NIET TE MISSEN! Meena Cryle & The Chris Fillmore Band @ Kasteel van Rhoon zondag 20 Jan. a.s.

Commissie Muziek op Rhoon – drijvende kracht Sjoerd Greveling – van Stichting het Kasteel van Rhoon organiseert sinds Oktober 2018 iedere maand Blues op Zondag. Zondag 20 Januari a.s. zullen Meena Cryle & The Chris Fillmore Band het podium beklimmen.

Kasteel van Rhoon

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band staan bekend om hun verfijnde mix van blues, soul, rock, gospel en zelfs country-elementen. Dit geluid maakte ook indruk op de legendarische Grammy-winnaar Jim Gaines (Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker, Santana, ..), die haar eerste album produceerde in 2009 en Meena heette “… een van de beste zangeressen waarmee ik heb samengewerkt in twintig jaar. Zij is wat wij in het bedrijf een ‘oude ziel’ noemen. Ze heeft de stem en zij heeft de passie … “.
Meena Cryle 2In de internationale bluescène trokken ze pas een jaar later de aandacht met hun buitengewone muzikale uiterlijk. Een gitarist en een zanger die plots één worden op het podium – je kunt niet zeggen wie letterlijk de toon zet in deze formatie. Niet alleen zijn ze, zoals Susan Tedeschi en Derek Trucks, een uitstekend muzikaal team, beiden zijn autodidactische uitzonderlijke talenten.

Hun optreden in het uitverkochte Weense operahuis, talloze gastoptredens op internationale festivals – waar ze het podium deelden met o.a. Buddy Guy, Walter Trout, Taj Mahal, Canned Heat, Eric Burden en Cindy Lauper. Als je naar de tourplannen van de afgelopen jaren kijkt, hebben Cryle en Fillmore zeker een aantal keer de wereld rondgereisd, zodat ze achterover konden leunen en ontspannen. In feite zijn beide volbloedmuzikanten die hun instrument en hun interactie met het publiek nodig hebben en ervan houden.
Chris FillmoreNa drie succesvolle studioalbums met Ruf Records bracht de band hun langverwachte livealbum In Concert uit op het gerenommeerde platenlabel Continental Blue Heaven/CRS in 2017.

Meena Cryle & Chris Fillmore zullen als een kwartet bekend staan en zullen je in 2019 verrassen met de uitbreiding van hun formatie en nieuw materiaal, dat, hoe kon het ook anders, werd geschreven door het diverse songwriterteam Cryle/Fillmore.

www.meenacryle.com

mde
king-bee-logo1-kirby-yellow-fb-size
Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
Datum: 20-01-2019
Locatie:
Kasteel van Rhoon
Dorpsdijk 63
3161 KD RHOON

Aanvang: 16:30 uur
Zaal open: 16:00 uur (einde ± 19:00 uur)
Prijs: € 10.00 (klik hier om tickets te bestellen)

Geef hier uw commentaar