Neerlands Rock-icoon Golden Earring op 7 December in de HMH !

Veel bands uit de zestiger jaren van de vorige eeuw vieren in dit decennium hun 50 jarig bestaan. Zo ook vierde The Golden Earring in 2011 hun jubileum. Of toch niet? Bij de expositie in het Haags Historisch Museum vorig jaar ter ere van Neerlands Rockinstituut No.1 gaven de heren Hay, Kooijmans, Gerritsen en Zuiderwijk onomwonden aan niet veel te voelen voor dit soort ‘piktrekkerij’ (Interview Hay in NRC). Liever spelen ze gewoon alle zalen in Nederland plat zoals ze dat de afgelopen 50 jaar doen. En waar de Stones na vijftig jaar met moeite twee nieuwe nummers uitbrengen in een greatest hits album, brengt de Earring gewoon een volwaardig album uit (‘Tits ‘n Ass’). ‘Business as usual’ voor deze ‘no-nonsense’ rockers!!

Na de oprichting van de Golden Earrings in 1961 door George Kooijmans en Rinus Gerritsen beginnen de heren in 1963 met optredens. In 1965 werd het eerste album ‘Just Earrings’ uitgebracht. Voor vrijwel alle tot nu uitgebrachte albums (meer dan dertig), zijn Gouden of Platina exemplaren ontvangen. Nadat Barry Hay in 1968 de band komt versterken veranderen ze van Haagse beatband naar de meer ruige en swingende rockband zoals we ze nu kennen. Sindsdien zijn de optredens ongekend succesvol en werden vele landen waaronder Amerika (13 tournees), Duitsland en andere landen in Europa aangedaan. In het najaar van 1993 startten de Theatershows onder de naam “Golden Earring Unplugged”, welke vanaf het eerste begin volledig uitverkochten.  De hedendaagse shows zijn een belevenis op zich zelf. Geen spoor van enige sleetsheid na vijftig jaar, nee zelfs een onverwachte muzikale energiebundel wordt door de Earring de zaal in gestraald. Oud en jong zingen alle nummers uit volle borst mee en schromen niet om op overtuigende wijze blijk te geven van het plezier wat een ieder aan deze concerten beleeft. Kortom, een boemerang effect, het werkplezier op de bühne versterkt het genot in de zaal en omgekeerd!

[button link=”http://www.ticketmaster.nl/event/GOLDEN-EARRING-tickets/GE071212″ window=”yes”]Bestel hier online je kaartjes: € 30,00 Excl. servicekosten[/button]

En zo staan de ‘Godfathers’ van de Nederlandse Rock-‘n-Roll op vrijdag 7 december a.s. weer (voor de zoveelste maal) in de Heineken Music Hall, hun 33-ste show alweer dit jaar (ook voor volgend jaar staan al weer 34 datums in de agenda). De levende Rocklegendes kunnen nu, na ruim 50 jaar aan de top te staan, putten uit een lange reeks van hits. De wereldhits “Twilight Zone” en “Radar Love” vervelen nooit. Of geniet van “The Devil Made Me Do It” met Bertus Borgers op sax. Maar ook ‘Tits ‘n Ass’-titels komen voorbij met typische ruige vette Earring-sound als “Identical“, “Still Got The Keys To My First Cadillac” of de mooie ballad “What Do I Know About Love” danwel het meer southern rock-achtige “Avenue of Broken Dreams“.  Een show die je gewoon niet mag missen!

7 december 2012, Heineken Music Hall, Amsterdam;
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 18:30 uur

 

 

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: