Festival Uitgelicht: DijkRock op 21 juli in de Maasdijk

Dijkrock Festival op zaterdag 21 juli 2012, Nolweg, Maadsijk, Westland. Foto’s van Arjan en Ramonda Vermeer.

Ja ja we kennen in het Westland al jaren het mooie Waterpop festival in Wateringen waar we in augustus van diverse muziekstijlen kunnen genieten en in de koude maand november wordt het warme Bluesfestival gehouden in Monster. Maar het -gratis- kunnen genieten van regionaal rock-talent, was de lacune die nog gevuld moest worden. En dat doen de organisatoren van DijkRock. Niet te verwarren met het gelijknamige festival welke in april in Rilland, Zeeland wordt gehouden?! Nee dit festival vindt plaats op 21 juli a.s. in de Maasdijk aan de Nolweg.

Mooreblack

Vanaf 14.00 uur is iedereen, die het kan aanfietsen, van harte welkom. Ja fietsen omdat het gewoon heel mooi weer wordt op 21 juli en ten tweede omdat er bijna geen parkeerplaatsen zijn aan de Nolweg. Voor de kids is er een springkussen en ook aan de inwendige mens is gedacht voor het nuttigen van een snack en een drankje (nog een reden om te gaan fietsen). De eerste band begint om 14.00 uur te spelen en de laatste houdt alweer om 23.00 uur op.

Pangea

De bands die zijn vastgelegd komen voornamelijk uit het Westland en omstreken. Zo is er het stevige werk van Legrement met eigen geschreven nummers, Nailed on a Fence met bekende covers van o.a. Black Sabbath, Van Halen, Nirvana, de aanstekelijke indie-rock van Pangea en Smokin’ Caddillac met vuige Rythm & Blues. Allemaal jong talent waar de passie voor muziek van af druipt.

 

Smokin’ Cadillac
Yasmin

Maar ook bekendere namen bezoeken DijkRock: No Comment is al jaren een begrip in muziekland. Ze hebben al op vele bekende podia gestaan. Hun muziek omschrijven ze zelf als “catchy as hell!” Absoluut geen introductie behoeft Mario Roelofsen met zijn Mooreblack.   Dé tributeband van dit moment aan dé blues(rock) gitarist Gary Moore… gecombineerd met een “Tribute to the masters of rock”, een eerbetoon aan de grootmeesters van de rockmuziek! De afsluiter van dit nieuwe Westlandse festival is Yasmin. De nederlandse Rock-ontdekking van 2011. Met haar nieuwe CD Friend or Foe bestormde ze vorig jaar bijna alle grote festivals, w.o. Bospop, maar ook het Schiedamse RockExperience waar ze met Kane en Ilse de Lange het podium deelde. Het is dan ook een schitterende prestatie van de organisatorien van Dijkrock dat ze dit podiumbeest hebben kunnen strikken. Met zo’n line-up worden de Maasdijkse muziekliefhebbers gewoon verwend. Zaterdag 21 juli wordt een dag van muzikaal genieten.

Yasmin

 

 

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: