Golden Earring unplugged op 25 januari a.s. in het World Forum Theater, Den Haag

Veel bands uit de zestiger jaren van de vorige eeuw vieren in dit decennium hun 50 jarig bestaan. Zo ook vierde The Golden Earring in 2011 hun jubileum. Of toch niet? Bij de expositie in het Haags Historisch Museum vorig jaar ter ere van Neerlands Rockinstituut No.1 gaven de heren Hay, Kooijmans, Gerritsen en Zuiderwijk onomwonden aan niet veel te voelen voor dit soort ‘piktrekkerij’ (Interview Hay in NRC). Liever spelen ze gewoon alle zalen in Nederland plat zoals ze dat de afgelopen 50 jaar doen. En waar de Stones na vijftig jaar met moeite twee nieuwe nummers uitbrengen in een greatest hits album, brengt de Earring gewoon een volwaardig album uit (‘Tits ‘n Ass’). ‘Business as usual’ voor deze ‘no-nonsense’ rockers!!

Sinds 1992 spelen de Earring ook in Theatershows onder de naam “Golden Earring Unplugged”, welke vanaf het eerste begin volledig uitverkochten. De hedendaagse shows zijn een belevenis op zich zelf. Geen spoor van enige sleetsheid na vijftig jaar, nee zelfs een onverwachte muzikale energiebundel wordt door de Earring de zaal in gestraald. Oud en jong zingen alle nummers uit volle borst mee en schromen niet om op overtuigende wijze blijk te geven van het plezier wat een ieder aan deze concerten beleeft. Kortom, een boemerang effect, het werkplezier op de bühne versterkt het genot in de zaal en omgekeerd!

Bestel online je kaartjes voor het World Form Theater op 25 jan a.s.: € 25/€ 32,50/€ 40

TheBluesAlone was er al bij op 7 december in de Heineken Music Hall, en zo gaan we ook verslag doen van het semi-akoestische optreden op vrijdag 25 januari a.s.  in het World Forum Theater.  En ook daar kun je weer genieten uit een lange reeks van hits en nieuwe somgs. De wereldhits “Twilight Zone” en “Radar Love” vervelen nooit. Of geniet van “The Devil Made Me Do It” met Bertus Borgers op sax. Maar ook ‘Tits ‘n Ass’-titels komen voorbij met typische ruige vette Earring-sound als “Identical“, “Still Got The Keys To My First Cadillac” of de mooie ballad “What Do I Know About Love” danwel het meer southern rock-achtige “Avenue of Broken Dreams“. Een show die je gewoon niet mag missen!

Kom dus ook op vrijdagavond 25 januari 2013 in World Forum Theater, Aanvang 20:15 uur

 

Geef hier uw commentaar