Eenmalig concert Ana Popovic in Arsenaal, Vlissingen

 

De geweldige Ana Popovic speelt overal op deze wereld. Europa of de USA, noem een plaats en ze heeft er op de bühne gestaan. En op vrijdag 18 november a.s. is ze dus te vinden in het Arsenaal Theater in Vlissingen! [EN HIER VIND JE HET VERSLAG VAN DIT CONCERT; EN BLIJF ONS VOLGEN OP FACEBOOK EN TWITTER]

 

Ana Popovic komt oorspronkelijk uit Belgrado, het voormalig Joegoslavië. Door de platencollectie van haar vader, waarin veel Amerikaanse blues en soul te ontdekken viel, werd Ana betoverd. Ana Popovic vertrekt naar Nederland om te gaan studeren aan het conservatorium in Utrecht. Van hieruit werd al snel een uitstekende live reputatie opgebouwd in Europa. In 1998 maakt ze haar eerste CD om vervolgens in 2003 een nominatie te krijgen voor de Blues Music Award. Dit resulteert enkele jaren later [2007] in een platencontract bij het Amerikaanse Eclecto Groove Records. De CD “Still Making History” staat 16 weken in de blues billboard met plek 3 als hoogste notering.

Na 2 jaar toeren door Amerika en Europa volgde in 2009 de opvolger “Blind For Love”. Een rustige bluesrelease waarin naast de blues tevens jazz, funk en gospel in is te ontdekken. Het toont de veelzijdigheid die Popovic en haar band in huis heeft. In de herfst van 2010 verscheen een DVD, met als titel “An evening at Trasimeno Lake”. Opgenomen in Italië voor een publiek van meer dan 5000 man speelt ze de spreekwoordelijke sterren van de hemel.

Haar laatste release is ‘Unconditional’, een straight blues album met een vleugje soul en jazz en prachtige soulvolle en rauwe vocalen. Het album werd opgenomen in New Orleans met de Grammy-award winnende producer John Porter, die al eerder met Ana werkte aan de CD ‘Still Making History’.

En al deze veelzijdigheid kun je komen beluisteren op vrijdagavond in Het Arsenaal te Vlissingen. Mis het niet !

De support-act voor deze avond is Stonecold!


Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 18,00. (Staanplaatsen)
Kaarten kunt u reserveren via:  http://theaterverkoopzeeland.itix.nl/detail/3977/  of http://www.pedaal.nl

De foto’s in dit bericht zijn genomen tijdens Symphony in Blues in 2009

Geef hier uw commentaar