Dave Chavez Band: rocking this joint tonight

De Dave Chavez speelde op zaterdag 27 April 2019 jl. in Bluessociëteit L’Esprit, Rotterdam. Verslag Ton Kok met foto’s van Dick van der Wilt.  Klik HIER om het gehele album te kunnen bekijken.

Afgelopen zaterdag, Koningsdag, bewees de Dave Chavez Band dat je geen Maxima of Willem Alexander nodig hebt om een gezellig feestje te bouwen. De heren stonden deze avond in de Rotterdamse Bluessociëteit l’Esprit voor een goed gevulde zaal met publiek dat er soms een flinke reis op had zitten met mensen onder uit Brabant en Limburg.

Nu, die mensen hadden niet voor niets een verre reis ondernomen, want ze kregen een heerlijk avondje voorgeschoteld. De cd ‘Rough & Uncut’ is net uit en werd deze avond op een perfecte manier gepromoot. Alle nummers van de CD kwamen voorbij, aangevuld met wat klassiekers uit de rijke bluesgeschiedenis, zoals ‘Sick And Tired’, ‘I Smell Trouble’, ‘Rock This Joint’ en ‘Sugar Coated Love’.
_DSC4127De band bestaat naast zanger/gitarist Dave Chavez uit bassist Peter Offerman, drummer Steve Wouters en toetsenist Matthijs Stauttener. Nu draait de band rond Dave Chavez al een tijdje mee, maar met de huidige bezetting lijkt alles op zijn plaats te zijn gevallen. Er is een zeker rust over de band neergedaald, zonder dat het overigens de power en energie heeft aangetast.
_DSC4184Net na negen uur trapte men af voor de eerste set en vanaf het openingsnummer zat de stemming er goed in. Al snel was het dansgedeelte vooraan het podium ook helemaal in bezit genomen en tijdens ‘Rock This Joint’ werd de titel van dit nummer helemaal waargemaakt.
_DSC4152De eerste set werd afgesloten met ‘Nothing But The Blues’, dat tevens zo’n beetje de lijfspreuk is van Dave. Volgens mij heeft dit nummer ooit als shuffle het levenslicht gezien, maar wordt tegenwoordig gebracht als een heerlijke uitgesponnen slow blues. Inmiddels was de temperatuur binnen al behoorlijk opgelopen en waren zowel de band als het publiek aan een heerlijk koel drankje toe.
_DSC4356Was de eerste helft al top, de band wist ook tijdens de tweede helft de sfeer uitstekend vast te houden. Duurde de eerste set een uur, tijdens de tweede set ging men daar flink overheen. Met alleen begeleiding van het uitmuntende pianospel van Matthijs Stauttener begon men de tweede helft met de heerlijke ballad ‘I’ll Take Care Of You’. Geschreven door Brook Benton, maar onsterfelijk gemaakt door Bobby Blue Bland.
_DSC4374Ook Ray Charles zijn ‘Hard Times’ was zowel een rust- als hoogtepunt van de tweede set. Hoezo afwisseling? Na een heerlijk stukje boogie woogie van Matthijs (‘Too Much Porn’) en een eerbetoon aan zijn woonplaats Schiedam, de gitaar/piano blues ‘Black Nazareth’ werd met een echte publieksfavoriet ‘Sharp As A Knife’ (de titelsong van hun debuut CD uit 2013) de avond op het hoogtepunt afgesloten.
_DSC4274Ik moet zeggen dat de band in deze bezetting momenteel tot de absolute top behoort en eigenlijk van Groningen tot Maastricht een podium verdient. En Dave, onze eeuwige dertiger, ik hoop je nog lang de snaren te horen geselen van die ouwe Fender Strat.
_DSC4393

2 thoughts on “Dave Chavez Band: rocking this joint tonight”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: