On Top Of The Blues!!

Internet is een schitterend medium. Het levert niet alleen mogelijkheden op om informatie te vergaren of allerhande zaken te (ver)kopen, het brengt ook mensen bij elkaar. Dat geldt speficiek voor muziekliefhebbers. In de pre-internet periode was je afhankelijk van de promotie-activiteiten van de betreffende artiesten en platenlabels, muziekbladen of fanclubs. Tegenwoordig open je een browser en zoekt op google of je opent een muziekblog met alle informatie die je maar nodig hebt. Alles ‘one click away…’ !!
Met name de nederlandse en vlaamse bluesliefhebbers worden verwend met een schare aan sites waar ze hun muziekhart kunnen ophalen met informatie die verzameld en bertreindersgepubliceerd wordt door evenzo gepassioneerde muziekliefhebbers. Al vanaf het begin van de internetperiode wordt gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de virtuele wereld. Wie kent niet Bobtjes Blues (tegenwoordig een veelzijdig persoonlijk blog) waar vele vrijwilligers de bluesmuziek promoten. Daardoor -onder andere- geinspireerd, begonnen vele andere bluesianen hun eigen blog om verslagen en foto’s van bluesconcerten te publiceren, waaronder (en vergeef me voor degenen die ik vergeet of waarvan ik het gewoon niet weet…) Jack’s Blues, Bluesbreeker, diejongenvanjungen, ruudmonde, barnowlblues, rootstime, vaneckblues, bluesuitdepolder, backtotheroots, blueswereld (van Nanny Kajuiter en Onno Wink). Allemaal Babskennen ze een zelfde concept: een agenda met aankondigingen van concerten, verslagen met foto’s van die concerten, cd-recensies, interviews en hier en daar een column. En als die foto’s, verslagen en recensies worden door de blog-eigenaren zelf geproduceerd, al dan niet met vrijwilligers.

Wat ze allemaal gemeen hebben is de passie waarmee ze over hun favoriete muziek publiceren. Het is dan ook nogal wat als eén van die liefhebbers stopt met zijn of haar blog. Recentelijk nog hebben twee iconen in neerlands blueswereld besloten te stoppen met hun verslaggevings-activiteiten: Bert Reinders, beter bekend als The Bluesman en Barbara ‘Babs’ en Ton van Geffen van Bluesrockpagina. Beiden waren iconen in wereld van pers-amateurs en, net als Bobtjes Blues, waren zij een voorbeeld voor anderen. Zij onderscheidden zich niet alleen door de inside informatie die zij konden publiceren vanuit hun uitgebreide netwerk, maar ook vanwege de kwaliteit van hun foto-werk. Zowel Bert als Babs behoren (nog steeds) tot de topfotografen in de nederlandse bluesscene.

Marcoxr
Marco ‘Bluesmagazine’ van Rooijen en Arjan ‘TheBluesAlone’ Vermeer

Des te meer respect, als eén zo’n collega-site zijn eerste Lustrum mag vieren: Bluesmagazine van Marco van Rooijen bestaat inmiddels al weer vijf jaar!! Ook Marco is fotograaf maar toch vooral muziekfanaat: als Clapton-fan van het eerste uur startte hij al jaren geleden een -uitermate succesvolle- fansite voor deze gitaarheld. Vanuit deze site stapte hij vijf jaar geleden over naar de blues, zonder -overigens- zijn Claptomanie los te laten! Bluesmagazine is inmiddels een begrip en een BluesMagazine Marco - Mozilla Firefox_2013-03-21_19-38-00voorbeeld voor vele anderen. Maar ook als concertfotograaf scoort hij hoog, getuige de aandacht die Lust for Life magazine heeft voor zijn werk, om maar niet te spreken van de vele artiesten die zijn werk gebruiken voor hun promotionele activiteiten.

Wij van The Blues Alone? feliciteren Marco en zijn vele vrijwilligers dan ook van harte met het mooie werk wat zij doen voor de muziekwereld. Chapeau !!!

 

 

3 thoughts on “On Top Of The Blues!!”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: