Ruben Hoeke Band presenteert ‘Loaded’ in Paradiso!

CD-recensie van “Loaded”  van de Ruben Hoeke Band, door Nicolette Johns met foto’s van Arjan Vermeer

Na een paar maal de Ruben Hoeke Band op het podium aan het werk te hebben gezien was mijn interesse gewerkt voor hun op 1 Maart uitgekomen album ‘Loaded’ waarvoor a.s. 23 Maart in Paradiso de CD release party zal worden gehouden. De Ruben Hoeke Band zet al weer heel wat jaren een zeer goede uitgebalanceerde show op het podium van menig blues festival, die keren dat ik erbij kon zijn was ik iedere onder de indruk van het stemgeluid van Frank van Pardo_G205796-1_filtered-border en de gitaar skills van Ruben Hoeke. Onze verwachtingen voor deze 3e CD van deze band zijn dus hoog gespannen. Op deze gitaar horen we achtereenvolgens Arjen Knaap op de drums, Paul Brandsen op bas, Frank van Pardo neemt de mondharmonica stukken en de zang voor zijn rekening en natuurlijk Ruben Hoeke op gitaar.

De CD wordt geopend met het nummer ‘High on the Bottle’ een stevig rock nummer, met goede snerpende gitaarpartijen. Met het tweede track van het album ‘Gone But Not Forgotten’ wordt een andere weg van de muziek ingeslagen omdat het mij wat ‘middle of the road’ aandoet. Dit zou best wel eens een radio-hit kunnen worden! Track nummer 6 ‘Raging Fire’ is weer zo’n zelfde rocky nummer als track nummer 1, maar eerlijk gezegd had het mij wel iets minder hard gemogen omdat ik het idee krijg dat Frank van Pardo’s stemgeluid ietwat verdrinkt op deze CD. Het kan de productie zijn maar ook kan het zijn dat de band gewoon te weinig rekening houd met Frank van Pardo.  Mijn favoriet op dit album is toch wel ‘Mississippi BBQ’, een lekkere boogie die nog het meest aan de optredens doet herinneren die ik heb bij mogen wonen. Gelukkig voor mij staan er ook ‘Loaded’ een paar ballads op het album o.a. track nummer 9 ‘Give It Up’ waardoor ik weer een beetje op adem kom van de _G205826-1_filtered-bordercrvoorgaande tracks. Mijn verwachting en misschien wel de hoop dat de laatste track van dit album ‘Soul of a Man’ van de oude meester Blind Willie Johnson is gaat al snel in rook op. Ik had erg gehoopt om een mooie vertolking van Frank van Pardo samen met Ruben Hoeke op gitaar van dit, naar mijn idee, toch perfecte nummer voor de twee heren.
Neemt niet weg dat dit nummer ‘Soul of a Man’ toch goed gedragen wordt door de, nog steeds mij bij geliefde, stem met dat randje van Frank van Pardo. Ondanks dat ik geen liefhebber ben van het segment bluesrock heeft deze CD ‘Loaded’ mij verbaasd doen staan van de kwaliteiten van de Ruben Hoeke Band.
Toen er een collega van mij onverwacht langs kwam ten tijden van het afspelen van dit album placht hij zelfs te zeggen dat het album hem wat aan The Who deed denken. Hij kan het weten want is ondanks zijn leeftijd (jong) een vervente Who fan. Kortom een goed album van een band die eigenlijk veel meer ‘airplay’ zou moeten krijgen op de vaderlandse radio die klaarblijkelijk alleen omarmt wat uit het buitenland komt.

tracklist:
1. High On the Bottle Ruben Hoeke Band - Mozilla Firefox_2013-03-23_15-05-47
2. Gone but Not Forgotten
3. Crazy Mama
4. Love and Emotion
5. Is There a Heaven, Is There a Hell?
6. Raging Fire
7. Mississippi Bbq
8. End of the Line
9. Give It Up!
10.David
11.Soul of a Man

 

zaterdag 23 maart 2013: Ruben Hoeke Band – CD-presentatie – Uitverkocht
Voorprogramma: The Damned and Dirty

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: