Pat Travers Band in de Boerderij 22/09/12

Weinig rockartiesten hebben zo’n eigen en unieke stijl als de Canadese gitarist Pat Travers. Vooral in zijn begintijd als artiest, halverwege de jaren 70, had hij een aantal bijzondere kenmerken. Zo was zijn zwarte Fender Telecaster kenmerkend, maar ook het feit dat hij blootsvoets op het podium speelde uniek. Tijdens optreden nodigde hij zijn fans uit om luchtgitaar op het podium te komen spelen.

Travers brak eind jaren ‘70 door met het live-album ‘Go For What You Know’. Opvolger ‘Crash And Burn’ deed het ook goed en bereikte de top 20 van de Amerikaanse albumlijst. Het daarvan afkomstige Snortin’ Whiskey (And Drinkin’ Cocaine) werd een grote hit en bezorgde Travers een goede naam in de hardrockscene. Hij werkte samen met grootheden als Gene Simmons (Kiss), Nicko McBrain (Iron Maiden) en vele anderen.

Pat Travers is beïnvloed door gitaarvirtuozen als Jimi Hendrix, Jef Beck, Eric Clapton en Jimmy Page. In de loop der jaren ontwikkelde Travers zijn eigen gitaarstijl, met sterke klassieke bluesinvloeden. Tijdens de tours van de Pat Travers Band vormen tweede gitarist Kirk McKimm, drummer Sean “The Cannon” Shannon en bassist Rodney O’Quin een stevige muzikale basis waarop het gitaarspel van Travers goed tot zijn recht komt. Zijn laatste album Blues On Fire (2012) is een eerbetoon aan jaren twintig bluesmuziek. Twaalf prachtige covers van artiesten als Blind Willie Johnson, Son House, Blind Blake, Bessie Smith en Sam Collins.

Cultuurpodium Boerderij Zoetermeer
Datum: zaterdag 22 september 2012
Locatie: Dommelsch zaal
Kassa open: 19.30 uur
Aanvang: 20.30 uur
Voorverkoop: € 23,- (excl. servicekst)
Avondkassa: € 26,- (indien beschikbaar)
Koop hier online uw kaarten!

The Blues Alone?  is zowel bij het optreden van Pat Travers in de Boerderij te Zoetermeer als in de Bosuil te Weert aanwezig!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: