Januari = Bluesmaand @ North Sea Jazz Club

De North Sea Jazz Club en blues, het blijkt elke keer weer een gouden combinatie. Op het lijstje met persoonlijke favorieten van bluesambassadeur Johan Derksen kwamen al tal van grote legendes naar de club.

Sinds maart 2014 passeerden onder anderen namen als Mud Morganfield, Ian Siegal, Keb’ Mo’, The Holmes Brothers, Tail Dragger, The Paladins, Robben Ford, Duke Robillard, Dr. John, Allen Toussaint, John Mayall, Eric Bibb, Popa Chubby, Warren Haynes, Bettye LaVette, Bobby Rush en Tony Joe White al de revue.

Ook in het nieuwe jaar is de bluesfan bij de North Sea Jazz Club aan het juiste adres. Sterker nog, in januari is het zelfs tijd voor een heuse bluesmaand. 2017 wordt ingeluid met maar liefst negen bluezy concerten van het Blueslijstje van Johan Derksen. Hieronder staan ze allemaal op een rij:

za 14 jan – Big Daddy Wilson

Na een uitverkocht concert in 2014 in de club is Big Daddy Wilson deze maand terug in Amsterdam voor een concert waarbij hij met zijn donkere, diepe stem de bezoeker opnieuw een mix van blues, gospel en soul voorschotelt. Eind januari komt zijn nieuwe album Neckbone Stew uit waarvan men 14 januari vast een exclusieve preview mag verwachten. “A voice baptized in the river of African- American song – a voice with the power to heal.” Zo karakteriseert deltabluesheld Eric Bibb (24 maart te gast in de club) zijn goede vriend en collega.
597A9832-BorderMakerzo 15 jan – AJ Plug

Ondergetekende schreef het al in 2013 voor The Blues Alone? “Ik vind deze band met een bluesdiva als A.J. in haar gelederen een aanwinst voor de Nederlandse bluesscene” en Johan Derksen herhaalde het in 2016  “zangeres AJ Plug is een aanwinst voor de Nederblues”. De Katwijkse zangeres met rauwe, krachtige stem komt na het uitbrengen van twee albums voor het eerst naar de club!
9216902500_6e486629b9_ovr 20 jan – Tom Seals Band

De Engelse Tom Seals wordt in zijn thuisland gezien als dé nieuwe muzikale powerhouse op de piano. Niet voor niets wordt hij vergeleken met Jamie Cullum, Elton John en Jools Holland

za 21 jan – Blues Harp Explosion! Feat. Magic Dick, James Harman & Giles Robson

Mondharmonica-fans opgelet: met de Blues Harp Explosion komen er drie giganten – Magic Dick (The J. Geils Band), James Harman en Giles Robson (The Dirty Aces) in het vak naar de club voor een uniek concert samen!
De Britse Giles Robson toerde met The Dirty Aces al de hele wereld over en 2016 is het jaar van zijn solodoorbraak. Samen met zijn eigen band zal hij Magic Dick en James Harman van begeleiding voorzien voor een knallende bluesshow.
januari-bluesmaand-giles

Meteen na afloop van deze blues explosie kan u nog getuige zijn van een blues-harp na-plof in de vorm van een van de nieuwe namen op Brits mondharmonica gebied.

za 21 jan 23:30 uur – Little Roger & The Houserockers

Swingende blues en boogie, gespeeld in pure jaren 50 stijl. Hun explosieve podium-presence, muzikaal teamwork en diepe liefde voor de blues heeft de band tot een topattractie gemaakt op menig festival in Duitsland, Nederland en ver daarbuiten.

zo 22 jan – Ana Popovic – Trilogy
Ana Popovic is back on the road met haar meest ambitieuze project tot nu toe: het driedubbele album Trilogy. In 2014 verkocht ze de club al een keertje uit en ook dit keer gaat de kaartverkoop hard.

januari-bluesmaand-ana

wo 25 jan – Marcia Ball

Met vijf Grammy nominaties op haar naam en meerdere Blues Awards op zak is Marcia Ball voor de liefhebber van boogie woogie en blues al lang geen onbekende meer.

do 26 jan – Sari Schorr
De New Yorkse zangeres Sari Schorr heeft een stem die gemaakt lijkt voor de blues: krachtig, doorleefd, met een lekker ruig randje en een vleugje soul. Ze neemt haar debuutalbum A Force of Nature mee naar de club
597A9422-BorderMakervr 27 jan – Meena Cryle & The Chris Fillmore Band

Twee soulmates uit Oostenrijk. Zij is al eens vergeleken met Beth Hart en Dana Fuchs, zijn gitaarspel komt voort uit uren luisteren naar Elvis, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker.

januari-bluesmaand-meena

Niet alleen in januari staat er blues geprogrammeerd in de North Sea Jazz club de gehele agenda vertoont mooie blues avonden.

vr 3 feb – The Blues Giants
woe 22 mrt – Sharrie Williams
do 23 mrt – Ralph de Jongh
vr 24 mrt – Eric Bibb
za 22 apr – Julian Sas
do 18 mei – Doyle Bramhall II
vr 26 mei – Walter “Wolfman” Washington
vr 9 jun – Guitar Shorty & Morblus

Onze verslaggevers zulllen zoveel mogelijk van de bovenstaande optredens bezoeken en zij zullen ook van déze optredens in de North Sea Jazz club voor The Blues Alone? weer mooie verslagen maken.
januari-bluesmaand-poster

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: