Guy Smeets & Phil Bee – The Livingroom Sessions

Album: The Livingroom Sessions
Artist: Guy Smeets & Phil Bee
Record Label: Eigen Beheer
Release Date: 12/02/2020

Photo credits: Jack en Ans Kok

Recensie: Ton Kok

Collega Nicolette schreef onlangs een lovende recentie over Phil Bee’s solo album Against The Wind. Het drong toen wel tot mij door dat de aandacht voor het (mini) album dat Phil samen met Guy Smeets maakte ook nog wel eens even onder de aandacht gebracht mocht worden.

Dit huiskamer product mag er zeker wezen en doet niet onder voor veel in professionele studios opgenomen producten. Dan moeten natuurlijk wel de muzikanten van grote klasse zijn, maar wat dat betreft zijn de kwaliteiten van de heren Smeets en Bee boven alle twijfel verheven.
The livingroom sessions]Het album opent met de aloude klassieker ‘I Don’t Need No Doctor’, dan een unieke akoestische uitvoering krijgt met een jazzy tintje. Het trio Ashford/Simpson/Armstead zou trost naar versie geluisterd hebben.

‘My Heart Is Burning’ is een door Phil geschreven nummer uit zijn Buzztones periode en staat ook in deze duo uitvoering als een huis.

Recenter is de Phil Bee/Pascal Lanslots compositie ‘Sunday Morning’ en in uitgeklede versie is duideijk te horen hoe sterk de song is.

The livingroom sessions 3‘The Wind Cries Mary’ kent iedereen natuurlijk van good old Jimi en ook die zou met genoegen naar deze uitvoering van zijn klassieker hebben zitten luisteren.

Het vijfde en laatste nummer is het door Guy geschreven ‘The Other Way Around’ en hij laat hier horen niet alleen een fantastische gitarist te zijn, maar ook als zanger en songwriter zijn mannetje te staan.

Geen stevige rock, maar een prachtig ingetogen album, dat zeker bij elke Smeets/Bee fan, maar eigenlijk bij iedere muziekliefhebber in de CD speler te vinden zou moeten zijn.

Tracklist:cd cover livingroom sessions

  1. I Don’t Need No Doctor
  2. My Heart Is Burning
  3. Sunday Morning
  4. The WInd Cries Mary
  5. The Other Way Around

 

 

 

 

Graag maakt de redactie van dit online muziekmagazine even van de gelegenheid gebruik om het onderstaande ontvangen persbericht met de lezers van TBA? te delen.

NAAM PHIL BEE’S FREEDOM VERDWIJNT!!!

Kleine naamsverandering, groot nuance verschil: De bandnaam Phil Bee’s Freedom (kort PBF) verdwijnt vanaf heden. Evenals de band’s facebook pagina en website.

De groep muzikanten blijft dezelfde, echter de focus gaat vanaf nu meer op de vocals van frontman Phil liggen. Vandaar dat er vanaf nu geprogrammeerd gaan worden onder de naam Phil Bee.

Het repertoire gaat meer in de stijl zijn van soul/blues, classic rock, covers in eigen stijl (zie laatste CD ‘Against the Wind) en natuurlijk eigen werk.
Nummers als ‘One last kiss’ (met kippenvel solo) en ‘Sunday Morning’ blijven natuurlijk in het repertoire (en de band blijft schrijven) evenals ‘Whippin Post’ in combinatie met andere mooie klassiekers.

Er zijn behoorlijk wat redenen die tot deze beslissing hebben geleid en dus is/was het een logische optelsom. De bandleden zijn er helemaal klaar voor en dus blijft de kwaliteit gewaarborgd.
Het vizier is gericht op evenementen, zalen en festivals voorjaar/zomer 2021 en alle jaren daarna.
Colonel Jetski, de andere band waar Phil in speelt, zal evenwel stoppen te bestaan.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: