NIET TE MISSEN! T-99 en Walter Broes & The Mercenaries @ ‘T Paard – Den Haag 13 Jan a.s.

Yes! T-99, de onverwoestbare driemanstank van de Nederlandse rootsrock is terug. In november 2016 komt het nieuwe album ‘Bedlam’ en daarbij gaat het trio ook weer richting de podia voor een tour.  Het Amsterdamse rootsrocktrio was nooit echt weg natuurlijk, maar na de pauze die de band inlaste in 2009 – na vier kloeke albums, 600 succesvolle optredens in binnen- en buitenland, tv- en radioshows over de halve planeet, plus de complimenten van Mark ‘BBC’ Lamarr- was het even welletjes.

In 1999 geeft T-99 de rootsrock voor het eerst een lekkere schop onder de kont met de aanstekelijke mix van surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock-‘n-roll, punk en soul. Zo maakt het trio vier hoogwaardige (en steevast goed ontvangen!) albums en delen ze podia met legendes als Chuck Berry, Dr. John en Little Feat.
Dan is het 2009 en tijd voor een pauze en diverse toffe zijprojecten waarin de drie geniale muzikale vagebonden even hun ei in kwijt kunnen (Cuban Heels, Maison Du Malheur).
t-99Maar het muzikale bloed kroop waar het niet gaan kon: een door Björn -zZz- Ottenheim stiekem in elkaar gehusselde reünie voor een Sleazefest in IJmuiden werd onverwacht een groot succes. Dit leidde tot de release van een doeltreffende ‘Best Of’, getiteld ‘Various Sounds Of T-99’ (Excelsior, 2015). De begeleidende toer sloeg enorm aan. Rockpodia en festivaltenten van Appelscha tot Zundert werden geteisterd door de diep bonkende rootsrock van T-99. Plafonds kwamen naar beneden, koeien begonnen te dansen, programmeurs grijnsden van oor tot oor, en fans van het eerste uur vielen elkaar huilend van geluk in de armen: men had T-99 gemist!

De muzikale vagebonden van T-99, die hadden zichzelf gemist. Nu is er dus BEDLAM!, een bijna ontsporend album vol muzikale en geniale tekstuele gekte, nog maar nét op het spoor gehouden door de beste drie rootsrockers van Nederland.
walter-broesWalter Broes & The Mercenaries
Walter Broes verdiende zijn sporen als zanger/gitarist/songschrijver van the Seatsniffers, België’s rootsrocktrots in bange dagen. Met deze band tourde hij van 1995 tot 2012 intensief door heel Europa en een flink stuk van de USA. Na een paar jaar van relatieve stilte is hij nu helemaal terug met een nieuwe band, ‘Walter Broes & The Mercenaries’.

Met zijn nieuwe trio wordt hij bijgestaan door drummer Lieven Declercq, bekend van de Belgische Ska/rocksteadyband ‘Internationals’ en ‘Zeker Weten’ en bassist Clark Kenis (Sugaree). De typische stem en songs van WB en zijn ondertussen vertrouwde invloeden uit Rhythm and Blues, Soul en Rockabilly maken dat Walter Broes & The Mercenaries klinken zoals je van de man zou verwachten, maar dan toch weer heel anders en nieuw.

PAARD VAN TROJE
Prinsegracht 12
2512 GA Den Haag

LOCATIE: KLEINE ZAAL
ZAAL OPEN: 19:30U
AANVANG: 20:00U
ENTREE: €11,00 (excl. servicekosten) – klik hier

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: