Rockin’ all over-Schie

 tekst en foto’s: Arjan Vermeer

De Line-up van The Rock Experience, het mini-rock-festival voorafgaand aan het -gratis- festival de Paradie, van afgelopen donderdag 11 augustus zag er al veelbelovend uit. Met achtereenvolgens Yasmin, Ilse DeLange en Kane trachtte de organisatie het Overschiese publiek te plezieren en daarmee het gebrek aan subsidie voor de Paradie te compenseren. En het is te hopen dat dit is gelukt, want deze Rock Experience verdient zeker een vervolg.

 

Het is altijd lastig een festival te openen, maar voor de 20-jarige Yasmin is dat inmiddels geen probleem meer. Na haar optreden in De Wereld Draait Door in mei 2010 is ze een graag geziene gast op rockfestivals. Zo was ze deze zomer nog op Bospop te zien en te horen. Het Overschiese publiek gaf haar dan ook een warm onthaal. Nu is het voor de Maasluisse ook een beetje een thuiswedstrijd. Al vanaf het begin laat ze zien dat ze het contact met het publiek niet schuwt. Ze doet er alles aan om de overschienaren warm te maken voor de rest van de avond, tot aan het beklimmen van een van de podiumpijlers. Het plezier straalt van haar optreden af en niet in het minst door de interactie met de rest van de band. De nummers komen uiteraard van haar album ‘Friend or Foe, zoals haar eerste single “Why Don’t You Go, de mooie ballad “Stick To Your Deal” of de David Guetta-cover “Memories”. Een heerlijk optreden vol energie.

Ook Ilse DeLange laat haar rock-tanden zien in Overschie. Het publiek komt echt los wanneer zij het podium betreedt. Volop wordt er meegezongen op nummers als “Puzzle Me”, “The Great Escape”, “I’m Not So Tough” en “So Incredible” met “Miracle” als gevoelig hoogtepunt. Ook met “I Still Cry” laat Ilse zien dat ze de serieuze kant van haar muziekleven niet schuwt “als je iemand mist, dan is dit een moment om effe bij stil te staan ….“.

Uiteraard biedt Ilse meer pop en country dan rock, maar toch, met nummer als “The Other Side” en “Livin on Love” laat ze Overschie toch ook lekker mee-rocken. Later op de avond zou Ilse ook nog bij Kane het nummer “High Places” meezingen.

 

 Alhoewel wij van TheBluesAlone? door ziekte en andere ongemakken niet de hele avond konden meemaken en dus het opteden van Kane moesten missen, kunnen we zonder meer stellen dat de Rock Experience 2011 muzikaal geslaagd is. Het is te hopen dat het bezoekersaantal een volgende editie waarborgt.  En dat de weergoden dan ook het festival iets gunstiger gezind mogen zijn.

 

www.yasminmusic.nl

www.ilsedelange.nl

www.kane.nl

http://www.experience-express.nl/

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: