Double Bill @ De Boerderij!! AJ Plug + Beaux Gris Gris & The Apocalypse

Tijdens deze co-headline show zullen AJ Plug en Beaux Gris Gris & The Apocalypse, het nieuwe blues-project van The Hoax’s ‘founding member’ Robin Davey en Greta Valenti (Well Hung Heart), het podium betreden.
AJ Plug is één van de meest gevraagde Nederlandse bluesmuzikanten van dit moment. Beaux Gris Gris is geïnspireerd door de muziek van New Orleans. De flamboyante Greta Valenti laat met haar indrukwekkende podiumpresentatie menig liefhebber achterover slaan. Naast Davey is ook drummer Mark Barrett van The Hoax van de partij.

AJ Plug
597A5704-BorderMakerZangeres AJ Plug wordt gezien als één van de meest indrukwekkende bluesladies die de Nederlandse bluesscène de laatste jaren heeft voortgebracht. Johan Derksen, de invloedrijke ambassadeur van de blues, steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken. Naast de optredens van haar eigen band tourt AJ Plug dan ook mee in Johan Derksen’s theatershow, ‘Johan Derksen keeps the Blues Alive’. Na het uitbrengen van haar debuut album ‘Let Go Or Be Dragged’ (2014) ging het als een speer met haar carrière. Ze bracht meerdere succesvolle albums uit. Haar nieuwste exemplaar ‘Barefoot The GrollooTakes’ (2018) is een puur en eerlijk album. Op deze akoestische plaat voel je de blues en wordt je meegezogen in haar gevoelige liedjes. Kortom, deze dame is veelzijdig en haar live optredens zijn meer dan de moeite waard!
Special Guest tijdens deze show is Harmonica/Hammond speler Tollak Ollestad. Hij deelde eerder het podium met grootheden als Don Henley, Andrea Bocelli, Chet Atkins en is te horen op albums van artiesten als Al Jarreau, Earth Wind and Fire, Natalie Cole, Gino Vannelli en Christopher Cross.

Beaux Gris Gris & The Apocalypse

31089096798_e2141b7bda_oDe Britse gitarist Robin Davey kennen we van The HOAX, zijn samenwerking met Guy Forsyth en met de kleurrijke zangeres Greta Valenti speelt hij samen in de band Well Hung Heart. Sinds kort zijn Davey en Greta begonnen aan een nieuw project onder de titel Beaux Gris Gris & The Apocalypse. Na repetities en proef optredens in de bekende New Orleans venue’s Tipitina en D.B.A in Frenchmenstreet werden zij door de zonen van de Neville Brothers (eigenaren van D.B.A.) aangespoord om de studio in te duiken. Inmiddels is hun nieuwe album ‘Love & Murder’ (2018) een feit. Beaux Gris Gris maakt geen hapklare blues maar is vernieuwend en zal de ‘ontdekker’ en de jongere bluesliefhebber zeker kunnen bekoren. Voor de liefhebbers van spetterende gitaarsolo’s is deze band een ‘must see’!!!

Cultuurpodium De Boerderij
Amerikaweg 145
2717 AV Zoetermeer

Datum: vrijdag 3 mei 2019
Zaal: CreativeColors Zaal
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
Voorverkoop: € 21,25 (incl. servicekosten)
Dagkassa: € 22,00 (indien voorradig)

images

Geef hier uw commentaar