Live Recording Giles Robson& Bruce Katz @ Bluesmoose Radio – MIS HET NIET!!

Bluesmoose radio ontvangt op maandagavond 15 November 2021 a.s. Bruce Katz keyboardlegende van o.a. the Allman Brothers samen met Giles Robson.
Bluesmoose LogoBruce Katz is een legendarische toetsenist (Hammond B3 en piano) die inmiddels 10 albums als bandleider mocht uitbrengen, ook heeft hij op bijna 70 andere albums mogen samenwerken met bijv. Joe Louis Walker, Ronnie Earl, Duke Robillard, Delbert McClinton, Little Milton, John Hammond en vele, vele andere gevestigde namen uit de blues-scene.
Bruce Katz heeft ook altijd een sterke muzikale band gehad met de Allman Brothers Band.
Hij was maar liefst zes jaar (2007-2013) lang lid van de band van Gregg Allman ook was Katz 5 jaar (2010-2015) werkzaam bij Jaimoe’s Jassz Band, waarna hij deel uitmaakte van Freighttrain de begeleidingsband van Butch Trucks (2015-2017) en werd ook ingelijfd in Les Brers ook weer een band met de voormalige bandleden van de Allman Brothers Band. Dit voorgaande resulterende uit het jarenlang toeren met de legendarisch Allman Brothers band.

Bruce Katz werd maar liefst zeven keer genomineerd voor de Blues Music Award (2008, 2009, 2010, 2015, 2019, 2020, 2021). Ook voor de “Pinetop Perkins-pianist van het jaar” Award werd hij genomineerd, wat het equivalent is van de “Blues Grammy’s”. Een nominatie voor de Living Blues Magazine voor de prijs “Outstanding Musician (Keyboard)” in 2015 en 2019 staat ook op zijn palmares.
Laatste wapenfeit wat bijgeschreven kon worden op dezelfde palmares is het winnen van de BMA 2019 “Best Acoustic Album” voor ‘Journeys To The Heart Of The Blues’, opgenomen met Joe Louis Walker en Giles Robson maar ook een nominatie de “Acoustic Album” Award voor ‘Solo Ride’, zijn solo piano CD. Naast Journeys To The Heart Of The Blues’ en ‘Solo Ride’ zijn de meest recente albums ‘Get Your Groove!’ (Amerikaans Showplace Music, 2018).

The Bruce Katz Band is een originele, zeer opwindende groep van muzikanten die blues, soul-jazz en New Orleans geïnspireerde rootsmuziek op het repertoire hebben staan.
Bruce Katz – woonachtig in Woodstock, NY – heeft door zijn spel zijn eigen plek weten te verwerven waar de blues en de vele aspecten van Americana-muziek samen komen in zijn eigen originele stijl. Ook zijn band heeft een eigen geluid, waarbij het B3-orgel en de gitaar worden vermengd met unieke en inventieve speelstijlen.

De Bruce Katz Band bestaat naast Bruce Katz op de Hammond-B3/piano uit Aaron Lieberman op gitaar en vocals en Ray Hangen op de drumms. Ze worden deze avond in Groesbeek extra terzijde gestaan door Giles Robson. Die zéker voor Bluesmoose liefhebbers geen onbekende meer is.
Giles Robson, winnaar van de Memphis Blues Music Award, is de eerste én enige Britse of Europese bluesartiest die op Chicago’s legendarische Alligator Records verschijnt. Dit platenlabel het meest bekende en langlopende actieve blueslabel ter wereld. Een uniek en wereldtalent!

In 2019 namen Katz en Gibson samen het album met de titel ‘Don’t Give Up On The Blues’ op in New Jersey. Het album oogstte ongelooflijke goede kritieken en veel airplay. Nu zijn ze voor het eerste samen in Nederland in deze samenstelling. MIS HET NIET!

Op de BluesMoose avonden komen zeer gewaardeerde blues-artiesten vanuit de hele wereld naar Café Bar De Comm, dat op deze speciale avonden omgebouwd wordt tot ‘BluesMoose-café’. De deuren zijn geopend vanaf 19.30u en wij verzoeken iedereen om vóór 19.50u aanwezig te zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen.

Gedurende de opnames vragen we wel om “geroezemoes” beperkt te houden, zodat de geluidskwaliteit van de opnames optimaal blijft.

Zoals gewoonlijk worden er bij Bluesmoose opnames gemaakt voor het radioprogramma en het YouTube kanaal. Dit Bluesmoose YouTube kanaal heeft inmiddels 28.000 abonnees en scoorde al meer dan 14 miljoen hits!
Het radioprogramma wordt o.a. uitgezonden bij omroep Berg en Dal en GL8. Bluesmoose is wereldwijd een van de best beluisterde blues podcasts o.a. via iTunes, Google Play en Amazon Music en vele andere platvormen.

Tickets @ € 15,00 zijn te reserveren via deze link te betalen aan de kassa.

LET OP!! Onder de geldende corona maatregelen is een QR check van toepassing.

Café-Bar /Zaal De Comm
Dorpsstraat 12 (ingang via Pompweg 2b)
6562 Groesbeek

Deuren open: 19:30 uur
Aanwezig vóór 19:50 uur – wees op tijd!!
Aanvang opnamen 20:00 uur

Parkeergelegenheid op 50 meter loopafstand aan het marktterrein of bij de Aldi/Jan Linders. 

Bruce Katz & Giles Robson

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: