Hookrock belooft mooi feestje op 5 en 6 Juli a.s.

De line-up het Hookrock festival in Diepenbeek staat dit jaar voor het eerste week-end van Juli 2019 gepland. Vrijdag 05 en zaterdag 06 Juli hebben de organisatoren een indrukwekkend gevarieerd programma weten samen te stellen.

Op de eerste festivaldag begint het eerste optreden om zeven uur ‘s avonds en op zaterdag zal de eerste band al om twee uur ‘s middags het podium van het OC Rooierheide te Diepenbeek beklimmen. Hookrock een kleinschalig gezellig festival dat een gevarieerd programma wil brengen voor de niet meer zo jonge muziekliefhebber.

Photocredits: Promoshots (Jaques Bloemen)  en José Gallois

Vrijdag 05 Juli 2019:

Extra Napkins (BE):
extra napkinsVanuit de regio komen de Extra Napkins. Wat allemaal begon in het najaar van 2016….Hookrock’s eigen Ivan Jacobs contacteerde Marc Lormans om een miniconcert met lokale bluesmuzikanten te organiseren voor het Diepenbeek All Stars-project (Charity for Ambulancewens) voor het voorjaar van 2017 ten tijde van Fumprock Diepenbeek. Uiteindelijk na vele telefoontjes, facebookchats en e-mails, werd een nieuwe bluesband samengesteld met voormalige leden van Tollos, The Nightcrawlers, Are & Be, The Belvederes, Shades Of Blues, Different Tacos, The Jitterbugs….Op Hookrock 2019 in de herhaling!

Vanja Sky (HR):
40215708570_2b47bf84e5_oZe is nog maar in haar ‘twenties’ deze Vanja Sky maar deze zangeres/gitariste afkomstig uit Kroatië heeft haar naam al gemaakt in de blues-scène.. Ze werd muzikaal vooral beïnvloed door Rory Gallagher, Albert King en Stevie Ray Vaughan. Ze speelt nog geen 10 jaar gitaar en mocht als snel zich ontdekt zien door Thomas Ruf van RUF Records. Inmiddels heeft ze al een debuutalbum gelanceerd wat door niemand minder dan Mike Zito werd geproduceerd. Vanja Sky schreef hoofdzakelijk de 12 tracks van ‘Bad Penny’ zelf. Vorig jaar was deze blonde Kroatische al samen op het podium van Moulin Blues te bewonderen, toen met Bernard Allison en Mike Zito als ‘chaperonnes’. Nu met haar eigen show op Hookrock 2019!

Zac Harmon Band feat. Texas Slim (USA):
597A2040-BorderMakerZac Harmon is geboren en getogen in Jackson, Mississippi en grootgebracht met de blues. Hij werd bekroond met diverse prijzen als beste gitarist, organist, singer/songwriter. In 2012 bracht Harmon zijn album, Music is a Medicine, uit. Zac Harmon is één van de sterkste live-performers in de blues, fans heeft hij overal van Memphis tot Mumbai. Zijn live-optredens combineert hij met van alles wat hem beïnvloed: soul-blues, gospel, reggae, en moderne blues-rock. Hij werkte aan grote films, tv-shows, en bekende nationale commercials en werd zelfs op een gegeven moment ingehuurd door Michael Jackson als schrijver. Harmon schreef liedjes voor Freddie Jackson, de Whispers en de O’Jays. Op Hookrock 2019 te zien met zijn band én met Texas Slim!

The Kokomo Kings (DK/SE):
Ronni BoysenBezielende low down boogie en groovy blues zorgen voor een magnetisch effect op blues-liefhebbers. Blues met een uitgebreide receptuur, zo presenteren deze koningen zichzelf. Een scheutje Mississippi-swamp, een eetlepel Rock ‘n Roll en een snufje opzwepende Chicago Blues; dat is wat de Kokomo Kings kenmerkt. The Kokomo King zullen de ‘glory days’ van weleer doen herleven op Hookrock 2019!

Zaterdag 06 Juli 2019:

One Time Blues Band (BE):
36230972284_a543bbe812_oThe One Time Blues Band begon als een ‘one off gig’ voor een liefdadigheidsevenement dat Andy Aerts ergens midden 2017 zou ondersteunen.
Het liep een beetje anders…..The One Time Blues Band gaat over de interactie tussen man en vrouw, op handige wijze vertegenwoordigd door een vrouwelijke en een mannelijke zanger en aangedreven door een breed scala aan op blues gerichte stijlen. Een beetjeChicago, ietwat soul, ietsiepietsie jazzy, snufje funk, allemaal heel dansbaar en grappig. Dus “business with a smile” zoals de band zelf zegt.

Travellin Blue Kings (BE/NL):
41302617384_8d59eb42cb_oVoeg twee porties Electrophonics en twee porties Howlin’ Bill samen met een snuifje Rhythm Bombs, Liberators, Fried Bourbon, Regulators en Eastville Sinner en je bent aanbeland bij Travellin’ Blue Kings. De band, een mix van Nederlandse en Belgische oude rotten in het vak, brengt een mix van eigen nummers en to the point covers. Eerde dit jaar werd Wired Up gelanceerd, een album dat hoofdzakelijk bestaat uit swingende blues, die je zo naast het oeuvre van The Fabulous Thunderbirds kan leggen.

The Rockolites (BE): 
rockolitesNog een band uit de regio maakt zijn aantreden op de tweede festivaldag van Hookrock 2019. Rock ‘n’ Roll will never die! Zeker als je weet dat dit jong en oud samenbrengt. Het bewijs hiervoor zijn The Rockolites. Een bende ouwe rockers die samen met een jonge wolf hun voorliefde voor de prille Rock ‘n’ Roll in een band hebben omgezet. Het repertoire van The Rockolites is uiteraard van hoog R’n’R gehalte met zijsprongetjes naar blues, country, soul, bebop en boogie-woogie. Enkele klassiekers worden samen met minder bekend materiaal op typische Rockolites wijze aangepakt.

Lil’ Red & The Rooster (USA/FR):
lil red & the roosterAanstekelijke charme en ernstige blues zo beschrijft het sinds 2010 bekroonde internationale koppel, Jennifer Milligan en Pascal Fouquet, zich zelf. Inmiddels trekken ze alweer heel wat jaren met hun muziek samen over de hele wereld. De originele liedjes raken en verfrissen met hap en humor en komen voort uit hun liefde voor die oude jazzy blues en naoorlogse ritmes en blues. Ze zijn warm en uitnodigend en hun muziek is geïnspireerd en innovatief. Get up & boogie!

Malford Milligan & The Southern Aces (USA/NL):
597A3581-BorderMakerDe Texaanse zanger Malford Milligan kent u misschien als frontman van de all-star rootsband Storyville die hij oprichtte met de ritmesectie van Stevie Ray Vaughans Double Trouble. Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Milligan vaak vergeleken met soul-iconen als Otis Redding en Al Green. Als zanger werd hij maar liefst 8 keer gekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Na een zegetocht langs de Nederlandse theaters in begin van dit jaar is nu het festivalseizoen voor deze giganten aangebroken. Een niet te missen optreden op Hookrock 2019.

Sugar Ray & The Bluetones Feat. Little Charly & Duke Robillard (USA): 
31333832866_bee20cc483_oSugar Ray and the Bluetones is voor blueskenners natuurlijk een ‘must see’ act Sugar Ray Norcia is al bijna 40 jaar een vaste waarde in de blueswereld. Niet alleen een fantastische zanger maar ook een blues-harp virtuoos. De man was zanger/frontman bij o.a. Roomful of Blues en Ronnie Earl, maar vooral actief met zijn eigen band The Bluetones, met niemand minder dan Little Charly en Duke Robillard op gitaar. Chicago blues, Kansas City swing, Texas blues of Louisiana swampy blues, deze band laat het allemaal horen op Hookrock 2019!

The Revolutionaires (UK):
revolutionaires 2jpg-BorderMakerGevestigd in het ‘broeinest’ van de Noordoost-muziekscene in het Verenigd Koninkrijk, schakelen ze ‘jumpin’ hot rhythm & blues uit in hun eigen ontembare hard-hitting stijl. In de eerste plaats zijn ze beïnvloed door 1940’s en 1950’s R & B. In het bijzonder, Louis Jordan, Big Joe Turner, Little Richard, Chuck Berry en Roy Brown, maar hebben een hardere en agressievere benadering gekozen, synoniem met moderne bluesartiesten zoals Stevie Ray Vaughan en Mike Henderson die helpen hun eigen hoge energiegeluid te creëren.

Oordeelt u zelf ; een combi-ticket voor beide dagen kost in de voorverkoop slechts € 45,00 Hookrock 2019 affiche

Dagtickets kosten:

Vrijdag: € 23,00 (vvk) – aan de deur € 28,00

Zaterdag € 27,00 (vvk) – aan de deur € 32,00

Tickets online verkrijgbaar via DEZE link

Hookrock

OC Rooierheide

Rooierheidestraat 100

Diepenbeek (BE)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: