Bospop 2014: op zaterdag 12 en zondag 13 juli is het weer tijd voor het gezelligste popfestival van Nederland

Na het overweldigende succes van het vorig jaar qua opkomst en muzikale hoogtepunten is Bospop er weer in geslaagd een gevarieerd kwaliteitsprogramma samen te stellen. In overleg met de gemeente Weert wordt het festival dit jaar gehouden op het festival terrein Weert Noord. Dit mag de fervente Bospop bezoeker er echter niet van weerhouden naar Weert af te reizen.

Gedurende twee dagen worden de bezoekers getrakteerd op een bloemlezing uit meer dan vijftig jaar pop- en rockmuziek. Op de zaterdag is met name aandacht voor kwaliteitspop. Zo spelen er een aantal bands die hun sporen in de periode vanaf eind jaren zeventig tot nu royaal hebben verdiend inclusief alle hits: The Alarm, Fun Lovin’ Criminals, Venice en het Schotse The Simple Minds. Deze bands zullen het publiek trakteren op veel herkenbare liedjes en representeren een mooie greep uit de pophistorie.

Op de zaterdag is er ook een uitwaaier naar de meer traditionele Amerikaanse muziek. Voor de blues liefhebbers is er de stevige bluesrock van megatalent Eric Steckel en de meer traditionele blues, jazz, gospel muziek van het Heritage Blues Orchestra.

Ook dit jaar is er weer een gevarieerde Nederlandse bijdrage aan Bospop: neem de vlammende energie van Sven Hammond Soul, die ook put uit een rijk scala aan traditionele muziekstijlen gecombineerd met de hoge kwaliteitsliedjes en muziek van Bløf, de vernieuwende energie van Kovacs. En aan het opkomende The Pheromones de eer het festival te openen.

Voor de zondag is de rode draad een mix van stevige rock and roll / blues- en hardrock met ook hier weer een dikke toef extra kwaliteit op de muzikale taart. Openingsact op 13 juli is het Britse LetzZep, volgens de kenners de meest authentieke Led Zeppelin tribute band van het moment. Deens talent Thorbjorn Risager & The Black Tornado gaat zorgen dat het in de tent zal broeien door zijn heerlijke bluesrock ten gehore te brengen. Om binnen het genre te blijven: twee legendarische muzikale Southside Johnny & The Asbury Jukesleiders zullen het hoofdpodium bespelen met hun herkenbare sound: de legendarische Jimmy Vaughan & The Tilt A-Whirl Band en aansluitend feestnummer 1 en ook wel legende uit New Jersey: Southside Johnny & The Asbury Dukes . Nou ja, wie de nummer 1 feestband is laten we graag aan het publiek over; de verwachting is dat The Paladins de tent weer helemaal plat gaan spelen en wellicht met die eer gaan strijken.

De harde kant van de rockmuziek wordt vertegenwoordigd door Adje Vandenberg’s Moonkings die met een sterke CD en erg goed ontvangen concert recensies ook hoge ogen zullen gooien op Bospop. Ook oud gedienden Extreme zullen zich van hun sterke kant laten zien. De muzikale verwachtingen rondom supertrio The Winery Dogs zijn erg hoog gespannen. Afsluiter in de tent is dit jaar Paul Carrack die met zijn volwassen kwaliteitssongs en sterke arrangementen het publiek weer op aarde zal laten landen. Het Belgische rocktrio Triggerfinger zal naar alle waarschijnlijkheid er weer in slagen hun ambitie om het hele publiek plat te spelen op het hoofdpodium waarmaken. Dit alvorens levende legende John Fogerty Bospop 2014 op een muzikaal prettige en sympathieke wijze zal gaan afronden.

Kortom: de indruk vooraf is dat Bospop 2014 wordt weer een gezellige en muzikaal geslaagde editie is om naartoe te leven. Zorg dat je erbij bent.

Koop hier je tickets

Website Bospop: http://www.bospop.nl/

IMGP7236

1 thought on “Bospop 2014: op zaterdag 12 en zondag 13 juli is het weer tijd voor het gezelligste popfestival van Nederland”

Comments are closed.

%d bloggers like this: