Ticketverkoop 23e editie Gevarenwinkel Festival gestart!

Na een jaar stilte zal er voor de 23ste keer aan de Wolfdonksesteenweg in Varenwinkel-Herselt flink worden gefeest tijdens het Gevarenwinkel Festival 2021. Ook dit jaar wordt het festival weer mogelijk gemaakt door de vele sponsoren en vrijwilligers die het festival een warm hart toedragen. Ondanks de Corona-maatregelen zal het 23ste festival drie dagen behelzen. Op donderdag 26 Augustus wordt zoals gebruikelijk het feestje voor de plaatselijke bevolking in gang gezet. Het festival van de blues, rock ‘n roll, rhythm ‘n blues en Southern rock vindt op vrijdag 27 en zaterdag 28 Augustus plaats!

Zoals vanouds zullen de acts elkaar afwisselen in de grote en de kleinere tent die op de festivalweide aan de Wolfdonksesteenweg staan opgesteld.

De line-up vertoont een interessante mix van nationale acts zoals Phil Bee & Band, Boogie Boy, Bill & The Burners, Stef Paglia Trio, Kai Strauss & The Electric Blues All-Stars of wat denkt u van Robert Jon & The Wreck die ook dit jaar weer graag uit de States afreizen om acte de présence te maken op dit sympathieke festival?

Photocredits: promoshots, Dick van der Wilt, Jose Gallois en YouTube

Het voorlopige programma – onder voorbehoud van Corona-gerelateerde issues – laat de volgende line-up zien:

Everyone Is Guilty:
Everyone is GuiltyEveryone is Guilty is Mirco Gasparrini (ook lid van Blue Velvet, Bandits, Monster), Jérôme Mardaga, Jon Crespini, Eric François en Pierre Mulder. In elk van zijn avonturen duikt Mirco zo diep mogelijk en Everyone is Guilty is zijn roadtrip door de mystieke alternatieve countrymuziek van de Denver-sound, de droge volksliederen van de Appalachen of de spookachtige blues van de Gun Club. Terwijl je naar de muziek en teksten van de band luistert, zal je in Mirco een bekwame songwriter ontdekken die in een andere wereld met andere gewoonten en gebruiken lijkt te leven waarbij hij zijn innerlijke angsten en obsessies lijkt te overwinnen om uiteindelijk het licht aan het eind van de tunnel te zien! De band trok naar Denver – Colorado – om onder het aandachtige oor van Slim Cessna en Dwight Pentacost, twee leden van de band Slim Cessna’s Auto Club en oprichters van de Denver Sound “A Wolf & A Lamb” op te nemen. Tijdens dit avontuur werd er zelfs een documentaire gefilmd (The Road of A Lamb) die in September zal worden gepresenteerd.

Nick Dittmeier & The Sawdusters:
42436692830_0564a6246a_oNick Dittmeier & the Sawdusters is een “blue collar” countryband uit Indiana in de Verenigde Staten. Ze hebben drie EP’s uitgebracht, Extra Better(2013), Light of Day (2014) en Companion (2019). Daarnaast omvatten volledige albums Midwest Heart/ Southern Blues (2016) en All Damn Day (2018). Deze albums zijn gruizige verzamelingen van liedjes, vol met personages die werden ontwikkeld terwijl ze over het dashboard van een versleten tourbus staarden, cruisend door steden in het zuiden en middenwesten. Plaatsen die door de tijd zijn vergeten en niet terugkeren.

Kai Strauss & The Electric Blues All-Stars:
26277756206_c2211606de_oDe onvervalste blues wordt Op Gevarenwinkel 2021 geleverd door Kai Strauss & The Electric Blues All Stars. De Duitse Stauss wordt door de internationale blues-scene al jaren op handen gedragen en op zijn in 2019 verschenen live-dubbelaar Live in Concert laat hij horen waarom. Dit is tijdloze Chicago blues gespeeld met veel vuur en passie. Stevig gitaarwerk, scheurende mondharmonica en lekker zwelgen in het twaalf maten stramien. Niks nieuws maar wel heel erg lekker.

Bill & The Burners:
32900083057_763e4ff416_oAl van zolang de bluesadept kan herinneren spreekt de combinatie blues en kruispunten tot de verbeelding. In de vorige eeuw viel Robert Johnson op zijn knieën bij een kruispunt en nadien was de blues nooit meer hetzelfde. Niet alleen voor Johnson bleek het een inspiratie maar nadien zouden nog vele musici én liefhebbers dezelfde weg in de blues volgen. Ook in België kruisten de wegen van vier ervaren bluesmusici en samen willen zij ons de authentieke blues willen laten beleven maar staan evengoed met beide voeten in het heden. Voorgenoemde laat zich horen in eigentijdse muzikale arrangementen waarbij het spelplezier hoog in het vaandel staat.

Stef Paglia Trio:
IMG_6263-BorderMakerElke Belgische bluesliefhebber kent Stef Paglia als de gitarist van The Bluesbones. Na jaren met deze succesvolle band on the road te zijn, vond hij begin 2017 tijd om ook zijn eigen ding te kunnen doen. De rol als frontman en zanger was nieuw voor de nu inmiddels 27 jarige Paglia, maar die heeft hij zich snel eigen gemaakt. Het bluesrock-trio bestaat verder uit Canadees Joe Purkess (ex-drummer van Sean Webster en Mason Rack band) en bassist Geert Schurmans. Verwacht een stevig potje groovy bluesrock op het terrein aan de Wolfdonksesteenweg!

Zach Person

Een absolute ontdekking is de Texaan Zach Person. Person maakte als 16 jarig American Idol-deelnemer al een behoorlijke indruk door Next Door Neighbor Blues van Gary Clark Jr. te verpakken in een akoestische cover. Slechts een lustrum later heeft zijn debuutalbum het levenslicht gezien, een cd waarop de jonge Texaan uitvoerig zijn invloeden van rock, country, R&B en electronica afblust met een eigentijdse sound. De volgende generatie is klaar voor de blues, Blues leeft voort! Zach Person een kruisbestuiving tussen Prince, Kravitz en Hendrix. Zach Person is klaar om voor het eerst op een Europees podium te stappen! Reserveer tijdig jullie plaats in de Roots tent!!

Michelle David & The True Tones:
35326219375_526ea777e1_oDat reizen ontzettend veel inspiratie kan opleveren, blijkt wel bij Michelle David & The True-tones. Hun muzikale ontdekkingstocht bracht de opwindende groep langs diverse landen en continenten, waaronder de Caraïben en Afrika. Dit leverde telkens weer een swingende plaat op met heerlijke Chicago/Memphis soul, reggae, calypso, jazz, blues, afrobeat, northern soul en boogalo. Onderweg ontwikkelde zich zo een eigen genre: Rhythm & Gospel.

Phil Bee & Band:
29277683510_f16d617ed9_oVan Nederlandse bodem komt Phil Bee & Band, zij brengen een combinatie van jazz met soul invloeden uit de jaren 60 en 70 met een duidelijke knipoog naar de blues. In 2015 werden ze tijdens de Dutch Blues Challenge verkozen tot beste blues band van Nederland. Een vleugje Joe Cocker is nooit ver weg, maar het is veel meer dan dat. Rauw, ongepolijst, ondersteund door een superstrakke band van Nederlandse en Belgische top muzikanten. Blanke blues en soul van Phil Bee!

Robert Jon & The Wreck:
36925499991_0df8142355_oDe muzikale reis van deze band begint in februari 2011 als ze hun eerste cd Fire Started uitbrengen, een bluesrock plaat met country en classic rock invloeden. Ze doen veel live ervaring op tijdens de tour door de Verenigde Staten. De band werd beloond met de Orange County Award voor Beste Live Band en werden ze genomineerd in de categorieën Beste Rock en Beste Blues. Deze vijfkoppige southern rockband speelde in 2017 al op Gevarenwinkel en lijken inmiddels hun Europese tours op het festival af te stemmen. Robert Jon & The Wreck is niet zomaar southern rock. Ze geven een eigen draai aan dit genre. Meer soul, meer blues, enorm veelzijdig. De muziek heeft raakvlakken met de sound van Lynyrd Skynyrd, maar ook intense soul- & blues-invloeden. De harmonieuze samenzang en gitaar doen dan weer aan The Allman Brothers denken. Zelf vat de band hun muziek in drie woorden samen: Music, Miles and Whiskey. Live is de band een sensatie.

Well Well Well:
19927179081_b8c1597911_oAlle goede dingen komen in drieën, de drie musketiers, de drie graden, de drie biggetjes, de drie wijzen, … Well Well Well werd vernoemd naar het nummer “Well Well Well” van een van de grootsten in de ‘hill country blues’ R.L. Burnside. Well Well Well zijn drie mannen die graag op hun eigen manier – mét volledig respect voor de groten – hulde brengen aan de North Mississippi Hill Country blues. Well Well Well bestaat uit leden – Lord Benardo, Gert Servaes en Renaud Lesire o.a. bekend van Boogie Beasts, Keith Dunn Band, Stinky Lou & The Goon Mat. Ze spelen garage-boogie-blues; ruig, recht en edgy! Ze komen om te feesten, ons te laten dansen en plezier te hebben. Well Well Well zal met smaakvolle vocals en gitaarlicks, vette blues-harp en groovende drumms iedereen in vuur en vlam zetten!

Sax Gordon Feat. Nirek Mokar & His Boogie Messengers
221642_10151371591386267_1186415857_n_1Van jongs af aan trad Gordon Beadle a.k.a. Sax Gorden in Noord-Californië op in garagebands, gospel-groepen, jazzcombo’s en bigbands. Gordon studeerde af om te werken en op te nemen met Bay-Area Blues-gigant Johnny Heartsman. Na zijn verhuizing naar de oostkust, vijf jaar en vele opnames later met o.a. Luther “Guitar Junior” Johnson vestigde Gordon op het internationale toneel. Met de aanmoediging van Luther bleef Gordon zijn kenmerkende stijl ontwikkelen, keiharde, opwindende, gedurfde sax, doordrenkt van de tradities van blues en soul.

Check voor de exacte aanvangstijden van de bands even timetable op de website van Gevarenwinkel Festival 2021, klik HIER

Zoals iedere editie wordt er ook dit jaar weer een goed doel gekoppeld aan dit zeer sympathieke blues festival, dit jaar is gekozen voor de Help Brandwonden Kids VZW.
download
Tickets:

Vrijdag 27/08 – aanvang 18:00 uur: Kaarten @ € 27,40 euro (incl. service kosten € 2,40 euro)

Zaterdag 28/08 – aanvang 14:30 uur: Kaarten @ € 37,70 euro (incl. service kosten € 2,70 euro)

Combi-ticket Vrijdag en Zaterdag: Kaarten @ € 48,00 euro (incl. service kosten € 3,00 euro)

Inmiddels is de on-line ticketverkoop van start gegaan. Klik HIER om ook uw kaarten te bestellen.

Het festivalterrein is gelegen in Varenwinkel, een gehucht van de gemeente Herselt, in de provincie Antwerpen (aan de grens met Vlaams-Brabant). Herselt ligt pal tussen Westerlo en Aarschot. Wanneer je in het centrum van Herselt de Wolfdonksesteenweg inslaat en die een 2-tal km volgt tot aan huisnummer 160 (voor de splitsing Wolfsdonk – Langdorp), zal je grote borden zien staan richting de festivalweide én naar de camping.

Terrein: Wolfdonksesteenweg 160, 2230 Herselt – België
GEVARENWINKEL 2021 (1) (1)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: