Nazomeren bij YellowTime Festival 2016 in Geel.

Een na-zomerdag genieten van goede muziek maar na alle bezochte festivals van de afgelopen maanden even geen zin meer in de bijbehorende festival-drukte? Dat kan, want de zesde editie van ‘Yellowtime Festival’ wordt gehouden tijdens 3 (aanvang 18:00 uur) en 4 September (aanvang 15:00 uur) 2016 a.s. Plaats van handeling; een privétuin midden in de rustige Kempen t.w. op de Busser in Geel – België.

Yellowtime vormt ondertussen een tweeluik, telkens het 1e weekend van September. De organisatie van dit intiem festival programmeerde ooit 1 dag ‘Yellow’ met jazz en mellow muziek maar op veler verzoek heeft de organisatie er al weer een aantal jaren geleden een vooravond aan vast geplakt met blues muziek.
Op zaterdag 3 September, ‘Yellow Blues’, dé ultieme blues-avond met blueslegendes en het betere gitaarwerk.

Tiny Legs Tim (BE) mag de opening op het landgoed van Yellowtime verzorgen. Tiny Legs Tim is in de Belgische en Nederlandse blues-scene al lang geen onbekende meer met optredens op o.a. Bluezy Bluesfestival Ridderkerk (NL), Ribs ‘n Blues Raalte (NL) en Blues Peer (BE). Tiny Legs Tim weet zich omringd met keur aan muzikanten zoals blues-harpist Steven Troch. Wij staan op zeker vooraan als de klok 18:00 uur aanwijst om niets te hoeven missen van Tiny Legs Tim’s onvervalste mix van rhythm & blues en oldschool blues gelardeerd met slide gitaar en vette blues-harp klanken.
20001147935_6cf9e47d24_o

Om 19:30 uur zullen de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2015 Phil Bee’s Freedom het podium betreden om ook in Geel weer voor heel wat verrassingen te gaan zorgen. Want zo schreef ik in mijn recensie over het optreden op Ribs ‘n Blues 2016 “Phil Bee schijnt zich eindelijk ontdaan te hebben van het juk van de verwachting en toont zijn gekozen vrijheid nu op de bühne met Phil Bee’s Freedom!” Nog niet gezien? Dan is dit dé uitgelezen kans om kennis te maken met het bijzondere Phil Bee’s Freedom.
26550644353_cd6edf6ec8_o

WB & The Mercenaries staan als voorlaatste (21:00) band garant voor een stevige mix van roots, rockabilly, country en blues. Walter Broes is na 15 jaar frontman bij de Seatsniffers alweer sinds 2013 de frontman van WB & The Mercenaries. The Mercenaries zijn Bas Vanstaen op bass, de bassist van de Turnhoutse band The Baboons en Lieven Declercq ex The Internationals (waarin ook Marc Tee speelde) op drumms. De voetjes zullen ‘zeker en vast’ van de vloer gaan bij deze trots van eigen bodem!
11028261435_d85a4cfb6d_o

De afsluiters van Yellowtime Blues zijn een Waalse en Vlaamse combinatie van muzikanten; de Boogie Beats zullen met hun trance-achtige boogie blues menige Vlaamse bezoeker vol trots het landgoed doen verlaten. The Boogie Beasts zijn Vlaming Jan Jaspers vocals/gitaar, drummer Gert Servaes, Waal Matthias Dalle ook wel bekend onder de naam The Goon Mat uit de band van Stinky Lou & The Goon Mat op de gitaar/vocals en ‘Lord’ Fabian Bernardo ook afkomstig uit voorgenoemde band. De band speelt een mengeling van garage- en southern rock, blues, geënt op de invloeden van John Lee Hooker, R.L. Burnside, Black Keys’ lid Dan Auerbach maar het doet ook denken aan de North Mississippi Allstars van de broers Cody en Luther Dickinson.

14854789607_a726c59206_o

Op de zondag gaat het festival door met het vertrouwde ‘Easy Yellow’ concept.
De zondag, laat een line-up zien met jazz muzikanten als Kim In The Middle, Pierre Ankaert’s Strings Attached en Paul Michiels (Soulsister).
Mocht u als muziekliefhebber hierin ook interesse hebben dan verwijst The Blues Alone? u graag naar de line-up van de zondagse Easy Yellow.

Voor meer informatie bekijk de website van Yellowtime 2016.

IMG_4297

Tickets:

zaterdag 3 September
VV € 13,00 – kassa € 15,00

zondag 4 September
VV € 20,00 – kassa € 25,00

combi-tickets enkel in VV verkrijgbaar à € 30,00

Voor ticketverkoop klik hier.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: