The Rolling Stones No Filter Tour Continues…….

The Rolling Stones speelden op 20 September 2017 j.l. in het Letzigrund Stadion van Zürich – Zwitserland en op 23 September 2017 j.l. Mura Storiche (City Walls) in Lucca – Italië. Special reporter Hendrik Mulder was er beide optredens bij en zorgt deze keer voor zowel tekst als foto’s.

Spoiler alert: Wie verrast wil worden als de Rolling Stones Nederland aan doen in Amsterdam en Arnhem moeten misschien kiezen om ook deze keer dit TBA? artikel voor later te bewaren.

Zurich was de 4e show van de No Filter 2017 tour en het is duidelijk dat de Stones meer en meer in vorm komen.

‘Sympathy For The Devil’ is nu de vaste opener voor deze tour en eerlijk is eerlijk, het is een geweldig nummer om mee te openen: het opzwepende tromgeroffel, de drums, Jagger die opkomt en om daarna, wanneer het publiek luidkeels ‘pleased to meet you’ meezingt, vergezeld te worden door Keith Richards en Ron Wood.
Ronnie & Keith dubbelVaste prik is inmiddels ook de blue set, bestaande uit 2 nummers van hun Blue and Lonesome album. Voor de eerste keer horen we ‘Hate To See You Go’, een primeur.
image009-BorderMaker‘Like A Rolling Stone’ was de webvote voor vanavond, een Bob Dylan nummer wat regelmatig te horen was tijdens hun Europese tour van 1995. Het publiek vond het allemaal geweldig.
Mick & Keith dubbel‘Dancing with Mr. D’ was ook weer terug in de set; dit nummer kwam niet helemaal uit de verf tijdens de eerste 2 concerten en daarom verrassend dat ze dit toch weer probeerden.
Zoals eerder gezegd, The Stones komen meer en meer in vorm wat alleen maar veel goeds beloofd voor de concerten in Lucca en Barcelona want hoewel het droog bleef in Zurich, zakte de temperatuur tot onder de 10ºC.
image005-BorderMakerGelukkig zorgden The Stones voor de nodige warmte en energie door in het  2e gedeelte van het concert al hun grote hits ten gehore te brengen waarop door iedereen vrolijk werd meegezongen en gedanst.

Ongetwijfeld de mooiste en uniekste locatie van deze tour: binnen de historische muren van Lucca vond het concert plaats. Door de hele stad Stones posters, overal barretjes met wijn, pizza en broodjes.
DSC06335-BorderMakerVanaf het begin was het duidelijk: iedereen had er zin en het beloofde een mooie show te worden onder heerlijke omstandigheden met een temperatuur van ver boven de 20ºC.
DSC05933-BorderMaker‘Let’s Spend The Night Together’ was de webvote maar de grootste verrassing van de avond was toch wel ‘As Tears Go By’ of zou ik ‘Con Le Mie La Crime’ moeten zeggen?
DSC06615-BorderMakerHet grootste gedeelte van het nummer werd namelijk in het Italiaans gezongen! Geweldig! ‘Honky Tonk Women’ werd afgebroken en opnieuw omdat Keith niet op de ‘cow bell’ wachtte.
Ronnie & Keith dubbel‘You Can’t Always Get What You Want’ kende een een dubbel eind: werd weer opnieuw ingezet om ook weer ineens te worden afgebroken; dit zijn die onverwachte dingen die een Stones concert zo leuk maken: de foutjes, de onverwachte dingetjes; het maakt het allemaal zo bijzonder en als je afvraagt waarom ze het eigenlijk nog doen: ze vinden het gewoon leuk: ze lachen en knipogen naar elkaar en ze brengen ons in vervoering….nog steeds……
Ronnie drieluik

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: