21 Jarig gitaarwonder Bowskill in Paradiso

gezien en gehoord: Jimmy Bowskill in Paradiso op 15 februari 2012
Tekst en Foto’s door Bert Vethaak

 

In januari van dit jaar heeft de pas 21 jarige Canadees Jimmy Bowskill zijn nieuwe album “Black Number” uitgebracht bij het Duitse label RUF Records. Het is alweer zijn 4e studio album. Zijn debuut maakte hij op 12(!!) jarige leeftijd met het album “Old Soul” (2003) en met zijn 2e album “Soap Bars & Dog Ears” (2004) werd hij genomineerd voor de Canadese Juno Award. Hiermee werd hij de jongste Juno genomineerde ooit. En nu is de jonge Canadees, samen met zijn band (Ian McKeon – bass en Dan Reiff – drums) voor de 3e keer in Europa. Dit maal om zijn nieuwe album te promoten. En waar zou je dat beter kunnen doen dan in de kleine zaal van Paradiso?

Klokslag 20.30 uur stapte het trio het podium op om te beginnen aan hun 1 ½ uur duurden set. Langer kon niet omdat Paradiso deze avond vol geprogrammeerd stond en er nog een band achteraan kwam. Dus in een strak programma werkte de band 10 nummers af, de helft ervan afkomstig van het nieuwe album. Duidelijk is geworden dat Back Number een steviger album is geworden dan zijn voorgangers. “Take A Ride”, “Linger On The Sweet Time”, “Seasons Change”, “Sinking Down” en afsluiter “Little Bird” zijn allemaal stevige bluesrockers. Maar wel allemaal zeer subtiel ten gehore gebracht. Beslist geen stoer beulswerk. Bowskill laat zien dat de gitaar totaal geen geheimen voor hem heeft. Zelfs op de Gibson SG Double Neck bespeeld hij de 12 snaren net zo makkelijk en subtiel als de 6 snaren eronder. Ook toont hij aan een zeer begenadigd slider te zijn.

Helaas vanwege de al eerder genoemde reden was het na 1 ½ uur gedaan met het optreden. Zelfs een toegift zat er helaas niet meer in. Toch gingen de bezoekers met een zeer goed gevoel weer huiswaarts. Het enige minpuntje is dat er maar ongeveer 70 mensen op dit concert afgekomen waren.

Setlist:

Hot Dog Stomp
Take A Ride
Linger On The Sweet Time
Chicken Wing
Diamond Ring
Loser
Seasons Chance
Sinking Down
Raw Deal Cove
Little Bird

www.jimmybowskill.com
www.rufrecords.de
www.paradiso.nl

Meer foto’s van Bert op Tommax.Jalbum.Net

Geef hier uw commentaar