‘Hard To Handle’ verblijft vervolgens comfortabel in hogere regionen van de hitlijsten. De opvolger ‘The Southern Harmony And Musical Companion’ is ook succesvol. Singles ‘Remedy’ en ‘Hotel Illness’ slaan wederom aan. Ook Nederland gaat plat voor de groep. Zo speelt The Black Crowes in 1990 en 1993 – als afsluiter – op Pinkpop. The Black Crowes wisselt daarna van leden, van label, maar nooit van kwaliteit. De albums blijven sterk en de livereputatie is onovertroffen: uitgesponnen liveshows vol jams zijn eerder regel dan uitzondering. Dat belooft dus ook vanavond weer een groot feest te worden met deze fantastische bluesrockers!
Voor een VIP-pakket met o.a. een Meet & Greet, kun je op deze link klikken. Let op! Dit is exclusief een concertkaart!!screen-shot-2013-02-28-at-10-38-55-am

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: