Blues met nootjes

Gezien en gehoord: JennBblues, Mike and the Mellotones, Sugarboy and the Sinners, Clemens van de Ven, Big Bo, Ian Parker en Danny Giles Band op Zyfflich Blues Festival. Review  door Susanne en Baren Maaskant met foto’s van Susanne Maaskant.

De tiende editie van Blues in Zyfflich was een feest. Waar vind je nog een bluesfestival waar kleedjes over de tafels liggen, waar op iedere tafel een bloemetje staat en waarop een paar keer op de avond schaaltjes met nootjes worden gezet, waar de drankjes in glas worden geschonken En waar een keur aan artiesten optreedt? ….. In Zyfflich !!

IMG_9261

Het festival was helemaal uitverkocht. Omdat dit de tiende editie was, werd de avond geopend door Musik Verein Zyfflich met een medley van bluesnummers. Direct daarna meer blues op twee locaties, in de Dorfscheune en in een feesttent ernaast, met elkaar verbonden door aparte kleinere tenten. Dus alles overdekt. Op iedere locatie twee podia, waardoor de bezoekers ieder moment twee keuzes hadden. En keuzes waren er. Van akoestische roots tot keiharde bluesrock. Dus zeer gevarieerd. O.a. JennBblues, Mike and the Mellotones, Sugerboy and the Sinners, Clemens van de Ven uit Nederland. Big Bo, akoestische rootsblues, die zijn laatste optreden spontaan deed met Duketown Slim die zelf als bezoeker aanwezig was. En, uit de UK, Ian Parker en de Danny Giles Band.

IMG_0403

IMG_0485Ian Parker, met band, klonk heel goed. Mensen die hem eerder zagen vonden dit optreden stukken beter dan zijn solo activiteiten. De zaal ging los. De laatste band in de Dorfscheune was de Danny Giles Band. Danny heeft met zijn band al vaker in Nederland opgetreden maar was nu voor het eerst in Duitsland. En dat smaakte naar meer. De swingende afsluiting in de tent werd verzorgd door Clemens van de Ven.

Niet alleen de bezoekers hadden het erg naar hun zin, maar ook de muzikanten. Rob van JennBblues: “Goede ontvangst, mooie zaal met uitstekende akoestiek, prima podium en geluid, vriendelijke sfeer en vrolijke mensen.” Pat van Danny Giles Band: “We travelled for nearly 12 hours from the UK to come & play the Blues in Zyfflich Festival and it was worth every minute. The festival was really well organised and we had a great evening surrounded by nice people, good acts, great crew and good beer! We played a show to what looked like a full house from where I was sitting behind the kit and we’d jump at the chance to come back & play the Blues in Zyfflich Festival, anytime!” Om het ook nog maar even in goed Duits te zeggen: Super und Gemütlich, Klasse!

IMG_0610

IMG_0284

IMG_9271

1 thought on “Blues met nootjes”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: