Blues Promotion Dongen presents JJ ‘Hurricane’ Thames w. Luca Giordano Band, koop die tickets NU!

JJ Thames is geen onbekende meer in Europa sinds ze in 2017 op het Belgische festival Swing Wespelaar het aanwezige publiek letterlijk van de sokken blies. JJ (Jennifer) komt uit Troy (Michigan) en woont nu in New Orleans …maar zoals zoveel muzikanten is ze in wezen een kosmopoliet, altijd onderweg om de blijde boodschap van de blues te verkondigen en dat aan beide zijde van de oceaan.

De veelkleurige mix van blues, soul en gospel heeft ze van overal waar die muzikale vormen ontstaan zijn, maar vooral uit het diepe zuiden van de VS. Het leverde haar de bijnaam ‘Mississippi Blues Diva’ op. Maar daar liggen haar roots niet, ze groeide op in een arbeidersgezin onder de slagschaduw van de General Motors fabrieken.

Haar carrière begint dan ook in het grauwe Detroit, de bakermat van Tamla Motown. Ze krijgt, gezien haar achtergrond, niets in de schoot geworpen. Maar haar talent komt wel bovendrijven. Ze volgt een klassieke en jazz opleiding, doet haar eerste podium ervaring op als ze amper achttien jaar oud is en op haar twintigste is ze een volwaardige blueszangeres, een onvervalste ‘blues-shouting banshee’ die met haar ongebreidelde, positieve energie het publiek inpakt. Ze begrijpt dat ze niet in Detroit blijven kan en besluit, zo jong zo als ze is, te verhuizen naar Jackson hoofdstad van de staat Mississippi. Daar staat ze op podia met mensen die haar sterk beïnvloeden, monument Bobby ‘Blue’ Bland in zijn nadagen, maar ook andere legendarische blues en soul zangers zoals Willie Clayton en Dennis LaSalle en de aanwezige gospelsingers drukken evenzeer hun stempel.

Maar JJ Thames is niet voor één gat te vangen, zo schrijft ze muziek voor zowel reggae formaties als rock en punk bands waar ze soms zelfs mee op tour ging. Met het gevolg dat fans van JJ Thames te vinden zijn in verschillende muzikale milieus, een zelden of nooit geziene diversiteit, maar vooral een bewijs van JJ’s capaciteiten.

Jennifer Thames mengt al deze stijlen en invloeden in een fantastisch muzikaal klankenpallet. Ze heeft het bepaald niet gemakkelijk gehad in haar leven, maar staat nu als een ware powerhouse op elk podium. De Italiaanse gitarist Luca Giordano heeft de kneepjes van het vak in Chicago opgedaan waar hij een jaar heeft “stage” gelopen in de talloze clubs aldaar. Zij zijn nu voor de tweede maal de backing band voor JJ Thames in Europa en zullen zich bepaald niet gedragen als een “begeleidingsband” maar deze geroutineerde band zal ook nadrukkelijk aanwezig zijn, zeg maar twee acts voor de prijs van één!

Datum: Zondag 19 november 2023

Zaal open: 16:00 uur
Aanvang: 16:30 uur

Locatie: Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen

Tickets: Entree € 15,00. Klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: