Kim Wilde had fun in Paradiso ….. and so did I !!

Gezien en gehoord: Kim Wilde & Band in Paradiso, Amsterdam op 3 oktober 2012. Tekst en foto’s van Arjan Vermeer

Enigszins besmuikt betreed ik de Grote Zaal van Paradiso: wat moet je nou als blues-liefhebber bij een concert van Kim Wilde? Maar als snel ontdek ik dat de zaal gevuld is met mannen (en iets minder vrouwen) van dezelfde leeftijd als ik. Sterker nog, veel van die mannen staan vooraan bij het podium smachtend te wachten op hun idool. Eén van de mannen draait zich om en ziet -en herkent- mij. En dat terwijl ik er toch van overtuigd ben dat deze man, een mij bekende geluidstechnicus, meer van hard-rock houdt. Een gevoel van opluchting maakt zich van mij meester. “Dit is toch niet jouw smaak?” roep ik nog door het publieksgedruis heen. “Jeugdidool” antwoordt hij naar mij met een brede glimlach. Dit had mijn zelfvertrouwen precies nodig. Gelukkig schaamt niemand zich hier voor de nostalgische gevoelens voor de 80-er jaren ‘new wave’ pop-songs van Kim Smith, beter bekend als Kim Wilde.

Het licht gaat uit in de zaal als de band het podium betreedt. Gestart wordt met “It’s Alright” van haar nieuwste album. En gelijk beginnen de mannen vooraan mee te zingen. Indrukwekkend. Gelukkig -voor mij- wordt daarna “Checquered Love” ingezet. Het nummer wordt nu door alle fans vol meegezongen. En na dit tweede nummer neemt Kim -zichtbaar gelukkig- al een hartelijk welkom van de Paradiso-parochianen in ontvangst. Het dreigt een gezellige avond te worden.

De bekende – oude- hits worden steeds door het publiek met hartelijkheid maar ook moeiteloos meegezongen, “Lights Down Low”, “Four Letter Word”, “Cambodia”. Maar ook de songs van haar laatste album worden -echter iets minder spontaan- verwelkomd: “Ever Fallen In Love”, “A Little Respect”, “To France”. Het doet Kim zichtbaar goed. Zij en haar band hebben ‘fun’ op het podium.  Een uniek 80’s feestje ontvouwd zich.

En -nadat Kim haar wereldhit “Kids In America” heeft afgesloten met een ovationeel applaus- keren wij oudere jongere mannen weer terug in de oktobernacht. Terug naar de meer serieuze muziek. Voor mij de Blues, voor mijn kennis de geluidstechnicus, de hard-rock. Maar met Kim Wilde in gedachten….. stiekem!!

 Setlist:
1. It’s Alright
2. Chequered Love
3. Get Out
4. Lights Down Low
5. Ever Fallen in Love
6. Stranger
7. Water on Glass
8. Can’t Get Enough
9. Four Letter Word
10. A Little Respect
11. Perfect Girl
12. View From A Bridge
13. Spirit In The Sky
14. Natural Way
15. Love Blonde
16. Wonderful Life
17. Cambodia
18. To France
19. Second Time
20. Anyplace Anywhere
21. You Came
22. Shame
23. Hangin On
24. Forever Young
25. Enjoy The Silence
26. Kids in America

 

Hier kun je het hele fotoalbum van Kim Wilde in Paradiso vinden:

 

7 thoughts on “Kim Wilde had fun in Paradiso ….. and so did I !!”

  1. Haha.. You got that right Giel

   Ik blijf jullie zeker volgen… Zeker vanaf januari want dan heb ik zeeën van tijd over 🙂

 1. Mooi verslag en foto’s Arjan… Is alweer enkele jaartjes geleden dat ik haar op Bospop heb gezien en ze kwam toen niet zo heel goed uit de verf!!

 2. Hoi Arjan,
  Dank voor de prachtige foto s en herkenbare tekst. Voor mij ook nostalgie.
  Jammer dat ik er niet kon zijn, maar had haar al eerder in Paradiso gezien.
  Groet,
  Ed

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: