Blues Peer 2018 Toont Gevarieerde Line-up, Check Timetable!

Het is nog maar drie weekjes tot de muzikanten op de 34e editie van Blues Peer, het festival in het weekend van 13-14-15 Juli, het podium zullen beklimmen op de Peerse weide. Ook voor volgende maand hebben de organisatoren van Blues Peer een aantal bijzondere namen weten te strikken.

Na zijn debuut en eerste kennismaking met Blues Peer vorig jaar is ook dit jaar de presentatie weer in de veilige handen zijn van onze sympathieke eigen c.q. noorderbuur Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De presentatie tijdens Blues Peer zal in meer dan veilige handen zijn!
35333126944_5e597dbe7f_oPhotocredits: Promoshots, ARjan Vermeer, Gerrie van Barneveld en José Gallois.

Vrijdag 13 Juli:

TENSFIELD
36540022610_d999f55b23_oDe muziek van het Leuvense Tensfield is niet meteen onder te brengen in één stijl. Met blues en roots als uitgangspunt nemen ze u mee op een reis waar zowel jazz, funk, fusion en rock te ontdekken vallen. In 2016 waren ze nog finalist op de Belgian Blues Challenge en sindsdien maken ze menig podium onveilig met hun energie, groovy sound en muziek die recht uit het hart komt. Is dat nu net niet waar het bij de blues om gaat?

THE BLUE ANGELS
9730831481_1cec0bba47_oDe Blues Angels zullen u op vrijdag een set lang doen genieten van doorwinterde bluesstemmen doorweven met meeslepende Hammond- en gitaarklanken! Heerlijke portie pure bezieling, de band brengt een subtiel repertoire gebaseerd op een oprechte liefde voor blues, roots en aanverwante stijlen. Een set die ademt, zucht en explodeert, alles recht vanuit de onderbuik en laat de dingen nu dan net op hun mooist zijn….
“Het is een wonderlijk quintet (…) het is zwart, het is warm, het is rauw, het is geil, het is blues, soul, gospel, rhythm & blues.” (De Stem – NL)

COSMO’S FOGER-T
35581311722_bf76e7934c_oCosmo’s Foger-T brengt de typische swamp sound van Creedence Clearwater Revival weer tot leven op vrijdag 13 juli. Aanstekelijke authentieke ritmes, knarsende soulvolle zang en opzwepende gitaren. De beklijvende sfeer van donkere en mystieke Bayou Legendes uit de Deep South: een duistere wereld van zwarte magie, voodoo en outcasts. De meest opwindende, stijlvolle, no-bullshit, kick-ass rock & roll band in tijden.

BOOGIE BOY & HIS WOOGIES
9731113411_57f8c181f7_oMuziek is de rode draad in het leven van Paul Ambach, alias Boogie Boy. Als jonge gast werd hij verliefd op de piano en zo werd in de jaren ’70 Ambach Circus geboren, met o.a. muzikanten Jean Bosco Safari en Luc Renneboog van Blue Blot. De legendarische BB King nodigde Paul ooit uit met de woorden: “Come on Boy, let’s Boogie”. Paul aarzelde niet en Boogie Boy was geboren. BB King was onder de indruk en nam Paul vervolgens mee op tournee. The King of Swing pakt je mee naar de spannende wereld van blues en soul onder de noemer: ‘Back to the Blues’. Waar ga je meer ‘back to the blues’ dan op Blues Peer? Come on let’s Boogie! Boogie Boy kunt met uitgebreide bezetting op vrijdagavond gaan zien optreden.

Zaterdag 14 Juli:

THE RAGTIME RUMOURS
41548296785_67716eedb8_oTijdens de jongste European Blues Challenge in het Noorse Hell, afgelopen maart, sprong deze jonge Nederlandse bluesband meteen in het oog. Ze brachten er eigen ragtime-nummers op een zo energieke en eigentijdse manier dat stilstaan tijdens hun show een absolute onmogelijkheid werd. Ze werden er wel verdiend uitgeroepen tot winnaars van deze Blues Challenge. Op zaterdag 14 juli a.s. openen deze Nederlandse blueshelden met hun “Rag-‘n- Roll”, zoals ze hun muziek zelf betitelen.

MUDVIBE
19734054098_2064cdf45a_oHerinnert u zich nog de namen Last Call of The Electric Kings? Wel, meng deze twee en dit resulteert in MUDVIBE. Geen ‘remake’, we schrijven immers 2018 en herkauwen is tijdverlies. Ieder bandlid heeft ondertussen een hoop muzikale watertjes doorzwommen en net die smeltkroes van invloeden moet garant staan voor een pakkende, avontuurlijke set. Verwacht op zaterdag 14 juli dus vooral veel speelplezier, (soms donkere) vibes en –jawel- een behoorlijk smerig ‘muddy’ randje.

BAND OF FRIENDS
14456815396_e8b228c29e_oIn 1995 overleed de legendarische bluesrockgitarist Rory Galllagher. Wat achterbleef was een rijk gevulde catalogus vol inspirerende albums. Oud-bandleden Gerry McAvoy (bass) en Ted McKenna (drumms) richtten in 2011 Band of Friends op en vonden in Marcel Scherpenzeel de ideale persoon om de muziek van Rory opnieuw op een podium te brengen. Band of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden. Band of Friends won in 2013 de European Blues Award voor ‘Best Band’

LAYLA ZOE
26474317010_256b721473_oLayla Zoe loopt inmiddels al wat jaartjes mee in de blues scene. Sinds haar debuut in 2007 bracht ze al elf albums uit, inclusief haar laatste album Songs From The Road dat vorig jaar verscheen. Layla heeft een geweldige stem, ruig en krachtig, maar ze kan ook erg gevoelig klinken waardoor ze perfect tussen Beth Hart en Dana Fuchs past. In haar vaderland Canada heeft ze niet voor niets de bijnaam ‘The Firegirl’. Ze is dan ook allesbehalve een muurbloempje op het podium. Layla Zoe brengt krachtige mix van blues, rock en soul met een diepere betekenis. Layla Zoe wordt ook wel eens “the Reincarnate of Janis Joplin” genoemd. Op de European Blues Awards 2016 won ze de award voor ‘Best Vocalist’. Oordeel zelf op zaterdag 14 juli.

LITTLE STEVEN & THE DISCIPLES OF SOUL
1803_BLUES_header_littlesteven-1024x495Steven Van Zandt oftewel Little Steven is van vele markten thuis. Hij is bij de muziekliefhebber uiteraard bekend als gitarist bij Bruce Springsteen’s E Street Band. Maar daarnaast werkt hij onder meer ook nog als acteur (oa. The Sopranos, Lilyhammer), producer, DJ, activist, historicus en schrijver. Hij is ook de initiatiefnemer en bezieler van de Little Steven’s Blues School voor jong talent. In Peer zal Little Steven het podium betreden met zijn eigen band The Disciples of Soul. Met hen heeft Little Steven na 15 jaar in 2017 een nieuw album ingeblikt, waarbij hij terugkeert naar zijn Rhythm and Blues roots. Verwacht dus een topshow met eigen werk en zorgvuldig uitgekozen covers. Een grote meneer die met zijn vijftienkoppige band niet in Peer mag ontbreken.

VAN MORRISON
1804_BLUES_VANMORRISONSir George Ivan Morrison beter bekend als Van Morrison hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen. De Noord-Ierse zanger is vooral al een half centennium lang één van de toonaangevende namen in de muziekindustrie. De hoeveelheid classics die hij al op de wereld heeft losgelaten zijn legendarisch. Of wat kan je anders zeggen van knallers als ‘Have I Told You Lately’, ‘Gloria’, ‘Brown Eyed Girl’, ‘Bright Side Of The Road’, ‘Moondance’, ‘Spanish Rose’ en ‘Here Comes The Night’. Heel recent bracht hij samen met de wereldberoemde hammondvirtuoos Joey Defrancesco het nieuwe album ‘You’re Driving Me Crazy’ uit. Live valt er altijd wel wat te beleven met de Belfast cowboy, hij blijft de onvoorspelbaarheid zelve. Wat we wél zeker weten is dat het op zaterdag zal stuiven tijdens dit exclusieve concert in de Benelux op Blues Peer.

KENNY NEAL
Kenny NealEén van de meest uitgesproken voorstanders van de Baton Rouge Swamp Blues is beslist Kenny Neal (USA). Als 13-jarige knaap speelde hij al in zijn vaders band en op zijn 17de werd hij bassist bij Buddy Guy! Op zaterdag 14 juli zal hij u opnieuw begeesteren met zijn aangename zang en typisch gitaarspel! Kenny Neal, a true living Blues Legend is THE REAL DEAL and more poised than ever to deliver the blues like no one else can! After almost 20 years, welcome back in Peer Mister Neal!

Zondag 15 Juli:

GUY VERLINDE & THE MIGHTY GATORS
14293130790_c3f00f64ef_oGuy Verlinde & The Mighty Gators zijn al jaren één van de ambassadeurs van de Belgische blues en staan garant voor “genuine foot stompin’ blues music”. De band, die dit jaar hun 10-jarig jubileum viert, pakt steevast hun publiek in met strakke, eerlijke riffs & licks. Guy Verlinde is niet alleen een zeer begenadigd muzikant, maar ook een geweldige entertainer. Geruggesteund door zijn Mighty Gators maakt het niet uit voor wie of waar ze spelen. Nieuwe CD, 10 jaar Mighty Gators, 20 jaar ‘on the road’, voor de organisatoren van Peer reden genoeg om samen met hen er zondag 15 juli een feestje van te maken. Let the good times roll!

ALBERT LEE
1804_BLUES_albertlee1Tweevoudig Grammy Award winnaar Albert Lee is zonder twijfel één van de beste gitaristen ter wereld. De man achter onder meer ‘Country Boy’ is al jaren een graag geziene gast bij andere artiesten. Zo werkte hij in de loop jaren met onder meer Dave Edmunds, Dolly Parton, Bobby Bare, Joan Armatrading, Ricky Scaggs, Joe Cocker, Willie Nelson, Emmylou Harris, Linda Ronstadt. Veel muziekliefhebbers zullen Albert Lee ongetwijfeld kennen van op albums als ’Just One Night’, ‘Another Ticket’ en ‘Money and Cigarettes’ van Eric Clapton. Albert Lee wordt dit jaar 75 jaar maar Mr. Telecaster, zoals hij eind jaren 60 werd genoemd, is vitaler en actiever dan ooit. Met de Albert Lee band gaat hij in Peer ook laten zien dat hij nog steeds beschikt over een sterke en soulvolle stem. Live is hij een fenomeen die de ‘muzikale’ lat in Peer zeer hoog gaat leggen op zondag 15 juli.

THE LACHY DOLEY GROUP
40650225960_c1020beeba_oDe Jimi Hendrix van de Hammondorgel, zo noemen ze Lachy Doley in zijn thuisland Australië. De Lachy Doley Group heeft een unieke en onvergelijkbare sound in de blueswereld. Naast de warme stem van Doley bestaat de band uit bassist Chris Pearson en Jackie Barnes op drums. “Geen gitaar?” hoor ik u denken. Inderdaad, deze wordt vervangen door de sound van de unieke Hohner D6 Whammy Clavinet, een 70-snaren tellend toetsenbord waar een enorme Wammy Barr uitsteekt. Van dit instrument zijn er nog maar enkele exemplaren te vinden op onze aardbol. Lachy Doley is “The greatest living keyboard player in the world today” volgens Glenn Hughes van Deep Purple. Wie zijn wij om dit tegen te spreken! Ga het vooral ook zélf ontdekken op zondag 15 juli a.s.

WALTER WOLFMAN WASHINGTON & THE ROADMASTERS
14854831279_1825b221cf_oWalter ‘Wolfman’ Washington is tot op heden een niet weg te denken icoon in de New Orleans blues scene. In zijn gitaarspel mixt hij rhythm and blues, New Orleans funk en moderne jazz tot zijn eigen typische stijl. Op zijn negentiende vroeg Lee Dorsey hem reeds om mee te touren als gitarist in zijn band. “Our first gig was at the Apollo Theatre in New York, and we drove straight there in a red Cadillac! The furthest I’d ever been from home was Baton Rouge or Mississipi!”. Momenteel tourt hij al achtentwintig jaar met zijn band The Roadmasters. Walter ‘Wolfman’ Washington zal u zondag 15 juli a.s. meenemen naar New Orleans!

RUTHIE FOSTER
foster1511Ruthie Foster groeide op in Austin, Texas in een gospelgezin. In haar kerk zong ze van kindsbeen af al nummers van o.a. Aretha Franklin en Mavis Staples, artiesten die van grote invloed zijn geweest op Ruthie. Met haar krachtige stem zingt ze de ene keer ingetogen en de andere keer voluit. Maar telkens zal ze iedereen kippenvel bezorgen. Producer Daniel Barrett deed een poging om haar muziek te typeren: “Some blues, some folk, some soul, some rock, some gospel”. Kortom Ruthie Fosters music!

MITCH WOOD & HIS ROCKET 88’S
1805_BLUES_MITCHWOODS1Met deze laatste toevoeging is de affiche compleet. Eind 2017 bracht Mitch Woods een juweeltje van een CD uit: ‘Friends Along The Way’, die onze programmeur als rode draad van het programma van dit jaar gebruikte. Grootmeesters zoals Van Morrison, Kenny Neal, Taj Mahal, Marcia Ball en Ruthie Foster passeren er de revue. Zijn Rocket 88’s met gitarist John Fohl, saxofonist Amadee Castenell en drummer John Yarling uit bands van Dr. John, Allen Toussaint en Fats Domino, zullen garant staan voor een exclusieve, muzikale bluesparty op de zondagavond. De muziek van deze superband wordt niet zomaar “Rock-A-Boogie” genoemd. Let’s Boogie!

JOHN HIATT & THE GONERS Ft. SONNY LANDRETH
19394474462_9fbc359838_oWie herinnert zich het feest nog in 2007 op de weide van Blues Peer waarin John Hiatt schitterde met songs als ‘Georgia Ray’, ‘Lipstick Sunset’ en ‘Have A Little Faith In Me’. Op zondag 15 juli kunt u opnieuw samen met de grootmeester genieten! Hij kan putten uit zijn meer dan 40 jaar muziekervaring en inmiddels al 22 albums! We vieren met hem trouwens de 30ste verjaardag van het album ‘Slow Turning’ waarvan hij de meeste nummers zal vertolken. Voor zijn laatste album ‘Terms Of My Surrender’ ontving hij 2 Grammy nominaties.
14779894215_31a8538f76_oVoor deze show laat hij zich begeleiden door The Goners, ditmaal mét de originele Goner ‘slide-grootmeester’ Sonny Landreth. Sonny Landreth is bij Blues Peer ondertussen al kind aan huis. Hij bezorgde vele bezoekers in 2004 en in 2014 met zijn eigen band menig kippenvelmoment

Hopelijk kijkt u met ons met ongeduld uit naar een mooi Bluesweekend.

Het adres voor de festivalweide van Blues Peer:

Deusterstraat 78
3990 Peer
België

Tickets bestellen? Klik hier voor meer info.

Voor meer informatie klikt u hier.
Blues-Peer-2018

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: