VERWACHT 17 December Vanderlinde @ Heyhoef Backstage – Tilburg

Als een geoliede machine maakte VanderLinde zich dit jaar op voor de opnames van het zesde album ‘Devils Trails’. De opnames vonden opnieuw plaats in Studio The Bamboo Room van Erwin Musper (Mick Jagger, David Bowie, Van Halen, Anouk) in Kentucky, USA. Het album is nog nat van de persen als VanderLinde zaterdag 17 december bij Heyhoef-Backstage optreedt!! Het vorige album ‘Southbound Train’ kwam 24 oktober 2014 in Duitsland uit en ontving louter lovende recensies. Ook kreeg het album veel airplay op zenders zoals NDR2, WDR2 en Radio Bremen. In Nederland was o.a. Cortonville van Eric Corton lovend over dit album en ontving het vijf sterren! Radio-2’s Tros Muziekcafé, RTV-Noord’s Café Martini en Veronica’s Countdown Café zijn plekken waar de band met enige regelmaat te beluisteren was.

In het najaar van 2013 maakte de band een tour met de Schotse zanger Fish (ex Marillion) door Duitsland, Zwitserland en Nederland. In mei 2014 tourde de band met Bobby Kimball (TOTO) door Duitsland. Het afgelopen jaar speelde de band op menig festival in Nederland en Duitsland.

Arjan Vanderlinde
Arjan Vanderlinde

De muziek van VanderLinde kenmerkt zich door puurheid, openheid, herkenbaarheid, maar is tegelijkertijd verrassend. Volgens de insiders is de muziek het best te omschrijven als pop-rock, country-rock, in de stijl van Crowded House, Jason Mraz en John Mayer.

Arjan van der Linde, componist, tekstschrijver, zanger, gitarist en bassist heeft een solide basis van muzikanten om zich heen gecreëerd waarmee hij de podia bestijgt.

Samenstelling 2016:

  • Arjan van der Linde: basgitaar, gitaar en zang
  • Wietze Koning: gitaar Bart Schwertmann: gitaar en zang
  • Mark Eshuis: drums
  • Taco Amsing: geluid

Voorproefje van het nieuwe album:

Het voorprogramma wordt verzorgd door de band Round About Tonite, met Reeshofbewoner Jeroen Hamelink.
Round About Tonite komt voort uit een muzikale cross-over tussen verschillende singer-songwriters, die naast eigen materiaal, ook elkaars repertoire vertolken en muzikaal aanvullen. (Multi-)instrumentalisten Jeroen Hamelink en Tim Jansen bundelen in 2013 hun krachten en spelen sindsdien samen liedjes die klinken als een kruising tussen Ryan Adams, Noel Gallagher en Paul Simon.

Aanvankelijk traden de heren regelmatig op in onder meer Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch, totdat drummer Jorg Schröder zich een jaar later bij de formatie aansluit. Zijn komst zorgt voor een The Police-achtige ritmische boost, die het muzikale geheel naar een hoger plan tilt.

Op het podium presenteren de twee frontmannen en drummer op eigenzinnige wijze hun muzikale verscheidenheid. De intensiteit van de live-shows willen ze gebruiken bij het vervullen van een langgekoesterde wens: het opnemen van een eigen EP.

Round About Tonite bestaat uit:

  • Jeroen Hamelink: bas, gitaar, mondharmonica, piano & zang
  • Jorg Schröder: drums & percussie
  • Tim Jansen: bas, gitaar & zang

Heyhoef-Backstage (wijkcentrum de Heyhoef)
Kerkenbosplaats 1-2
5043 RX Tilburg

Tickets à € 12,50
Combi-arrangement; concert-ticket inclusief een 3-gangen keuzemenu bij Melati-Dua à € 27.00
Klik hier en kies uw ticket 
Zaterdag 17 december 2016
Aanvang: 20:30 uur

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: