Steve Miller Band komt naar Nederland 24&25/10/12

Woensdag 24 oktober: Steve Miller Band
Locatie: 013 Tilburg, Dommelsch Zaal
Aanvang: 21.00 uur
Tickets: € 55,50 (ex. serv. kosten)
Foto’s: Tim Brown & stevemillerband.com

Steve Miller 2011

Oorspronkelijk een bluesman die in Chicago de fijne kneepjes van het vak leert, vertrekt Steve Miller naar San Francisco om daar zijn eigen band op te richten. Met de toevoeging van pop- en psychedelica-invloeden breken de tropenjaren vervolgens al snel aan. In de jaren zeventig scoort de Steve Miller Band aan de lopende band wereldhits. ‘The Joker’ en ‘Fly Like An Eagle’ zijn daarvan wellicht de grootste voorbeelden. Na ‘Abacadabra’ in 1982 stokt de productie van kaskrakers. Miller verliest zich gaandeweg in geëxperimenteer met jazz en elektronica. Na ‘Wild River’ verdwijnt hij van het toneel. Zeventien jaar later meldt Steve zich weer aan het front met twee puike albums: ‘Bingo!’ (2010) en ‘Let Your Hair Down’ (2011). Hierop keert de gitarist terug naar zijn eerste liefde: de blues. Na een zeer overtuigende show in de Amsterdamse HMH (2010), komt Steve Miller dit jaar terug naar Nederland voor een concert in de intiemere setting van 013 in Tilburg en een dag later (25/10) in de Oosterpoort te Groningen.  

Steve Miller Band at the House of Blues, Dallas 2011


De Steve Miller Band is:
Steve Miller (gitaar, zang)
Sonny Charles (zang)
Gordy Knudtson (drums)
Kenny Lee Lewis (ritmegitaar, zang)
Billy Petersen (basgitaar, zang)
Joseph Wooten (keyboard, zang)

Steve Miller & Buddy Guy 2011

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: