1e kroegenfestival v/d randstad – Delft Blues – in aantocht!!

Delft – Delft Blues Festival, het grootste indoor-blues evenement van Nederland, beleeft in 2023 haar drieëntwintigste editie.

De programmeurs van het festival stellen ieder jaar een divers programma samen, waarin verschillende blues stijlen te beluisteren zijn. In diverse locaties hoor je oa. Delta blues, Chicago blues, Texas- & West Coast blues, Jump ‘n’ Jive, Bluesrock, Americana, Rockabilly, versterkte en akoestische live muziek. Volop variatie dus!

Na twee jaar afwezigheid is het weer tijd voor het Blues Festival Delft. In het laatste week-end van Februari – 23, 24, 25 & 26/02- vind je in de binnenstad en het Schiedistrict maar liefst 73 optredens, verdeeld over 32 locaties. Daarnaast kunnen bezoekers ook nog genieten van zes specials.

Tijdens dit Blues weekend staat de top van de Nederlandse en de Belgische Blues scene geprogrammeerd . Onder andere de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2022 Little Hat en Barn & Belle zullen afreizen naar Delft, om hun beste Blues geluid aan het publiek te laten horen.

Zo zien we o.a. Dave Chavez weer terug bij het Koningshuys, inmiddels is hij er vaste gast met zijn band. De Dave Chavez band kan je zaterdag 25/02 tussen 22:30 en 01:00 uur zien optreden.

Het repertoire is beïnvloed door James Harman, Fabulous Thunderbirds, Johnny Guitar Watson en Rick Estrin. Deze band neemt je mee op een swingende reis door Chicago, Texas en de Westcoast. Een absolute aanrader!

Of wat te denken van deze jonkies met een hele bak aan ervaring? Dynamite Blues Band – winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 – kan je vrijdag 24 Februari gaan beleven tussen 21:00 en 00:00 uur bij De Gist. De band staat garant voor een explosieve cocktail van Rhythm ‘n Blues, Blues Swing en Rock ‘n Roll;rauw, verfrissend en opwindend tegelijk. Vergeet niet je dansschoenen en veiligheidsbril mee te nemen want explosiegevaar ligt op de loer!

Kiezen wordt ‘een dingetje’ want ook Fat Harry & the Fuzzy Licks zijn op Vrijdag 24 Februari tussen 21:30 en 23:30 uur te zien in Steck. Met eigentijdse blues geïnspireerd door innovators als Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain heeft deze band een unieke stijl ontwikkeld. Verwacht Shuffles, Funk en Slowblues zorgen voor een swingend en meeslepend optreden. De band oogstte afgelopen jaar veel succes met hun album ‘Hard Lovin’ Man.

Vrijdag blijft doorlopen want ook winnaar uit de categorie bands van de Dutch Blues Challenge 2023 Little Hat staat op die dag geprogrammeerd en wel in het Bebop Jazz Café tussen 21:00 en 23:00 uur. Frontman Machiel Meijers’ rauwe en gepassioneerde vocalen en harmonicawerk worden mooi gecompleteerd door legendarische Dutch Blues Hall of Fame inductee Willem Van Dullemen’s gruizige old-school gitaarspel. Dit ijzersterke duo wordt aangevuld door de stuwende ritmes van uitblinker Paolo de Stigter op drumms. Verwacht wilde grooves en toffe licks als je naar een Little Hat show komt…een alternatief power-trio dat je élke dag van de week van de sokken blaast.

Little Steve & the Big Beat kun je zaterdag 25 Februari gaan beluisteren in het Koningshuys tussen 20:00 en 21:45 uur. Rhythm & Blues met vurig gitaarspel, sterke vocalen, gierende saxofoons en een strakke ritmesectie. Little Steve & the Big Beat creëert een eigen sound waarbij stilstaan geen optie is.

Sunset Travelers zie je op zaterdag in Hal015 Rietveld Theater tussen 20:30 en 23:00 uur. Deze mannen zijn allen doorgewinterde muzikanten. Zo zien we Roel Spanjers op de toetsen, gitarist Richard van Bergen op gitaar, op bass Nico Heilijgers en achter de drumms zit Jody van Ooijen.

Thomas Toussaint Band is ook aanwezig om je te laten genieten van straight up rhythm ‘n blues gelardeerd met vette blues-harp. De TT Band is een jonge groep met veel drive en creativiteit, zonder de essentie van het Blues/R&B genre te verliezen. Verwacht eigen interpretaties, onbekende parels met tegelijkertijd veel herkenning die samen zorgen voor een te gekke show.

Lekkere Rockabilly uit België zie en beleef als je naar Slap ‘n Quiff & The Uncles gaat in Bierhuis De Klomp op zaterdag 25 Februari tussen 16:00 en 19:00 uur. Dit trio kiest duidelijk voor een eigen aanpak, hun mix van Blues, Country, in de fifties gewortelde Rock & Roll en Rockabilly, gemarineerd in een (naar eigen zeggen) Tarantino sausje, is hiervan het overtuigend bewijs.

Mocht je als bezoeker je meer verdiepen in de blues historie, dan is het bezoeken van de voorstelling van zanger/blues-harpist/gitarist Big Bo en Marc Stakenburg in het Hal015 Rietveld Theater een absolute aanrader. Ook Les Chats Cadiens verzorgen in het Rietveld een theaterconcert waarbij de ontstaansgeschiedenis van de bluesgenres Cajun en Zydeco wordt belicht.

Liever gewoon muziek luisteren, bekijken en beleven? In alle cafés zijn de optredens gratis toegankelijk.

Op de website www.delftblues.nl vind je het volledige programma, de locaties, de optredens, de specials en andere wetenswaardigheden. Download alvast de flyer HIER en maak je eigen ‘spoorboekje’.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: