CANCELLED!!! Trudy Lynn & Tad Robinson @ De Gouden Leeuw

Blues Promotion Dongen presenteert een spectaculaire Blues & Soul Summit met de Amerikaanse artiesten zanger/mondharmonicaspeler Tad Robinson en soul/blues/R&B zangeres Trudy Lynn.

Copyright: Promoshots

Zanger/mondharmonicaspeler Tad Robinson werd geboren in New York City (1956) waar hij opgroeide en studeerde aan The Indiana University School Of Music. Tijdens zijn studie was hij actief in de muziek en was frontman in The Hesitation Bluesband.
Tad+Robinson+310+1+B&WIn 1983 verhuisde hij naar Chicago waar hij spoedig werd ingelijfd bij Dave Specter & The Bluebirds als zanger en bluesharpspeler. Zijn interesse voor soul deed hij op in zijn jeugd toen de Motown Stax succesvolle jaren kende.
Tad Robinson ging halverwege de negentiger jaren voor zijn ‘eigen’ carrière en bracht zijn eerste plaat uit, er zouden er nog vele volgen. Nét voor het wereldwijde virus rond ging nam hij in 2019 ‘Real Street’ op voor Severn Records met hierop een prachtige mix van Memphis Soul en Chicago Blues.
Tad Robinson heeft al vele nominaties en prijzen gedurende zijn loopbaan opgehaald, voornamelijk te danken aan zijn unieke composities, mondharmonicaspel en vooral zijn mooie lenige stem.

Trudy Lynn is geboren als Lee Audrey Nelms in Houston, Texas (1947) maar haar artiestennaam Trudy Lynn nam ze aan toen ze in de zestiger jaren professioneel ging zingen bij Albert Collins en later bij Charles Green.
Trudy LynnIn de zeventiger jaren opende Trudy shows van Ike & Tina Turner en kon ze haar uitvalsbasis Houston uitbreiden naar andere staten en vervolgens zelfs overzee. In 2018 kwam haar twaalfde album ‘Blues Keep Knockin’ uit, helaas vanwege het wereldwijde virus kon zij dit veelzijdige album niet promoten.
Trudy Lynn is ‘powerhouse’ op een podium, haar stem is rauw en doorleefd en ze weet elke song naar haar hand te zetten. Je kan haar zonder twijfel een oude rot noemen en net als haar voorbeelden Koko Taylor en Etta James houdt ze haar emotie niet verborgen. Trudy Lynn is live alles wat een Rhythm & Blues zangeres moet hebben en laat moeiteloos al die huidige ‘r&b zangeressen’ met haar energieke live optredens moeiteloos achter zich.

Uiteraard gaan Tad Robinson en Trudy Lynn altijd met een adequate band ‘on the road’, Het zal een boeiende ‘blues & soul summit’ worden met deze twee ras vertolkers.
Deze muzikale hoogmis zal pieken en kolken, je moet wel een echte ‘diehard’ muziek-óntkenner zijn om niet bekeerd te kunnen worden.

Zondag 21 November a.s.
Aanvang: 16:30 uur
Zaal Open: 16:00 uur

Entree € 15,00 (voorverkoop via www.bluesdongen.nl klik HIER)

Café-Zaal De Gouden Leeuw
St.Josephstraat 107
Dongen

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: