*-* MORGEN 24 Okt.*-* Jerry Leger & The Situation @ Qbus – Leiden!!!

The Best Band you’ve never heard of” een quote van Ron Sexsmith wordt op de Van Polanen Presenteert website aangehaald om Jerry Leger en de band onder de aandacht te brengen. Programmeur Hans van Polanen weet keer op keer de pareltjes uit de Americana naar de Leidse Qbus te halen en zo ook op woensdag 24 Oktober a.s.

In 2005 debuteerde de negentienjarige Jerry Leger met een titelloos album en sindsdien bracht de Canadese muzikant nog eens tien albums uit, zijprojecten niet eens meegerekend.

Tussen de releases door toert hij intensief, zowel in zijn eigen land en de VS als op ons continent, bijgestaan door zijn trouwe band The Situation.

Vorig jaar verscheen ‘Nothing Pressing’ een plaat die ten volle toont waartoe Jerry Leger in staat is: zowel prachtige akoestische sololiedjes als straffe roots rock ‘n’ roll met The Situation. Altijd goede verhalen, de mooiste melodieën, soulvolle vocalen, gebracht met de spirit en energie van een songwriter die lekker in zijn Canadese vel zit en iedere release groei toont.

Met nu alweer een nieuwe LP op zak – geproduceerd door de legendarische Mark Howard (Daniel Lanois, Bob Dylan, Lucinda Williams, Tom Waits, Neil Young, Willie Nelson, Emmylou Harris.) komt Jerry Leger & The Situation voor de derde keer in QBUS zijn veelzijdigheid live demonstreren.

Verwacht een dikke twee uur durende vette show met opzwepende rootsrock, breekbare countryballads en gitaarpop met uitstapjes naar rock ‘n’ roll en rockabilly.

Wanneer? Woensdag 24 Okt. 2023 20:30 – 22:30
Waar? Qbus, Middelstegracht 123, Leiden

Prijs? € 15,00 – € 16,21 incl. serv. kosten. Klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: