Hokie Joint exclusief op bezoek bij Blues aan Zee.

 

Hokie Joint speelt a.s. zaterdagavond 4 februari exclusief bij Blues aan Zee!!

Traditie getrouw wordt de verjaardag van Blues aan Zee gevierd met een bijzondere act: Hokie Joint. Om het 11 jarig bestaan een extra feestelijk tintje te geven heeft de jarige deze dramatische rauwe live show uitgenodigd. Voor een optreden in een voormalig klooster, en dat in een plaats met de naam Monster, steken de heren graag het kanaal over.

Hokie Joint is een vijf-koppige band uit Colchester, Engeland. Aan de ene kant praten we hier over zang á la Tom Waits, Howlin’Wolf, schreeuwende slide guitar, smerige mondharmonica, pulserende bass en groovy drumming. Aan de andere kant spreken we weer over emotionele vocalen, melancholisch gitaarspel, duidelijk gestructureerd melodische bass en hypnotiserende drumpartijen.

Deze britse muzikanten hebben alle hoeken en gaten van de blues gespeeld en van daaruit een nieuwe hedendaagse blues-rock sound geconstrueerd. Van strak gespeelde slow blues tot snelle upbeat rock-songs waarop het publiek niet anders kan dan ….dansen!!

De charismatische zanger Jojo Burgess, gitarist Joel Fisk, top harmonica speler Giles King, drummer Stephen Cutmore en bassist Fergie Fulton maken wat Hokie Joint is – de band die de Blues nieuw leven heeft ingeblazen.

“Wonderful emotive harmonica playing, great tone and all that stuff.” (Paul Jones, BBC Radio2)
“The finest player that I heard since Eric Clapton and I were together and he was at it’s finest. It’s like Joel picked up where he left off.” (Bobby Whitlock, Derek &  The Dominoes)

Line up:
Vocals: Jojo Burgess
Guitars: Joel Fisk
Harmonica: Giles King
Bass: Fergie Fulton
Drums: Stephen Cutmore

Lees meer over Hokie Joint op TheBluesAlone:
Verslag van de British Blues Awards 2011 – The Night Before
Hokie Joint: De Rebel Yell van een bezield en bevlogen stel (interview Ribs & Blues 2011)
The Music Starts to Play [Cd-review]

Voor dit exclusieve concert zijn kaarten verkrijgbaar bij:
Rijneveen, Zeestraat 9, Monster
De Wilde, Prins Hendrikstraat 14, Naaldwijk
Alsem, Loosduinseweg 693, Den Haag
De kaarten zijn € 20,- plus 0,50 kosten. Leden van Blues aan Zee die kaarten in de voorverkoop hebben gekocht krijgen bij de kassa een bon voor € 10,- retour in te wisselen bij de muntjes verkoop. Zaterdag 4 februari een optreden van Hokie Joint (GB) in de Monsterse Noviteit aan de Kloosterlaan 33. De zaal gaat om 21.00 u. open het optreden start om 21.30 u. Meer over Blues aan Zee leest u op www.bluesaanzee.nl

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: