Het 2e Bluesmoosefest op zondag 28 april 2013

Aanvang 14:00 uur tot 23:00 uur,  Mooksebaan 12, festivalterrein De Wolfsberg – Groesbeek; Entree VVK 25,00 aan de kassa 30,00; Internationale Kaartverkoop via landelijk Primera winkels en online via www.bluesmoosefest.com; directe kaartverkoop ook bij Kroese, Nijmegen, de Plataan, Malden, Popeye, Hengelo,De Comm en de Wolfsberg, Groesbeek

Bart Walker (USA)
Jimmy Bowskill (Can)
Joanne Shaw taylor (UK)
Tony Spinner (USA)
Big Pete (NL)
Danny Bryant (UK)
Smokin’ Joe Kubek & Bnois King (USA)
 
Het prachtige glooiende festivalterrein bij Hotel restaurant de Wolfsberg zal op zondag 28 april 2013 weer even het middelpunt van de blues zijn in Nederland.

Net als vorig jaar (lees ook: Bluesmoose fest 2012: nieuw en enerverend bluesrock festival) organiseert het populaire blues radio programma BLUESMOOSE het BluesMoose Festival!! Maar liefst 7 internationale blues-toppers zullen die middag en avond op de grote buhne staan. De reacties op het eerste Bluesmoosefest waren zo lovend dat er wel een tweede moest volgen. Het festival kenmerkt zich door zijn prachtige terrein, een complete overkapping, 1e klas faciliteiten, stoelen, krukken, statafels, een loungeterras, gemoedelijke sfeer maar vooral door een top-Line-up met de beste blues acts uit binnen en Buitenland. De Bluesliefhebbers kunnen zich wederom verheugen op een gevarieerd 1e klas bluesfest.

Of het nou de gelouterde klanken van TOTO gitarist Tony Spinner of de diep zuidelijke blues van Smokin’ Joe Kubek en Bnois King, de jankende mondharmonica van Hollands Beste harpspeler Big Pete of de Bluesrock van jongelingen zoals Jimmy Bowskill, Joanne Shaw Taylor and Bart Walker en Danny Bryant. Er is voor elk wat wils. Het enige dat ze wel gemeen hebben is dat ze alle the best in the Business zijn.

4fff337e46453_preview-620 Bart Walker
Voor het eerst in Nederland is Bart Walker nog een grote onbekende. Hij is echter verre van een nieuwkomer in de Blues. In 2012 wist hij de International Blues Challenge te winnen als beste Bluesgitarist. Dan moet je wel iets kunnen. Heeft zijn opleiding “on the road” genoten als gitarist van bekende Amerikaanse Country rocker Bo Bice, speelde lange tijd samen met de originele band van Stevie Ray Vaughan : “Double Trouble”. Reese Wynan, SRV keyboardspeler is lange tijd een vast begeleider van hem. Dan moet je wel iets ter tafel brengen en geloof ons dat Kan deze Bart Walker. Inmiddels is zijn tweede CD verschenen en valt hem niets dan internationale lof ten deel. Dus wordt het tijd dat hij dat ook eens en Nederland laat zien en wel op het Bluesmoosefest op 28 april.jimmy-bowskill-band-live-682-300x214

Jimmy Bowskill
Je bent net 20 jaar . Je hebt al 4 albums op je CV staan. Je fanbase groeit ieder jaar en zeker zo belangrijk het respect van je mede musici. Tijd om op je lauweren te gaan rusten. Zeker niet voor Jimmy Bowksill. Dit Canadese Blues rock fenomeen is pas begonnen! Op 11 jarige leeftijd blufte hij zich in de bluesclub van Jeff Healy naar binnen. “Hij mocht door zijn jonge leeftijd de club niet naar binnen. Hij besloot daardoor om net buiten de deur te gaan spelen in de hoop dat Jeff Healy ook door die deur naar binnen ging. Het Werkte: Jeff Hoorde hem en nodigde hem uit een nummer mee te spelen(niet wetende dat hij pas 11 was) Vanaf dat moment werd alles anders. Inmiddels heeft die vele male de wereld rond getoerd. Dat hij niet alleen een begenadigd gitarist is maar ook geweldig keyboard speelt zal hij de28e april ook bewijzen.

Joanne Shaw Taylor
De nu 27 jarige Joanne werd  op 16 jarige leeftijd ontdekt door Dave Stewart van de Eurhytmics . Dave nodigde Joanne uit om deel te nemen in zijn supergroep D.U.P. in 2002. Nu 11 jaar later heeft ze inmiddels 3 albums op haar naam staan. In 2010 werd ze nog bekroond met enkele Britse Blues awards. Beste Female artist and beste songwriter. In 2012 begeleidde ze Annie Lennox als gitariste bij de Jubilee voor Queen Elisabeth bij Buckingham palace. Geïnspireerd door Stevie Ray Vaughan. Albert King en Jimi Hendrix is ze druk bezig met haar eigen stempel op de blues te drukken en dat gaat ze meer dan voortreffelijk af.

tonyspinner_1271790071

Tony Spinner
Deze in Kansas wonende gitarist is voor vele geen onbekende meer. Of het nou 50.000 toeschouwers zijn bij een concert van de superband Toto waar hij lange tijd deel uitmaakt als zanger/gitarist of een  kleine 100 man mag laten genieten van zijn gitaarkunsten: Hij doet het beide met evenveel plezier. Zijn liefde echter lag en ligt in de blues. Deze begenadigde bluesgitarist toert de hele wereld af en laat zien waarom hij een van de fijnbesnaardste gitaristen is die er momenteel rondloopt. Inmiddels heeft die al 6 albums uitgebracht en zal dat voorlopig nog wel even blijven doen.

Big Pete Band
Lange tijd “Hollands best kept secret” in de Blues maar daar is definitief een einde aan gekomen. Big Pete is “ echt BIG” en “HOT” aan het worden. Deze mondharmonicaspeler uit het Westland oogst momenteel overal waar die komt veel succes, wint internationale awards maar misschien nog belangrijker wordt op handen gedragen door zijn collega muzikanten. Dat maakte het ook makkelijker om ze te vragen op zijn laatste cd “Choice cuts”: een keur van artiesten komt hem daarop helpen. Kim Wilson, Paul Oscher, Al Blake, Johnny Dyer, Alex Schultz, Kirk Fletcher, Kid Ramos, Rusty Zinn, Shawn Pittman, John Marx, Mojo Mark, Rob Rio, Willie J. Campbell and Jimi Bott. Wat nog belangrijker is voor Bluesmoose. Pieter van der Pluijm zoals hij in het eggie heet, zal er een vlammende set neer gaan zetten die de voetjes voor het podium wel aan het swingen gaat krijgen.

Danny Bryant
Lange tijd al favoriet van de jongens van Bluesmoose is de Engelse gitaarbeul Danny Bryant. Overduidelijk in de leer geweest bij Walter Trout heeft deze sympathieke Britt zijn eigen weg gevonden in de blues scene. Met vader Ken als vaste bassist heeft die nu al meer dan 2000 shows gespeeld over de hele wereld. Op het toneel doet Danny waar die het beste in is: Gitaar spelen of zijn leven er van af hangt. Soms hard fel en eerlijk, soms zacht en weemoedig maar altijd Danny Bryant. Zijn 8e cd “Hurricane” klaar voor release en zal ongetwijfeld te koop zijn op het Bluesmoose fest.

Smokin’Joe Kubek and Bnois King
Bijzonder gelukkig is Bluesmoose dat ze deze twee Amerikaanse blueshelden heeft weten te strikken. De uit Texas afkomstige Smoking Joe Kubek speelde in zijn Tienerjaren al in de band van Freddie King. Joe’s gitaarwerk wordt vaak vergeleken met die van SRV en Johnny Winter. Heel anders is het gitaarwerk van de in Louisiana geboren Bnois King. Die heeft zijn roots een generatie eerder gekregen door T-bone Walker en BB King. Hij had zijn eigen band toen die ergens inde jaren 80 Smokin’ Joe Kubek tegen kwam. Het klikte tussen die twee en daaruit ontstond een mooie combinatie met een perfecte balans. De jazzy gitaar en mooie donkere zuidelijke vocalen van Bnois King samengesmolten met Joe’s felle strakke gitaarwerk is een samenwerking die menig bluesliefhebber al jarenlang geweldig weet te boeien. Het belooft een spectaculair slot te worden. Daarbij moet men bij Bluesmoose nooit uitsluiten dat de een of andere artiest nog effe mee komt jammen op het podium. We beloven niets maar doen er alles aan.

www.bluesmoosefest.com

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: