Stone Gossard’s Brad voor 3 optredens naar Nederland!

Donderdag 14 februari: Brad in Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer. Aanvang: 20.30 uur; Tickets: 20,00 in de v.v. via ticketmaster.nl
Foto’s: © Brad & Ron Henry Photography

Voor hun korte Europese tour doet de Amerikaanse grunge/rockband Brad maar liefst drie keer Nederland aan! Brad bestaat ook alweer 20 jaar en is die andere band van gitarist en Pearl Jam oprichter Stone Gossard. In die periode brachten ze vijf studioalbums uit: Shame (1993), Interiors (1997), Welcome to Discovery Park (2002), Best Friends? (2010) en United We Stand (2012).

Behalve Gossard wordt de sound van Brad bepaald door zanger: Shawn Smith (Pigeonhed, Satchel), drummer Regan Hagar (Satchel, Malfunkshun) en bassist Keith Lowe. Uiteraard is Brad geen Pearl Jam, maar toch is het verschil in aanpak en sound niet zo groot. In een recent interview in Revolver’s Lust For Life Magazine  zei Stone Gossard hierover:
In beide gevallen putten we uit dezelfde muzikale tradities: blues, rock & roll en ballades. We gaan de studio in met een open vizier en zien wel wat er zich aandient. Met Pearl Jam trekken we ons weinig aan van verwachtingspatronen. Als we zin hebben om op een groot festival veel obscuur werk te spelen, doen we dat. Tegelijkertijd schrijf ik voor Brad songs in de hoop dat veel mensen die leuk vinden. Ik wil graag gehoord worden, ook met deze band.

En die gelegenheid is er dus in februari in Nederland, ga dat zien!

14 februari 2013: ZOETERMEER – Boerderij
15 februari 2013: UTRECHT – Tivoli Oudegracht
16 februari 2013: HENGELO – Metropool

 

Geef hier uw commentaar