Zaterdag 15 April a.s. – 2e Southern Roots Night @ Cultuurhuis – Heerlen

Het cadeautje in de vorm van een Roots festival ter ere van de 20ste editie Southern Bluesnight is vorig jaar in zeer goede aarde gevallen! Zo goed, dat dit jaar een tweede editie van deze bijzondere Southern Roots Night festival in het Cultuurhuis Heerlen te zien is. Ook deze editie wordt in samenwerking met Cultuurhuis Heerlen, de Southern Bluesnight en Parkstad Limburg Theaters georganiseerd. De organisatoren zijn er ook dit jaar in geslaagd een aantal bijzondere Americana, Roots en Singer-Songwriter acts op het programma weten te zetten.

Presentatie is in handen van John Hendrix

Deuren open 19:00 uur

Time-table optredens:

Café 20:00-20:45 Michael Fracasso & Betty Soo Duo

Fracasso-2Michael Fracasso kreeg in 2007 voor het eerst internationale bekendheid met het album ‘Red Dog Blues’ dat hem in ons land een plek bezorgde op het podium van het gerenommeerde bluesfestival Blue Highways. Zijn muziek doet denken aan Ron Sexsmith en Gene Pitney, maar zijn teksten zijn meer uit de school van John Newman en Bob Dylan. In 2016 verscheen zijn nieuwe album “Here Comes the Savages” en kondigt hij na jaren van afwezigheid een tournee in Nederland aan, ditmaal bijgestaan door BettySoo, die met haar imposante stemgeluid vaak wordt vergeleken met Patty Griffin en Alison Krauss.

Zaal 20:45-21:45 Brooks Williams and Lightning Express Trio

Brooks WilliamsDe uit Statesboro, Georgia (USA), afkomstige Brooks Williams speelt zeer originele folk-blues en schrijft daarnaast eigen songs met jazz- en rootsinvloeden.Hij speelt uiterst gevoelig op de akoestische gitaar, uitstekend ‘slide’ op zijn resonator en pittige blues en country op zijn Wasbord en cigarbox-gitaar. Kortom, een allround vakman die zijn songs op een persoonlijke wijze benadert. Eentwintigtal (!) albums heeft deze bluesy singer-songwriter inmiddels op zijn naam staan. Hij is een gedreven artiest, die soepel manoeuvreert tussen ‘laidback’ en energieke passie. Brooks werd ooit door een muziekvakblad genomineerd voor de beste 100 akoestische gitaristen.

Café 21:25-22:45 Mercy John & Band

mercy johnDe sfeervolle klanken die Mercy John neerzet passen zonder twijfel in het rijtje van artiesten als Tom Petty, Ryan Adams en Bruce Springsteen. De singer/songwriter maakt americana en roots, waarbij zijn akoestische en elektrische gitaren de hoofdrol spelen. Ook pakt hij af en toe een mondharmonica erbij, wat zijn nummers die finishing touch geven. Mercy John wil ontroeren, hij wil je raken met zijn muzikale composities, gefundeerd door teksten over liefde en en wanhoop. Opgegroeid in een klein dorp midden in het Brabantse niemandsland, ver van de grote wereld, is zijn eigen jeugd een goede voedingsbodem geweest voor de Nederlandse Americana die Mercy John nu maakt. Op het gloednieuwe ‘This Ain’t New York’ (3 februari j.l. verschenen) beschrijft Mercy John deze wereld, vol angst en geluk, liefde en verdriet.

Zaal 22:45-23:45 Gunther Brown Band

gunther browmGunther Brown is geen Duitse schlager zanger, wat je misschien bij de naam zou kunnen denken. Nee Gunther Brown is een band, afkomstig uit Noordelijk Amerika. Portland, Maine om preciezer te zijn. Die afkomst is in zoverre belangrijk, dat deze het geluid van de band kleurt. Gunther Brown maakt fascinerende Americana, met een noordelijk karakter. Liedjes voor onder oneindige sterrenhemels, maar ook nummers voor tijdens donkere avonden met een stevige borrel in de hand bij een haardvuur. Een lekkere rauwe stem, hier en daar een stevige gitaar, uitstekende band.
23:45 – einde T.B.A.

Lokatie: Cultuurhuis Heerlen

Kaarten @ € 15,00 via deze link

Meer info: www.cultuurhuisheerlen.nl of 045 – 5612121

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: