Lucky Number 7 – Yellowtime 2017 – zevende editie aanstaande!

Een na-zomerdag genieten van goede muziek maar na alle bezochte festivals van de afgelopen maanden even geen zin meer in de bijbehorende festival-drukte? Dat kan, want de zevende editie van ‘Yellowtime Festival’ wordt gehouden tijdens 2 (aanvang 18:00 uur) en 3 September (aanvang 15:00 uur) 2017 a.s. Plaats van handeling; een privétuin midden in de rustige Kempen t.w. op de Busser in Geel – België.

Yellowtime wordt jaarlijks tijdens het 1e weekend van September gehouden. Ooit begonnen met één dag ‘Yellow’ met jazz en mellow muziek maar op veler verzoek heeft de organisatie er al weer een aantal jaren geleden een vooravond aan vast geplakt met blues muziek. De tuin waar het festival zich afspeelt geeft het feest een buitengewoon knusse sfeer. Geen modder of druktes, maar knusse tafeltjes en geweldige bediening.
Op zaterdag 2 September, ‘Yellow Blues’, dé ultieme blues-avond met bluesband die ons verwennen met het betere gitaarwerk maar ook met vocalen die ons hart zullen verwarmen. De organisatoren van Yellowtime hebben ook voor de zevende editie weer de crème de la crème van het hedendaagse muzikale aanbod bijeen weten te brengen.

Foto’s: José Gallois, promo-shots

Line-up Zaterdag 02/09 Yellow Blues:

18:00 uur Highway To The Blues
HighwayDe roots van de Highway to the Blues vinden hun oorsprong in de zanderige Kempen, genoemd naar Route 61, ook wel bekend als the Blues Highway, met een extra tussenstop in België deze keer! De ervaren ritmesectie, de splijtende gitaar en pianosolo’s e en het unieke stemgeluid van Big Voice ben voeren u naar de bluesclubs uit lang vervlogen tijden. Daar waar de boodschap rauw en grauw klinkt, maar de onweerstaanbare ritmes u zullen meevoeren naar de dansvloer.

19:30 uur Sugar Queen & The Straight Blues Band
Sugar QueenSugar Queen & The Straight Blues Band is nog maar een klein jaar bezig. Maar als internationaal getinte band, met een Amerikaanse zangeres en muzikanten uit België en Nederland is het sextet al veelgevraagde gasten. Zangeres Michele Denise, bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse zangeres, waarbij haar roots liggen bij de gospel- en bluesmuziek in de kerk.

21:30 uur The BluesBones
The BluesBonesPassie, gevoel, en een enorme ‘liefde’ voor The Blues!! Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa ….. blues-rock met de nadruk op BLUES. Dat hun muziek aanslaat bij een groot publiek, zal geen vraagtekens oproepen. Met een uitgekiende mix van vooral eigen, sterke nummers en de betere covers weten ze een vonk over te brengen.

23:30 uur Guy Verlinde & The Houserockers
Guy VerlindeGentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe bluestrots van België. Hij bracht negen langspelers uit in evenveel jaar, terwijl hij non-stop in binnen- en buitenland toert met zijn Mighty Gators, One Man band of Hound Dog Taylor tribute band. Het klinkt als een stoffig cliché maar Guy Verlinde is met voorsprong “the hardest working performer” van de Belgische blues scène. Guy & zijn Houserockers staan garant voor een vette wilde blues party met een mix van old school Chicago stijl en eigentijdse sound.

Yellowtime Banner

Ook geïnteresseerd in de line-up voor de jazz zondag (03/09) van Yellowtime 2017? Klik dan hier voor meer informatie.

Locatie: 

Een privétuin midden in de rustige Kempen t.w. op de Busser in Geel – België.

TICKETS:

Zaterdag 2 september 2017 VVK @ € 15,00 – dagkassa @ € 20,00

Zondag 3 september 2017 VVK @ € 20,00 – dagkassa @ € 25,00

Combi tickets enkel in VVK verkrijgbaar @ € 30,00

Uw tickets in de voorverkoop aanschaffen kan hier.

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: