Kwadendamme 2018 heeft Line-Up compleet!

Op Vrijdag 11 en Zaterdag 12 mei wordt het Zeeuwse dorp Kwadendamme voor de 26e keer omgetoverd tot Bluestown Kwadendamme. Het festival is al de jaren trouwbezocht en jaar op jaar uitverkocht. Toch willen wij als TBA? ook dit jaar weer graag de line-up aan de lezer voorstellen.

Ook dit jaar was het festival op voorhand vrijwel uitverkocht. Op deze link hier kun je nog voor de vrijdag kaarten bestellen.

Photocredits: promo foto’s, Gerrie van Barneveld,Johan Sonneveld, Paul Scholman, Arjan Vermeer en José Gallois.

Vrijdag 11 Mei:

Hoodoo Monks (NL):
Hoodoo MonksHoodoo Monks is een Brabants bluestrio uit de regio Eindhoven. De band, die nu zo’n drie jaar bij elkaar is, bestaat uit zanger-mondharmonicaspeler Erik van Tilburg (Papa T), gitarist Benito Berndsen (BB Burnette) en drummer Peter van der Zanden (Pit Maypole). Hoodoo Monks brengt pure, onversneden blues ten gehore, een authentiek en puur eerbetoon aan helden als Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Little Walter en Willie Dixon. Gebracht met een aanstekelijk enthousiasme,resulterend in een uitbundige interactie met het publiek. De Hoodoo Monks weten altijd en overal een zinderend feestje te bouwen. Zet je dus maar schrap!

SaRon Crenshaw & Blind B’ and the Visionairs (US/NL):
597A3515-BorderMakerSinds zijn debuut in Nederland in 2016 is de Amerikaanse bluesman SaRon Crenshaw uitermate snel en verdiend uitgegroeid tot een topact. In Heerlen staat de bluestrein van Blind B’ and the Visionairs garant voor een gedegen show en met SaRon in de spotlights voor een gegarandeerd hoogtepunt.

Susan Santos (S):
Susan SantosDeze Spaanse schone, afkomstig uit Madrid, brengt met haar power-trio een mix van blues, rock en American rootsmusic. Deze internationaal toerende, linkshandige, gitariste speelde o.a. in Los Angeles en Chicago en kan dus binnen afzienbare tijd ook het Zeeuwse Kwadendamme Blues Festival op haar cv noteren.

Kai Strauss & the Electric Blues Allstars (D):
kai straussDe uit Duitsland afkomstige Kai Strauss is een bekende naam onder de Europese blues liefhebbers, velen kennen hem van zijn 15 jaar durende samenwerking met Memo Gonzalez als gitarist in The Bluescasters. Kai Strauss is beïnvloed door o.a. Buddy Guy, Jimmy Rogers en BB King. Zijn langverwachte solodebuut album Electric Blues staat voor een no-nonsens collectie van klassieke blues tunes en originele nummers gespeeld door een internationale all-star line-up.

BINTANGS (NL):
bintangsDeze “oude” bluesrockers gaan de vrijdag afsluiten met een stampende show. De oudste muziekband van Nederland, Bintangs, keert terug naar de basis, de Rhythm and Blues. Met een selectie van nummers uit hun rijke verleden aangevuld met wat nieuw werk zijn de mannen onder leiding van Oer-Bintang en oprichter Frank Kraaijeveld weer een nieuw hoofdstuk begonnen. “We hebben een selectie gemaakt van platen uit het rijke Bintangsverleden. Songs die veel succes hadden tijdens live optredens.Die nummers gaan we doen. Het is weer Bintangs zoals de Bintangs moeten klinken. Het speel-plezier moet er af knallen, daar doen we het voor”. Aldus een enthousiaste Frank Kraaijeveld. De nieuwe samenstelling van de Bintangs is opgebouwd uit een aantal vertrouwde mensen en een nieuw gezicht: Frank Kraaijeveld (bas/zang) Dagomar Jansen (zang/gitaar/mondharp), Burt van der Meij (drums) is bekend van Carlsberg en Bintangs. Marco Nicola (gitaar/ slide gitaar) komt van The Trembling Highburys en zorgt met zijn gitaarspel voor een extra dimensie in het rhythm en blues gevoel.

The Blue Clay (B/NL):
The-Blue-ClayThe Blue Clay vindt haar oorprong in Zeeland en speelt akoestische blues, folk en Americana. Inmiddels bekend door de flinke dosis energie. Naast eigen werk speelt de band oude blues en hill-billy nummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco-muziek.

Zaterdag 12 Mei:

STEVEN TROCH BAND (B):
Steven TrochGaan op zaterdag de bezoekers weer wakker maken voor de start van de 2e dag van het Kwadendamme Bluesfestival.Steven Troch draait al sinds 1994 mee in het bluescircuit van de lage landen en is dan ook bepaald geen nieuwkomer. Voorheen was hij frontman van Fried Bourbon en begeleider van vele artiesten waaronder Ina Forsman en Tiny Legs Tim. Deze Mechelaar werd al vroeg besmet met het bluesvirus en behoort zeker en vast tot de beste mondharmonicaspelers van de Benelux.

Walter Broes & The Mercenaries(B):
WB & the MercenariesWalter Broes verdiende zijn sporen als zanger/gitarist/songschrijver van the Seatsniffers, België’s rootsrocktrots in bange dagen. Met deze band tourde hij van 1995 tot 2012 intensief door heel Europa en een flink stuk van de USA. Na een paar jaar van relatieve stilte is hij nu helemaal terug met een nieuwe band, ‘Walter Broes & The Mercenaries’. Broes wordt bijgestaan door drummer Lieven Declercq, bekend van de Belgische Ska/rocksteadyband ‘Internationals’ en ‘Zeker Weten’ en bassist Clark Kenis (Sugaree). De typische stem en songs van Walter Broest en zijn ondertussen vertrouwde invloeden uit Rhythm and Blues, Soul en Rockabilly maken dat Walter Broes & The Mercenaries klinken zoals je van de man zou verwachten, maar dan toch weer heel anders en nieuw.

Laura Cox Band (F):
Laura CoxLaura Cox hoorde vanuit haar wiegje al songs van The Band, ZZ Top, Johnny Cash, Dire Straits en vele anderen, plus Roger McGuinn’s Rickenbacker natuurlijk. Ze groeide op en ontdekte al deze country-, folk- en rockcultuur van haar Engelse vader …Laura begon relatief laat gitaarspelen, in 2005, op 14-jarige leeftijd, en kreeg snel een hele schare ‘followers’ op internet, via haar covers van een paar grote rockklassiekers en door haar mythische solo’s. Deze Française die zowat alles kan spelen zal or heel wat reuring zorgen in ht Zeeuwse. Haar gitaarlessen zijn in totaal meer dan 13 miljoen keer bekeken op Youtube ….

Giles Robson Band(UK):
Giles RobsonGiles Robson en zijn band komen uit Engeland en brengen een dampende mix van garagerock, rhythm & blues en rock & roll die doet denken aan The Strypes, maar laat ook duidelijk invloeden horen van The Rolling Stones (jaren 60/70), The Stooges en Dr. Feelgood. Blikvanger van de band is zanger en blues-harpist Giles Robson met naast hem gitarist Andy Knight worden bijgestaan door de ritme-sectie die bestaat uit bassist Jeff Walker en Darren Crome op drumms heeft de band niet alleen in de UK maar ook in Nederland en België een grote schare fans voor zich gewonnen.

The Juke Joints (NL):
juke jointsVaste waarde op het Kwadendamme Blues Festival zijn natuurlijk de Zeeuwse bluesrockers The Juke Joints van mede-organisator Peter Kempe beklimmen al een dikke dertig jaar de nationale en internationale podia. De band deelde ht podium o.a. met Eddy Clearwater, Buddy Guy, Alvin Lee, Jan Akkerman, Walter Trout, Kim Wilson, BB King, Bernard Allisson, Ten Years After, Bonnie Raitt, Johnny Winter en Joe Bonamassa.

Juwana Jenkins & Her All Star Mojo Band:
De fantastische zangeres en songwriter Juwana Jenkins is afkomstig uit Philadelphia USA maar is tegenwoordig woonachtig in Praag. Met de kracht van een compromisloze, slingerende bulldozer nemen Juwana Jenkins en haar band je mee op een ruwe reis door Amerika naar de melodie van originele liedjes, waarbij ze je onderdompelt in de diepe historische traditie van blues met gospel, Memphis soul en een beetje Motown. Ervaar het authentieke geluid en voel de kracht van de old-school blues met “The Blues Queen” Juwana Jenkins (VS)
en Her All-Star Mojo Band.
Juwana Jenkis & her All-Star Mojo Band verzorgt dit jaar de traditionele gospelmis in de RK kerk in Kwadendamme.

Ben Poole (UK):
Ben PooleBlues-rock/soul-gitarist, zanger en songwriter Ben Poole wordt beschreven als een van de meest opwindende jonge artiesten uit het roots-genre uit de UK. Met een opwindende en energieke liveshow, dat heeft hem dwars door Europa, Rusland en de VS bracht, beschikt hij tevens over een indrukwekkende lijst van commentaren van gevestigde namen waaronder Jeff Beck, Gary Moore, Kenny Wayne Shepherd, Paul Jones en Richie Kotzen om er maar een paar te noemen, Ben Poole heeft zich wereldwijd stevig in het blues-rock segment vestigd.

Robbert Fossen & Lothar Wijnvoord (NL):
Robbert & LotharRobbert Fossen begon eind jaren tachtig de blues te zingen. Later pakte hij harmonica, gitaar en bas op. Met bands als A Crossroads Deal, The Robbert Fossen Blues Band, The Fossen & Struijk Band en anderen deed hij veel shows in en rond Nederland. Samen met Peter Struijk won hij de Dutch Blues Challenge 2012 en bereikte zelfs de finale tijdens de International Blues Challenge in Memphis (2013), de eerste Nederlandse Blues-act ooit! Hij won de Blues Award als Best Dutch Blues Vocalist 2014 en in oktober 2016 won hij opnieuw de Dutch Blues Challenge met de jonge en getalenteerde pianist Dave Warmerdam. Op Kwadendamme speelt Robbert met Lothar Wijnvoord. De 22 jarige Lothar groeide op in een muzikaal gezin, op zijn elfde leerde zijn vader hem de eerste akkoorden op de gitaar en al snel daarna zocht hij naar originele versies van de nummers die zijn inspirators speelden. Blues is een belangrijk onderdeel van zijn muzikale opleiding. Eric Clapton en Peter Green zijn van grote invloed geweest op het gitaarspel van Lothar Wijvoord.

Little Hat (NL):
Little HatZullen gaan spelen op de Juke Joints stage.De band is ontstaan rondom de Rotterdamse gitarist Willem van Dullemen. Een echte ouwe rocker, die altijd met een hoed op het podium staat, laat ook veel bluesy invloeden horen. Samen met de frontman Machiel Meijers, (zang en bluesharp) en Paolo de Stigter op drums vormen zij een nauwelijks te evenaren band. Het publiek weten zij in beweging te krijgen met de rockin`blues die zij brengen.

Inmiddels zijn zowel de zaterdagkaarten als de combiekaarten uitverkocht.

Wel nog kaarten voor de vrijdag on-line te koop via http://www.pedaal.nl

logo

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: