*-*-*VERWACHT*-*-* Matt Andersen @ Spot – Groningen

Hoofdact – MATT ANDERSEN

De Canadese blueszanger/gitarist Matt Andersen koppelt een imposante verschijning aan een imposant stemgeluid. Het is een raadsel waarom deze man niet wereldberoemd is, want alles aan hem is geweldig: muziek, tekst, gitaarspel, zang en podiumuitstraling. Een echte bluespurist is hij overigens niet – veel van zijn nummers zou je net zo makkelijk als soul kunnen kwalificeren.

Zijn nieuwste album, The Big Bottle of Joy, draait om de viering van hard bevochten overwinningen; een dozijn nummers doordrenkt van rauwe blues-rock, opzwepende Americana, doordachte folk en extatische gospel. Andersen’s podiumaanwezigheid is gevormd door tientallen jaren ervaring in stoffige clubs, schemerige bars en grote theaters over de hele wereld, waar hij zielvolle optredens geeft die variëren van intiem tot muurverpletterend. In de studio brengt hij altijd dezelfde aandacht voor detail en toewijding aan vakmanschap als bij zijn live show, en het resultaat – een veelzijdig en aangrijpend oeuvre – heeft hem geleid tot meer dan 23 miljoen streams op Spotify en 26 miljoen views op YouTube.

Naast als head-liner op te treden op grote festivals, in clubs en theaters in Noord-Amerika, Europa en Australië, heeft Andersen het podium gedeeld en getourd met Marcus King, Beth Hart, Marty Stuart, Greg Allman, Tedeschi Trucks Band, Randy Bachman, Jonny Lang, Serena Ryder en anderen. Met talloze prijzen en erkenningen op zijn naam, waaronder European Blues Awards en Maple Blues Awards, is Matt Andersen een internationale sensatie.

support: ADAM BALDWIN

Adam Baldwin is een singer-songwriter uit Nova Scotia, Canada, die al meer dan een decennium actief is. Met zijn tweede album “Concertos & Serenades” biedt Baldwin een eerlijk geluid. Zijn rockmuziek met invloeden uit verschillende genres is energiek en emotioneel, met pakkende melodieën en teksten die de luisteraar meenemen op een reis door de ervaringen en verhalen van de mensen in Nova Scotia.

  • Woensdag 04 oktober 2023 a.s.
  • Locatie: SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • Start: 20:00 uur
  • Prijs: € 28.10, Klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: