Bex Marshall bij ‘Live uit Lloyd’

De kick-off van de 10 daagse Dutch/Belgium tour vond plaats in Rotterdam. Bij hét radio station van Rotterdam wel te verstaan; Radio Rijnmond‘s Live uit Lloyd was de gastheer met Ronald van Oudheusden aan het roer..

Een sfeerimpressie van fotograaf José Gallois

In Live uit Lloyd speelde Bex Marshall met Nigel Ball op bass en Alexi Gittens op drums.
597A3424-BorderMaker

Bex Marshall ; het Britse wonderkind met de korrelige stem en met Iers bloed in haar aderen heeft ook iets van een zwoele Southern Belle. Zij zingt met krachtige stem als een kruising tussen Bonnie Raitt, Janis Joplin,Beth Hart en Zora Young, terwijl haar songteksten proza met poëzie vermengen.

Bex Marshall’s unieke stijl van gitaarspelen is een gecombineerde techniek van slide, bluesrock, ragtime en roots pickin’. Haar stem is een krachtige smeltkroes van oude black woman’s hartstochtelijke rockdiva en soul. Bex (38) is een schrijver en onderscheid zich textueel, ze kietelt de grenzen van blues, haar liedjes zijn tijdloos, als geschreven en soms geniaal. Bex Marshall is letterlijk een muzikale tornado. Deze dame neemt u mee met swamp blues, Gospelflarden en kleurrijke bluegrass. Allemaal met een spannende lyrische Britse draai.

597A3502-BorderMaker

Klik hier om de héle uitzending te beluisteren maar je kan ook kiezen om alleen de nummers die Bex Marshall gespeeld heeft te beluisteren.

 

 

 

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: