Highlands kent sterke programmering

Ondanks dood Gary Moore sterke programmering voor Highlands Festival

Het tweedaags muziekspektakel Highlands Festival in Hoogland/Amersfoort boekte voor hun 3e editie Gary Moore als publiekstrekker. Moore overleed, desondanks staat het festival te trappelen om aanstaande vrijdag 27 mei veelbelovend te starten. Vandaag ging de eerste paal voor het festival de grond in, om zaterdag met nationale soulheld Waylon tot het hoogtepunt van het festival te komen. Naast de vaderlandse lieveling treedt er een keur van gasten op, van blues tot soul met een tikkie rock, van groot tot klein… het Highlands Festival is er klaar voor.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei organiseert Stichting Highlands Festival voor de derde keer het muziekspektakel in Stadspark Schothorst in Hoogland/Amersfoort. Op vrijdag opent Sonny Hunt om 17.00 uur het festival. Daarna volgen bekende namen als Ian Siegal en Bernard Allison. Op zaterdag is de eer aan onder andere Kofi Baker met Jan Akkerman, Shemekia Copeland, The Wild Romance en Ralph de Jongh & Crazy Hearts. Afsluiter van het festival is Lil’Ed & Blues Imperials die het festival een ouderwets bluestintje geeft.

Gary Moore

Het Highlands Festival had begin van dit jaar gitaarheld Gary Moore als grote trekker geprogrammeerd. Op 6 februari overleed de snarenvirtuoos in Spanje en daarmee had de organisatie een groot probleem. Buiten het festivalseizoen om en op deze korte termijn was het een grote uitdaging om een line-up neer te zetten die de afwezigheid van Moore kon evenaren. Henk Hak, programmeur: ‘Natuurlijk hadden we ons erg verheugd op de komst van Moore, en was het een enorme puzzel om de boel voor elkaar te krijgen. Met wat we nu hebben staan, is het evengoed een pracht van een line-up. Mooie namen als Bernard Allison en Shemekia Copeland, zijn fantastisch om op ons podium te zien. De kracht van ons festival zit in de combinatie van grote en kleine namen. Je ontdekt veel nieuwe dingen, nieuwe artiesten. En dat is precies waar we het voor doen!’

Achtergrond

Het Highlands Festival is een Amersfoorts/Hooglands festival dat drie jaar geleden startte. Jaren eerder geboren uit een droom van vier fervente festivalvrienden, die vonden dat het aan ieder festival wel ‘ergens’ aan ontbrak. De nieuwe festivalorganisatoren wilden – naast goede muziek – de toegevoegde waarde brengen in het concept van het gehele festival. Goed eten van stenen bordjes, keuze uit verschillende restaurants, tussen de bands door voldoende te beleven aan theater en beeldende kunst, een kleinschalig festival waar je je muziekhart op kunt halen.

Meer informatie over het Highlands Festival vindt u op www.highlandsfestival.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticket Service Nederland en aan de ingang. Naast losse kaarten voor vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2011 zijn er ook passe-partouts beschikbaar voor het hele festival. Toegangsprijzen voor reguliere kaarten zijn: vrijdag 27 mei € 37,50, zaterdag 28 mei € 53,00 en een passe-partout voor 27 én 28 mei € 86,50

Geef hier uw commentaar