Legendarische Leon Russell op 22 maart in Paradiso!!

[editor: en hier staat onze review: http://www.thebluesalone.nl/2012/03/26/good-times-roll-again-with-leon-russell-inter-review/]

Muzikale duizendpoot Leon Russel (1942), geboren Claude Russell Bridges, heeft naar alle waarschijnlijkheid een van de meest uitgebreide en indrukwekkende muzikale CV’s. De Amerikaanse singer-songwriter begon op zijn derde met pianoles en op zijn veertiende stond hij al op het podium van een nachtclub in Tulsa, waarvoor hij wel moest liegen over zijn leeftijd, want tieners mochten ook toen al niet in dat soort gelegenheden komen. Daarna toerde hij met Jerry Lee Lewis en een hele lange lijst andere beroemde artiesten. Hij speelde als sessie- en live-muzikant, schreef nummers voor andere artiesten, bouwde zijn eigen studio en bracht ook plaat na plaat uit met eigen werk. Een van die legendarische samenwerkingen is ‘Mad Dogs & Englishmen’, een tour van Joe Cocker die Leon Russel organiseerde. Van de tournee is een live-album en een film verschenen. Op het legendarische Bangladesh concert was voor Russell een hoofdrol weggelegd als zanger van een medley van Jumpin’ Jack Flash en Young Blood. Samen met Willie Nelson had Russell een hit met het Elvis Presley nummer Heartbreak Hotel. Sinds de jaren 80 is Leon Russell wat meer naar de achtergrond getreden, alhoewel hij incidenteel nog albums uitbrengt en optreedt. Gedurende de maand November 2009, schreef hij een aantal songs samen met Elton John en Bernie Taupin voor The Union, a dubbel-album. geproduceerd door T-Bone Burnett en uitgebracht op 19 oktober 2010. Op 2 april 2011, speelden Russell en John samen in Saturday Night Live. Een paar maanden later kondigde Leon plannen aan voor een solo LP. Optredens van Russel kenmerken zich door een variatie van country, rock ‘n roll, folk en r&b. Zijn concerten vormen feitelijk een dwarsdoorsnede van zijn carriëre, hij speelt bekende, zoals Delta Lady, en minder bekende nummers van eigen hand en doet een bescheiden greep uit het oeuvre van collega’s als Bob Dylan, The Beatles, Ray Charles en The Rolling Stones. Leon’s huidige band bestaat uit bassist Jackie Wessel, Brandon Holder op drums, Chris Simmons op guitar, en multi-instrumentalist Beau Charron.

19.00 uur Zaal OPEN;
19.30 uur voorprogramma;
20.30 uur hoofdprogramma.
ENTREE 32,50 excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)
Bestel hier je tickets

www.leonrusselrecords.com
www.paradiso.nl
www.rock-n-roots.nl

Geef hier uw commentaar