De Winter-tijd duurt nog voort in Paradiso.

Vrijdag 12 april 2013: Johnny Winter in Paradiso A’dam;  Aanvang: 20.30 uur (support Jo Harman 19:30 uur). Tickets: 25,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.) Foto’s: © Arjan Vermeer & www.johnnywinter.net

Zijn naar hardrock nijgende Texas-blues en bluesrock geluid sprak velen gitaarliefhebbers in de jaren zeventig bijzonder aan. Zijn rauwe stemgeluid en explosieve vingervlugge gitaarspel werkten aanstekelijk en zijn bijzondere albino uiterlijk vormde een opvallend contrast met de andere rockgitaristen van zijn generatie.

De Amerikaanse gitarist, zanger en producer Johnny Winter speelde in 1969 al op het legendarische Woodstock festival en ontwikkelde een geheel eigen bluesstijl waarmee hij met gemak in een rijtje invloedrijke gitaristen als Buddy Guy, Jimi Hendrix, Jimmy Page, Alvin Lee en Rory Gallagher thuishoort. En hét gezicht van de bluesrock uit de jaren zeventig is anno 2013 op 69-jarige leeftijd nog steeds actief met solide live band op de podia wereldwijd. Evenals in mei 2008, toen de Texas Guitar Slinger optrad in de Boerderij Zoetermeer (lees: Hete Winter),  zullen wij van TBA? er op 12 april a.s. ook weer bij zijn!

ParadisobuildingtopcrJohnny Winter – Roots [CD review]

[button link=”www.paradiso.nl” color=”red” text=”light” window=”yes”]Paradiso Amsterdam[/button]

JOHNNY WINTER – Jumpin’ Jack Flash (1974 UK TV Appearance)

%d bloggers like this: