Gare Du Nord brengt de Lillywhite Soul Tour naar Haarlem

2

Gezien en gehoord in Patronaat op 5 november 2011
Tekst en foto’s door Bert Vethaak

De meest onbekende bekende band van Nederland doet het Patronaat aan.

Gare Du Nord? Nooit van gehoord!”. Dat krijg je 9 van de 10 keer als antwoord als je verteld dat je naar deze band gaat. Tot dat je een cd-tje in je speler schuift en er een en al herkenning naar boven komt. Iedereen heeft wel eens wat gehoord van deze formatie. Is het niet in een commercial (Grolsch) dan wel in een documentaire, film (Ghost Rider), serie (Six Feet Under) of gewoon op de radio. En deze avond zijn ze in het Patronaat!

Gare du Nord is een Nederlands/Belgisch loungeduo dat bestaat uit Doc (Ferdy Lancee) en Inca (Barend Fransen). Dit Nederlands/Belgische duo beginnen hun samenwerking in 2001 nadat ze gevraagd werden de soudtrack te verzorgen voor een lounge-avond van een Fashion & Lifestyle Event in Brussel met de naam Excellence. Deze samenwerking bevalt zo goed dat ze besluiten door te gaan en binnen 3 weken schrijven ze alle nummers van het met goud bekroonde debuut album “(In Search of) Excellounge”. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is dit jaar het 8e album uitgekomen: “Lillywhite Soul”. Reden om een uitgebreide clubtour te doen, waarbij deze avond het Patronaat word aangedaan.

Het duo zelf krijgen we deze avond niet te zien, de band bestaat deze tour namelijk uit Dorona Alberti (zang), Aron Raams (gitaar), Frank Di Angelis (bas), Paul Ensink (sax/klarinet), Arthur Antoine (keys, atmospherics) & Oscar Stone (drums). Niet dat dat een vermindering is, want het sextet brengt, tezamen met een sextet aan technici (voor licht en geluid) van begin tot het eind een spetterende show neer. Blikvanger en publiekslieveling is de van origine Italiaanse zangers Dorona Alberti. Vanaf opener “Love Will Find A Way” bespeeld het publiek EN haar bandleden op een sensuele manier. Al was het alleen maar omdat ze gedurende het concert een paar keer van outfit veranderde. Gedurende het concert an 17 nummers (+ 1 toegift) worden we getrakteerd op nummers barstens vol met jazz, soul en blues doorspekt met lounge-geluiden. Wat opvalt is dat er van het nieuwe album “Lilliwhite Soul” maar 3 nummers werden gespeeld terwijl de tour toch de naam van dit album draagt.

Gare Du Nord is een formatie die je meeneemt vanuit de jaren ‘30 Delta Blues via de jaren ‘50 jazz en de soul van de jaren ‘60/’70 naar het heden. Heerlijk om naar te luisteren, lekker om naar te kijken. Eigelijk een must om een keer live te zien.

Setlist:
Intro
Love Will Find A Way
Marvin & Miles
30 Something
Gucci Girl
I Want Love
Almost There
Dish Of The Day
Matter Of Time
Summertime
Something Like That
Fantzie The Love
Berlin Beat
Language Of The Blues
More Than Madly
Back Jack
Something In My Mouth
Beautiful Day
Toegift:
Boogie

Bezoek ook eens:

http://www.patronaat.nl
http://www.garedunord.eu

en het Bert’s fotoalbum van het optreden van Gare du Nord:
Gare Du Nord, Patronaat, 05-11-2011Gare Du Nord, Patronaat, 05-11-2011

 

2 Responses

Geef hier uw commentaar