KerstkadoTip: Back Up With The Ian Siegal Band

Recensie door Nicolette Johns

 

Trea van Drunen, Nederlands fotograaf, winnaar van de Pride Photo Award 2011 en genomineerd voor de Photo Academy Award 2011 heeft een fotoboek uitgebracht genaamd ‘Back Up with the Ian Siegal Band’. Dit fotoboek biedt ons een kijkje achter de schermen tijdens de tour van de een band zoals die heden tendage plaatsvindt.

Tekstueel wordt het fotoboek niet ondersteund door begeleidende, naar mijn mening, vaak afleidende teksten. Het voorwoord van gerenommeerd muziek- journalist Tony Russell  (Mojo magazine UK) én het na-woord van Ian Siegal zelf, zijn de enige teksten die in dit fotoboek te vinden zijn.

Trea van Drunen heeft van de frontman van de band, Ian Siegal,  ‘carte blanche’ gekregen om haar reportage te kunnen maken. Deze ‘carte blanche’ heeft een bijzondere mix van beelden opgeleverd. Foto’s genomen tijdens de live optredens maar ook foto’s genomen tijdens het leven achter de schermen veelal verborgen voor de gemiddelde concertbezoeker. De foto’s doen het werk en die doen dat met overwéldigende schoonheid. On-Stage beelden, Back-Stage beelden, Gesneden beelden, Close-ups, Onscherpe beelden allen in zwart/wit geven ons dat gevoel van een ‘fly on the wall’ te zijn. Door de keuze dit fotoboek in zwart/wit en op mat papier af te drukken krijgt men dat mysterieuze gevoel.

Voor concert/festival-bezoekers, fans van Ian Siegal én fotografen is dit fotoboek een lust voor het oog. Het gevoel van het optreden komt terug voor degenen die erbij waren; het kippenvel, die adrenaline, dat wow-gevoel. Maar ook voor degenen die nog nooit bij een concert van Ian Siegal (solo of mét band) zijn geweest is dit fotoboek interessant. Voor fotografen is het smullen qua belichting, moment-opname en energie of sfeer. Het niet-statische onderwerp als deze muzikanten vormen een prachtig onderwerp, dat soms moeilijk te vangen is.

Trea van Drunen laat haar passie voor muziek en fotografie samen komen in een 100 pagina’s tellend boek van groot formaat en kwaliteit. Een fotoboek wat het predikaat ‘Coffee-Table Art Book’ mag dragen!

Voor een voorproefje van het fotoboek en/of bestellingen ga naar:
www.iansiegalphotobook.com

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: