100% Women op 10e Editie Blue Moon Festival – Visé (B) !!

Op 24 oktober in ‘La Salle de Trèteaux’ van Visé viert het Blue Moon Festival alweer zijn 10e editie, dit 2e lustrum van dit sympathieke festival nét over de grens bij Maastricht biedt een charmante selectie aan muzikanten.
Dit keer is gekozen voor een 100 % Women Festival, drie kunstenaressen uit drie verschillende landen…
De frontvrouwen van de bands zijn o.a.
Laura Cox, de 22 jaar jonge gitariste die zowat alles kan spelen … Haar gitaarlessen zijn in totaal meer dan 13 miljoen keer bekeken op Youtube …

Laura Cox

Crystal, 20 jaar jong, heeft een stem die je pakt met een indrukwekkende interpretatie van de teksten. De podium presentatie van jongedame is verbazingwekkend in haar volwassenheid. Zij wordt begeleid door de rockabilly band Runnin´ Wild w.o. Patrick Ouchène (Copycat op Eurovision in 2009) en Johnny Trash. Power show die de energie van Iggy Pop combineert met de sensualiteit van Etta James.

Crystal and runnin' wild

De songwriter, zangeres en gitariste Bex Marshall won de prijs voor beste Britse Blues Singer UK´s Blues Awards in 2013. Bex Marshall’s unieke stijl van gitaarspelen is een gecombineerde techniek van slide, bluesrock, ragtime en roots pickin’. Haar stem is een krachtige smeltkroes van oude black woman’s hartstochtelijke rockdiva en soul. Zij zingt met krachtige stem als een kruising tussen Bonnie Raitt, Janis Joplin,Beth Hart en Zora Young, terwijl haar songteksten poetisch aandoen.
Booker-T zei over haar ” eindelijk een vrouw die gitaar speelt als een godin, zingt als een engel, schrijft zoals Dylan en glimlacht als de duivel … “

597A4814-BorderMaker

voor info betr. kaartverkoop www.facebook.com/bluemoonfestival

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: