22ste Blues On The River kaartverkoop gestart!

Blues On The River is al sinds 1998 een jaarlijks terugkerend bluesspektakel op de Maas in Rotterdam. In het eerste jaar vierde de stichting een bluesfeestje op een bootje met 270 gasten en drie bands aan boord. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een bekend – varend – festival in Nederland voor bezoekers van alle leeftijden. Ook de bluesbands die er in het verleden optreden wisten het feestje dat door de organisatie op De Ameland werd neergezet zeer te waarderen.

De laatste jaren staan er steeds vier bands op het programma en vaart De Ameland met zo’n 500/600 gasten per avond op de wateren in en rond Rotterdam.

Ook dit jaar vindt het festival weer plaats plaats het in Juni, wel te verstaan op vrijdag 21 en zaterdag 22 Juni a.s.. De voorverkoop van de kaarten is al op donderdag 2 Januari jl. gestart.

Uit een groot aanbod van bands, worden ieder jaar vier bands met verschillende ‘blues’ speelstijlen geselecteerd zodat er voor een ieder wat wils is aan boord.

De organisatie hoopt u deze keer (weer) te mogen ontvangen aan boord van De Ameland.

De band die dit jaar acte de présence zullen maken zijn:

Sugar Boy & The Sinners
9384399802_da5c2c2ccb_oDit kollectief brengt de blues terug naar de massa’s. De energieke live optredens van de band behaalde ze een stevige reputatie onder de die-hard bluesfans maar ook het jonge festivalpubliek. Hun stijl is een moderne mix van klassieke blues met soul, funk en rock ‘n roll. Dit gevarieerde geluid heeft de band gebracht naar festivals war zij het podium mochten delen met mannen zoals Robert Cray, The Fabulous Thunderbirds, Gov’t Mule, Status Quo en Walter Trout. Dik verdiend wat ons betreft!

Dave Chavez Band special guest Richard van Bergen
Dave ChavezDave Chavez is een urban rhythm & blues-muzikant, die live vanuit het hart de blues ten gehore brengt en pure, rauwe en soulvolle rhythm & blues speelt. De Dave Chavez Band was finalist van de Dutch Blues Challange georganiseerd door de Dutch Blues Foundation in 2013 en werd genomineerd voor de Award van Beste Blues Band in 2015 maar ook voor de Beste Blues Vocalist Award in 2016. De Dave Chavez Band heeft twee goed ontvangen albums afgeleverd: Sharp Like A Knife (2013), Loving BattleGround (2016) en een nieuw album staat in de steigers. Dave Chavez heeft deze editie van Blues On The River een speciale gast uitgenodigd t.w. Richard van Bergen.
19829765800_82dbf3b0ac_oAl 30 jaar laat Richard van Bergen zich inspireren door verschillende stijlen muziek. de gitarist/zanger is dan ook van alle markten thuis wat hij bewijst door regelmatig de binnen- en buitenlandse podia te bestijgen. In de loop der tijden is Richard in veel verschillende bands te zien en te horen geweest maar iedere keer raakt men weer onder de indruk van de muzikaliteit van deze uiterst sympathieke man.

The Travellin Brothers
16851497271_7686fc5497_oIn 2015 was TBA? erbij toen deze band zeer overtuigend de European Blues Challenge won in de AB van Brussel maar zij wisten ook de finale van de internationale Blues Challenge in Memphis te bereiken. De muziek is geïnspireerd op de swing en klassiek Jazz van de jaren ‘30 en ‘40 en de blues van de Mississippi delta. Denk aan bijvoorbeeld Minnie the Moocher van Cab Calloway, James Brown of de eerste Blues Brothers film. The Travellin’ Brothers staan garant voor een feestje op en voor het podium. Deze Spaanse mannen generen zich niet een druppeltje zweet tijdens hun iedere keer weer opzwepend optreden te verliezen.

Living Room Heroes
Living Room HeroesDe New Roots, Southern soul rock met New Orleans invloeden van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Wood Brothers, The Black crowes, Tedeschi Trucks band en Dr John. Van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos. Echt en intens. Het Nijmeegse viertal bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne debuteerde in 2016 met ‘Days well Spent’ en in het voorjaar van 2018 kwam opvolger ‘Welcome To The Circus’ uit.

Kleine waarschuwing……..Als u één keer heeft meegevaren, bent u zoals vele anderen verkocht!!

De kaarten @ € 35,00 zijn te bestellen per e-mail (kaarten@stichtingbluesontheriver.com) of telefonisch via de volgende nummers van Peter Wijs: 06 41387724 of René Wijs: 06 46741994.

De Ameland vertrekt vanaf de drijvende stijger in de Parkhaven, vlak onder de Euromast en naast het Chinese hotel/restaurant.
Het inschepen begint 19:00 uur en om 20:00 uur is de afvaart van het schip. Ontscheping van de Ameland aan de Parkhaven rond 01:00 uur.

De route wordt op de avond bepaald middels tij, stroming en andere factoren. Dordrecht, Kinderdijk, de Rotterdamse havens worden meestal wel bezocht.

Blues on the River 2019 2

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: