Zaterdag 02 September 2023 is het weer Yellow Blues tijd!!

Al meer dan 10 jaar zorgt de tuin waar dit festival zich afspeelt voor meer dan alleen een decor. De bezoekers beleven een festival in een buitengewoon mooie setting met gezellige zitjes en vriendelijke bediening. Wil je op een zomerdag (avond) genieten van een fijne pot blues maar geen zin in festivaldruktes? Dat kan op Yellowtime op Zaterdag 02 September a.s.!

Mooie muziek gewoon tot bij de mensen brengen, muziek die zich niet in een vakje laat wurmen, rustig maar tegelijkertijd zeer ritmisch, doorleefd en passioneel. Op zaterdag bij valavond, Yellow Blues, dé ultieme blues-avond met blueslegendes en het betere gitaarwerk.

Zaterdag 02 September 2023:

17:00 uur — Bruno Deneckere & Kathleen Vandenhoudt band Sharing The Blues

Bruno en Kathleen  brengen hun album Sharing the blues . Deze twee bluebirds zijn gemaakt om te blenden en halen ‘t beste in elkaar naar boven. Eén plus één is zo veel meer dan twee. Een heerlijke roadtrip, sfeer en straffe mengeling van eigen blues, soul en country songs. Immer eerlijk, soms met een knipoog, dan weer pakkend. Sharing the blues is je muzikaal onderdompelen in de heerlijke mix van goesting, gevoeligheid en humor.  Bovenal, de echtheid onder je vel laten kruipen.

18:30 uur — Guy Verlinde & The Artisans of Solace

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues & rootsscène. Hij toerde non-stop door Europa, nam 15 albums op in 14 jaar tijd en speelde in tal van prestigieuze clubs (AB, De Roma, OLT) en op internationale festivals (Blues Peer, Cognac Blues Passions, Moulin Blues) waar hij het affiche deelde met grootheden als BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck….
Een concert van Guy Verlinde is een Blues, Roots & Americana reis, doordrenkt met verhalen over liefde, hoop, wederopstanding….welke de heilzame kracht van muziek benadrukt. The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee Guy in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. Naast bassist René Stock zien we Benoit Maddens op drumms, Tom Eylenbosch op piano/banjo en Olivier Vander Bauwede op harmonica/gitaar. Samen brengen zij een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding……maar vooral over de positieve kracht van muziek.

20:30 uur — Doghouse Sam & His Magnatones

In de afgelopen jaren hebben Doghouse Sam & His Magnatones een vrij unieke reputatie opgebouwd met hun direct herkenbare geluid, een herinterpretatie van de goede oude Rhythm’n’ Blues-vibe. Ze wonnen de Belgian Blues Challenge in 2015 en consolideerden hun onbevreesde reputatie met een eclectisch geluid dat simpelweg nergens anders te vinden is! Doghouse Sam schrijft en zingt liedjes met veel toewijding en enthousiasme. Zijn muziekstijl vond een toegewijd publiek en leverde veel positieve pers op. Bovendien slaagt Sam erin om iets fris en origineels op tafel te brengen in een scène die niet zo gekend is voor veranderingen. “Mijn speelstijl gaat niet over grote arpeggio-sweeps of dat soort dingen. Wat ik leuk vind is de meer primitieve/brutale benadering en probeer sterke nummers te bedenken die direct op het hart gericht zijn.” zegt Doghouse Sam, die al in bands zit sinds zijn zestiende. Als trio leveren Doghouse Sam & His Magnatones een solide show…..keer op keer!

 22:30 uur —  The Bluesbones

The Bluesbones bestaat uit een vijftal ervaren en gepassioneerde muzikanten waarvan frontman Nico De Cock de strot is van de band, en wat voor een strot! The Bluesbones behoren tot de beste blues/rockbands van Europa en met de prestaties van hun laatste cd misschien wel de wereld! Live On Stage 2020 werd nummer 1 in de Blues/Rock Charts Top 50 USA (32 weken in hitlijsten/22 weken in Top 10), nummer1 Blues Charts Top 40 UK waar het album maar liefst drie maanden in lijsten bleef staan en zelfs haalde het album de Franse hitlijst waar het op 4 kwam van de Powerblueslijst Collectif Des Radio Blues France. Maar ook hun vorige albums bereikten wereldwijd hoge posities in hitlijsten. De band werd opgericht in 2011. Op de Belgian Blues Challenge 2012 werden ze de publiekslieveling. Dezelfde wedstrijd wonnen ze in 2016, waardoor ze in 2017 deel mochten nemen aan de European Blues Challenge in Denemarken waar de band tweede werd achter winnares Kaz Hawkins (UK) de dame waar Bluesbones gitarist Stef Paglia nu de vaste begeleider van is. Met een kersvers – in de media zéér lovend ontvangen – nieuw album ‘Unchained’ onder de arm zal de band de toeschouwers in de sfeervolle tuin van Yellowtime bewijzen waarom zij zoveel hit noteringen in de wacht wist te slepen.

LOCATIE: Tuin Busser 30 – GEEL, België (Parking Molseweg 132 – 2440 GEEL, België)

DATUM: Zaterdag 02 Sept. 2023 – Yellow Blues

TICKETS: VVK € 20,00 – Dagkassa € 30,00 klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: