Vooruitblik Op 15e Editie Bluezy Bluesfestival – Ridderkerk

Alweer het derde lustrum voor de organisatoren van het eerste bluesfestival in de lage landen; vijftiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk wordt het komend voorjaar gehouden op zaterdag 14 april 2018 in recreatiecentrum De Fakkel. De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk, heeft na de succesvolle afgelopen edities ook voor 2018 weer een bijzondere line-up weten samen te stellen, waarbij een selectie is gemaakt van internationale en nationale muzikale acts, gevestigde acts maar ook vernieuwende jonge acts.

GG and the Cruisers – aanvang: 15.00 uur
GG-and-the-cruisersGG & the Cruisers is een Hoogeveense band waarin ‘Oldschool’ de ‘Newschool’ blues ontmoet. Henk de Ruiter, Erik Neimeijer, Hans Niemeijer en Gerrit Bruinink verweven moeiteloos allerlei stijlen blues. Het resultaat? Een verfrissende, eigentijdse, maar toch ook vintage sound dat tot uiting komt in zowel eigen werk als covers. De band was finalist bij de Dutch Blues Challenge 2017 en gaf daar een geweldig visitekaartje af! Met hun nieuwe cd Suitcase opgenomen in Memphis hebben ze een mooi product afgeleverd.

Rootbag – aanvang: 16.00 uur
RootbagRichard van Bergen’s Rootbag is een Nederlands trio muzikanten, die met hun muziek geïnspireerd worden door de blues van de Mississippi Delta. De sexy grooves van New Orleans worden gecombineerd met swampy R&B tot een Rootbag-style gumbo soup. Rauw, intense, soulful en groovy. De band bestaat uit de muzikanten Richard van Bergen (gitaar & zang), Jody van Ooijen (drums) en Roelof Klijn (bas en zang), die individueel meerdere nominaties hebben ontvangen voor hun kunsten. Jody van Ooijen won al twee keer de Dutch Blues Award. In 2016 kreeg de band de Dutch Blues Award uitgereikt voor beste band van 2015. In september 2017 verscheen het tweede album ‘Walk On’ In op het Belgische Naked label. De band speelde inmiddels ook al op diverse grote podia, zoals Moulin Blues, North Sea Jazz, Zwarte Cross, SXSW ( Austin, Texas) en afgelopen zomer ook op het Big Rivers festival in Dordrecht.

Boogie Beasts – aanvang: 17.15 uur
sliderboogiebeastsDe Belgische band Boogie Beasts is een samenwerking tussen Stinky Lou & The Goon Mat en de band Voodoo Boogie. Bandleden zijn Mathias Dalle-vocals / guitar,Jan Jaspers-vocals / guitar, Fabian Bennardo-bluesharp en Gert Servaes op drumms. Zelf noemen ze hun muziek withete punkboogie, het geluid is puur, vuil maar onweerstaanbaar. Vuile slagen, hypnotiserende glijbaan, schreeuwende harmonica riffs en veel fuzz. Dit alles wordt geserveerd door deze viermans band uit Luik en Belgisch Limburg. Boogie Beasts vertalen hun voorliefde voor de elektrische Delta blues tot een meest idiosyncratisch geluid dat een vleugje Black Keys met John Lee Hooker op een ‘Rave in the wee hour’ van de ochtend heeft. Boogie Beasts is een fris geluid in de bluesscène, gestoeld op stevige boogie en zompige grooves. Kenmerkend is de mondharmonica van Fabian Bennardo, maar wat deze band écht bijzonder maakt is, dat je bij het aanschouwen ervan de grootste moeite zult hebben om je ledematen onder controle te houden. Stilstaan en ongeroerd blijven is simpelweg onmogelijk.

Jane Lee Hooker – aanvang: 18.45 uur
Jane Lee HookerDe dames kennen elkaar al jarenlang van het circuit, van spelen in kleine rokerige cafés, donkere, zweterige, bierstinkende rockhollen. De band wordt gevormd door Tracy ‘Hightop’en Tina ‘T-Bone’ Gorin die beide de gitaristen zijn en die samen met bassist ‘Hail Mary’ Z (Zadroga) Melissa ‘Cool Whip’ Houston zien we op drumms. Als laatste voegde Dana ‘Danger’ Athens zich bij de band. Deze laatste zorgde naast de zeer aanstekelijke mix van punk, rock en blues voor de nodige soul in de band maar deze dames kunnen ook een behoorlijk potje blues spelen. Dana heeft de herkenbare rauwheid en soul in haar stem zoals wijlen Janis Joplin maar ook Elin Larsson van Blues Pills. Jane Lee Hooker is in 2013 los gegaan in New York City en heeft zichzelf opgewaardeerd tot een knallende bluesrock-act waarvan menig podium in Amerika al heeft van mogen genieten.

Big Daddy Wilson – aanvang: 20.15 uur
Big Daddy WilsonNa vele uitverkochte concerten wereldwijd komt Big Daddy Wilson terug naar Nederland voor een optreden op het Ridderkerkse Bluezy Bluesfestival waarbij hij met zijn donkere, diepe stem de bezoeker opnieuw een mix van blues, gospel en soul zal voorschotelen. Vorig jaar januari kwam zijn album Neckbone Stew uit opgenomen met gasten Ruthie Foster en Eric Bibb waarvan ongetwijfeld op Bluezy Blues festival ook een aantal nummers te horen zullen zijn. Deltabluesheld Eric Bibb zei over goede vriend en collega Big Daddy Wilson o.a. “A voice baptized in the river of African- American song – a voice with the power to heal.”

Nico Duportal & His Rhythm Dudes – aanvang: 21.45 uur
Nico DuportalTop gitarist Nico Duportal uit Frankrijk brengt opzwepende jump blues uit de fifties. Al verschillende platen en honderden optredens lang wekt hij de muziek, waar wellicht onze grootouders op dansten tijdens hun jeugd in de fifties, op een bijzondere manier weer tot leven. Hun muziek is aanstekelijk op een zeer onnavolgbare manier. Deze formatie is early rock ’n roll en rockin’ rhythm & blues uit Parijs. Zanger en gitarist Nico Duportal, geruggensteund door upright-bass, piano, drumms én een een heuse blazerssectie, neemt ons mee terug naar de vroege jaren 50, de hoogtijdagen van de jumpblues. Nico is niet alleen een zeer begenadigd gitarist, heeft ook nog eens een soulvolle stem. Zijn band bestaat stuk voor stuk uit sublieme muzikanten, waar live het plezier vanaf spat. Een concert van Nico Duportal & His Rhythm Dudes is één groot, stomend rhythm & blues feest!

Joey Gilmore feat. Fat Harry & the Fuzzy Licks – aanvang: 23.15 uur
joey gilmoreJoey Gilmore’s maakte al op jonge leeftijd muziek, op zijn favoriete muziekinstrument de gitaar. Vele jaren later is Joey Gilmore uitgegroeid tot een legende uit het Amerikaanse Florida. Hij is een van de beste soul-blues en R & B zangers. Gilmore deelde het podium met grote namen als James Brown, Etta James, Bobby Bland, Little Milton, Johnny Taylor en meer grote namen. In 2006 won hij de grote internationale IBC award. In 2008 ontving hij de Blewzzy award voor de beste song: ‘Blues All Over You’. In 2015 ontving Gilmore de Latin World Talent Lifetime Achievement Award. Zijn recentste album ‘Respect The Blues’ dateert van 2016.

Wanneer?bluezy-blues-voor-pagina
Zaterdag 14 april 2018

Tijd?
15:00 tot 01:00 uur.

Waar?
Recreatiecentrum De Fakkel
Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk

Tickets?
Prijs in de vvk € 25,00, klik hier voor verkoop via de webshop
Dagkassa, indien voorradig, € 30,-

Ook voorverkoop bij de volgende adressen:

Radio en TV Ridderkerk
Sportcafé de Fakkel
Sandy Primera Shop Ridderkerk
Bluessociëteit L’Esprit in Rotterdam
Ab & Hans knipshop Papendrecht

Overnachten?

Niet naar huis? Groot gelijk! Overnacht gewoon bij de hoofdsponsor van dit prachtige festival Van der Valk Hotel Ridderkerk! Ook voor 2018 is er weer een speciale actie van € 69,- per kamer per nacht, inclusief ontbijt voor 2 personen. Hoe regel je dat? Check hier de website van Van der Valk Hotel Ridderkerk en geef ze een belletje op +31 180 64 69 00!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: